Van Avermaet: “Dit is goed voor mijn vertrouwen”
woensdag 17 september 2014 om 18:53

Van Avermaet: “Dit is goed voor mijn vertrouwen”

Avermaet

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet won vandaag op overtuigende wijze de GP de Wallonie. Op de Citadel van Namen bleek hij oppermachtig. “De Citadel is een mooie plek om een koers te winnen”, stelt de BMC-renner tegenover Sporza.

“Het was een zeer zware wedstrijd, vooral door de warmte, maar het is een finish die me wel ligt”, vervolgt Van Avermaet. “Op het einde zat ik plots iets te ver, maar in de sprint heb ik het toch kunnen afmaken. Zeker met het wereldkampioenschap in aantocht is dit goed voor mijn vertrouwen.”

De Belg zat in een kopgroep met Fränk Schleck, Jelle Vanendert en Jan Bakelants. Laatstgenoemde was niet tevreden over de samenwerking. “Ik denk dat ik de enige was in de kopgroep die echt wilde winnen, want Jelle en Fränk hebben naar mijn mening niet 100% doorgereden”, aldus Bakelants.

“Als je Greg wil kloppen, mag je niet met hem naar de streep rijden, maar moet je hem afmatten. Jammer, want ik had graag opnieuw gewonnen hier. Dit is wel positief voor het WK, mijn benen zijn goed”, besluit de Belg van Omega Pharma – Quick-Step. Hij eindigde uiteindelijk als derde.

RIDE Magazine