Van Baarle en Halvorsen juichen op slotdag Herald Sun Tour

Van Baarle en Halvorsen juichen op slotdag Herald Sun Tour

foto: Cor Vos

zondag 3 februari 2019 om 06:51

Dylan van Baarle heeft de 66e editie van de Herald Sun Tour op zijn naam geschreven. De Nederlander kwam in de slotetappe naar Melbourne niet meer in de problemen. Voor zijn werkgever Team Sky was het zondag dubbel feest, aangezien Kristoffer Halvorsen naar de ritzege wist te snellen.

Van Baarle begon als leider aan de slotetappe van de Herald Sun Tour. De 26-jarige klassiekerrenner greep in de voorlaatste etappe de macht, en begon de vijfde rit van en naar Melbourne dan ook met een bonus van 24 seconden op thuisrijder Nick Schultz. Een geruststellende voorsprong, zeker omdat de 89,1 kilometer lange slotetappe vlak was.

Vluchters op tijd ingerekend 
In de botanische tuinen van miljoenenstad Melbourne moesten de renners 22 rondjes afwerken van vier kilometer. De etappe werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep. De belangrijkste namen? Damien Howson, Ryan Mullen en James Whelan. De vluchters kregen een maximale voorsprong van (slechts) één minuut.

Het was duidelijk: het peloton wilde zich niet laten verrassen. De koplopers werden dan ook op goed acht kilometer van de finish ingerekend. Halvorsen, Daniel McLay, Wouter Wippert… Ze mochten zich opmaken voor een sprint. Het was uiteindelijk de jonge Noor die als eerste over de streep kwam.

Bijzondere zeges voor Halvorsen en Van Baarle 
Voor de nog altijd maar 22-jarige Halvorsen is het een bijzondere zege, aangezien het zijn eerste is voor Team Sky. Enkele dagen geleden werd hij al tweede in de openingsetappe. Voor ploeggenoot Van Baarle is het zijn tweede meerdaagse overwinning bij de profs. De laatste eindzege van de Nederlander dateerde van 2014: het eindklassement in de Tour of Britain.

Dit artikel delen:

4 Reacties

brambino 3 februari 2019 om 07:09

Tot dat stomme ongeval verleden jaar in Spanje was Dylan natuurlijk al goed, maar je bent uit bijzonder hout gesneden als je direct zo terugkomt in het nieuwe seizoen. Blijft een groot talent deze gast!

havana 3 februari 2019 om 07:12

Nieuwe trainer betaalt zich dus meteen uit.

Jalabertje 3 februari 2019 om 08:38

Wouter wippert sterk

Spake Breekerd 3 februari 2019 om 08:44

Edit: Klopt!

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone