Van der Haar: “Dit is ongeveer waar ik op gehoopt had”

Van der Haar: “Dit is ongeveer waar ik op gehoopt had”

foto: Marcel Koch

zondag 2 oktober 2016 om 20:27

Net als Mathieu van der Poel, maakte ook Lars van der Haar zijn rentree in de Superprestige-cross van Gieten. De 25-jarige Woudenberger eindigde uiteindelijk als tiende. “Hier ben ik tevreden mee. Nu moet ik hard werken om elke keer te verbeteren”, laat hij na afloop weten aan WielerFlits.

Eigen ding
Onder het oog van Adriaan Helmantel en Sven Nys, Van der Haars huidige en toekomstige trainer, trapte hij zich warm in het frisse Drentse landschap. Dat betaalde zich uit, want de crosser van Giant-Alpecin dook na een flitsende start als eerste het veld in. Die positie moest Van der Haar al snel weer inruilen. “Ik had moeite om de anderen te volgen. Om niet over mijn toeren te gaan, ben ik op mijn eigen tempo gaan rijden. Technisch gezien ging het daarna steeds beter. En raapte ik er één voor één een paar op, om zo weer op te schuiven naar plek tien.”

Conditie verder aanscherpen
Van der Haar eindigde zo op de plek waarop hij vooraf had gehoopt. “Hiermee kan ik verder bouwen. Hopelijk sta ik over drie of vier weken weer op een goed niveau. Dat is het doel. Ik ga de komende weken hard trainen. Dat gaat zijn effect hebben op de wedstrijden. Maar die training is nodig om het gat met de andere jongens te dichten”, klinkt onze landgenoot zelfbewust. Hij hoopt tegen het einde van oktober weer op het top van zijn kunnen te presteren. Dan staat in het Franse Pontchâteau de strijd om de Europese titel op het programma, die Van der Haar vorig jaar veroverde.

Dit artikel delen:

1 Reactie

MME 2 oktober 2016 om 22:09

Hopen dat hij bij Valkenburg er staat!

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair