Van Avermaet verstevigt leiderspositie met zege

maandag 28 juli 2008 om 19:47

Greg van Avermaet (Silence-Lotto) kwam vandaag als eerste over de streep in de derde etappe van de ronde van Wallonië. Er werd in 203,5 km van Beauraing naar Neufchateau gereden.

Na een redelijk zware etappe met veel heuveltjes waren er nog 45 renners over in de eerste groep die over de finish kwam. Van Avermaet wist de sprint te winnen van andere mannen met een aardige snelheid bergop, zoals nummers twee en drie Veikkanen (Française des Jeux) en Marcato (Cycle Collstrop).

Van Avermaet vergrootte zijn voorsprong in het algemeen klassement van 1 naar 11 seconden op de runner-up, Paolo Bettini. De Italiaan kwam vandaag niet verder dan een teleurstellende vijfde plaats. Veikkanen en Marcato klommen naar respectievelijk de derde en vierde plaats in de algemene rangschikking.

De jonge sprinter (23 jaar) gaf aan teleurgesteld te zijn in de Belgische bondscoach. “Ik heb nooit een telefoontje van Carlo Bomans gekregen”, zuchtte Van Avermaet. “Dat heeft me wel ontgoocheld. Ik kan aanvaarden dat mensen vinden dat het parcours ginder voor mij te zwaar is maar een belletje had hij me tenminste wel kunnen geven. Ik focus me nu maar op het WK in Varese. Daar wil ik top zijn.”

Ook wil hij graag de Vuelta rijden, vooral omdat het zijn doel is volgend jaar mee te doen in de Tour de France. Over zijn kansen op de eindzege in de Ronde van Wallonië is hij realistisch. “Ik heb hier niet veel jongens rond mij die kunnen klimmen. Dat wordt mijn handicap voor de komende dagen, vrees ik. Bovendien geeft Bettini me een te sterke indruk. Natuurlijk zal ik hem volgen als zijn schaduw, maar het wordt wellicht iets te moeilijk. Toch zul je me niet horen klagen. Twee dagen leider en een rit gewonnen, de Ronde van Wallonië is geslaagd.”

Uitslag 3e etappe Ronde van Wallonië:

1 VAN AVERMAET Greg (BEL,SIL) 5:13:34
2 VEIKKANEN Jussi (FIN,FDJ) z.t.
3 MARCATO Marco (ITA,COS)
4 ROCHE Nicolas (IRL,C.A)
5 BETTINI Paolo (ITA,QST)
6 BOZIC Borut (SLO,COS)
7 LUND Anders (DEN,CSC)
8 SIJMENS Nico (BEL,LAN)
9 KOLOBNEV Alexandr (RUS,CSC)
10 DION Renaud (FRA,ALM)

Plaatje

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone