Van Avermaet ziet niets in komst Gilbert

woensdag 15 juni 2011 om 08:26

Greg Van Avermaet heeft liever niet dat Philippe Gilbert zijn ploeg BMC Racing komt versterken. Dit zou voor de Belg kunnen betekenen dat hij minder zijn eigen kans zou kunnen gaan.

foto: Il Piccolo Airone

“Ik ben weggegaan bij Omega Pharma-Lotto om meer mijn eigen ding te kunnen doen, wat met Gilbert in de ploeg niet kon,” aldus Van Avermaet in de Belgische kranten, “Als Gilbert komt, dan moet ik er niet meer aan denken om mijn eigen kans te gaan in koersen als Milaan-Sanremo of Luik-Bastenaken-Luik.”

“Menselijk heb ik geen enkel probleem met Gilbert,” zo zegt de 26 jaar oude renner, “Vorig jaar was er wel een conflictsituatie in het voorjaar, maar dat hebben we uitgepraat. Ik vind hem een schitterende renner, maar zijn komst zou voor mij niet ideaal zijn.”

“Ik wou zelf een hoofdrol spelen in de klassiekers en Philippe geeft niet makkelijk iets weg. Hij wil overal winnen. Dat is leuk voor de fans, maar minder voor de ploegmaats.”

“Ik kreeg te horen dat ik niet bang hoef te zijn, dat ik altijd kansen zal krijgen. Dat is fijn, maar als ze Gilbert echt willen, dan zullen ze het voor mij niet laten. En dan moet ik me daar bij neerleggen.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone