Van Avermaet zegeviert in tweede etappe Luxemburg

Van Avermaet zegeviert in tweede etappe Luxemburg

foto: Marcel Koch (archief)

vrijdag 2 juni 2017 om 17:45

Greg Van Avermaet heeft de tweede etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen. Na een koers van ruim 178 kilometer was de Belg van BMC de rapste van een ruime kopgroep, die in de slotfase ontstaan was. Zijn ploegmaat Jempy Drucker, die na de ritzege van gisteren in de leiderstrui reed, was in de finale Van Avermaets belangrijkste helper.

BMC nam de leiding in het peloton achter de drie vluchters van de dag: Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert), Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept) en Tom Wirtgen (Leopard). Zij kregen ruim twee en een halve minuut voorsprong. Een groep van zes renners ging op vijftig kilometer van het einde in de achtervolging.

Met nog elf kilometer te gaan bleven zes renners over, met daarbij Martijn Tusveld van Roompot-Nederlandse Loterij. Heel lang hielden zij echter niet stand. Zestien renners, met onder anderen Drucker, Van Avermaet en Weening, sloegen vervolgens een gat. In de straten van Walferdange was het vervolgens Van Avermaet die het afrondde in de sprint.

Thuisrijder Drucker behoudt de leiderstrui, met één seconde voorsprong op zijn Belgische ploeggenoot.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Quintenri 2 juni 2017 om 17:47

Wou de sprint aantrekken voor Drucker denk ik, maar sprintte hem gewoon uit zijn wiel (inclusief de rest van de groep). He’s back! :D

lemmens 2 juni 2017 om 17:51

Mijn stream viel uit in de laatste kilometer… worden de beelden hier terug gepost?

zacht 2 juni 2017 om 18:55

Drucker de nieuwe Gilbert?

Doordrijver 2 juni 2017 om 18:58

@Quentenri, dat is niet aantrekken wat je daar ziet hoor :D

Bezem/wagen 2 juni 2017 om 21:34

Ha, zoals Steegmans de sprint aantrekt voor Boonen, in de tourrit in Gent. Tsssss!

Sephiroth 3 juni 2017 om 07:58

Jammer dat Drucker m niet pakteliet. Maarja, tweede is ook niet slecht en bij nader inzien was het slecht mogelijk/risicovol om de beentjes stil te houden voor GvA

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair