Van Avermaet gekozen tot Flandrien 2008

zondag 26 oktober 2008 om 10:48

Greg van Avermaet, renner van Silence-Lotto, is verkozen tot Flandrien 2008. De Belg liet klasbakken als Tom Boonen, Stijn Devolder en Philip Gilbert achter zich. Zij werden respectievelijk, tweede, derde en vierde in de verkiezing.

Tot vorig jaar werd de Flandrien gekozen door de pers en deden er ook buitenlanders mee aan de verkiezing. Dit jaar werd de Flandrien gekozen door renners en ex-renners. Van Avermaet volgde met de prijs Paolo Bettini op, die vorig jaar de laatste buitenlander was die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Van Avermaet won dit jaar een rit in de Vuelta en mocht de puntentrui mee naar huis nemen.
Verder stak de Belg zijn wiel als eerste over de streep in de Ronde van Wallonië en die van België. Door ziekte viel zijn voorjaar deels in het water, maar hij werd nog derde in de E3-Prijs en achtste in de Ronde van Vlaanderen.

“Ik ben heel tevreden met deze bekroning. Als ik hoor wat de mensen van mij denken, dan doet me dat enorm veel deugd. Ik moet echter nog veel bewijzen en toch krijg ik nu reeds zoveel respect van mijn collega’s. Dit is een echte eer”, aldus de kersverse winnaar.

Uitslag

1. Greg Van Avermaet – 462
2. Tom Boonen – 366
3. Stijn Devolder – 356
4. Philippe Gilbert – 330
5. Jürgen Roelandts – 143
6. Gert Steegmans – 118
7. Jurgen Van den Broeck – 68
8. Nick Nuyens – 53
9. Mario Aerts – 44
10. Jurgen Van Goolen – 27

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone