Van Avermaet biedt zich aan bij AG2R La Mondiale, waar Bardet en Latour vertrekken

woensdag 22 juli 2020 om 13:14
Van Avermaet biedt zich aan bij AG2R La Mondiale, waar Bardet en Latour vertrekken

Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos

AG2R La Mondiale moet op zoek naar opvolgers voor Romain Bardet en Pierre Latour. Volgens L’Equipe hebben beide renners (die deel uitmaken van de voorselectie voor de Tour) besloten om aan het einde van het seizoen te vertrekken bij de Franse WorldTour-formatie, die mogelijk de nieuwe werkgever van Greg Van Avermaet wordt.

De 29-jarige Bardet wordt al langere tijd in verband gebracht met Team Sunweb, waar hij de opvolger moet worden van de afgelopen winter vertrokken Tom Dumoulin. De ploeg zou hem in willen zetten als kopman voor de grote rondes. Volgens L’Equipe gaat bovendien naast Sam Oomen ook Wilco Kelderman de ploeg van Iwan Spekenbrink verlaten.

Latour (26)- die net als Bardet de Fin Joona Laukka als zaakwaarnemer heeft – zou verkassen naar Total-Direct Energie. Daar zou hij na een periode met blessures zijn vertrouwen terug willen vinden en zich richten op etappekoersen van een week. Bovendien verkiest hij een vrije rol in de Tour boven het onbetwiste kopmanschap.

Bardet en Latour – foto: Cor Vos

Teambaas Vincent Lavenu  houdt zich op de vlakte over het vertrek van zijn twee speerpunten. “Ik ben niet bang voor wat er zal gebeuren als die of die renner vertrekt. We hebben de toekomst van het team in handen. We blijven een project met veel ambitie en gaan door om van talentvolle renners grote renners te maken,” stelt hij. Lavenu geeft aan dat de ploeg zich blijft richten op etappekoersen. “Het doel is niet om leiders in de bergen te verliezen en ze niet te vervangen”, geeft hij aan.

Bardet kwam negen jaar geleden over van de opleidingsploeg Chambéry Cyclisme Formation. “Al durf ik niet te beweren dat wij Romain hebben ‘gemaakt'”, aldus Lavenu. “Dat heeft hij zelf gedaan, samen met zijn familie en zijn omgeving. Maar we zijn er trots op dat we hem hebben begeleid.”

Van Avermaet
Lavenu verlengde onlangs het contract van het 24-jarige talent Benoît Cosnefroy. In hem wordt een renner gezien voor de Ardennenklassiekers en korte etappekoersen. Ook Oliver Naesen verlengde onlangs zijn contract. Volgens de Franse sportkrant heeft zijn trainingspartner Greg Van Avermaet – die in onzekerheid verkeert na het stoppen van hoofdsponsor CCC – zijn diensten aangeboden bij de Franse formatie.

Dit artikel delen:

30 Reacties

chasse patat 22 juli 2020 om 13:21

Is dit dan de tourwinnaar voor Spekenbrink of toch één van de jonge gasten?

hartstikkebedankt 22 juli 2020 om 13:22

Dat wordt dan heel snel uit de boedel van CCC Greg oppikken, al hebben ze met Naesen op dat terrein al een sterke naam. Voor het rondewerk kom je dan wel echt te kort en een echte sprinter hebben ze ook niet. Sivakov en Sarreau wellicht?

FFD 22 juli 2020 om 13:27

Sivakov en Kelderman zou wel een mooi duo zijn wat dat betreft. Maar ze zullen ongetwijfeld voor een Fransman gaan. Wel heel weinig keus dan haha

josi 22 juli 2020 om 13:58

@FFD, Sivakov blijft dan nog steeds een optie, hij heeft (ook) de Franse nationaliteit.

ChefSpijker 22 juli 2020 om 14:27

Sivakov is gek als ie INEOS inruilt voor AG2R. Kwestie van tijd tot ie daar kopman in de grote rondes wordt (vorig jaar was 't min of meer gedwongen in de Giro) en dan kun je ook echt grote rondes winnen.

FFD 22 juli 2020 om 16:49

@Josi, meen je dat nou? Grappig feitje haha

@Chefspijker, lijkt me ook zeer sterk dat hij weggaat bij Ineos hoor. Vorig jaar al 9e in de Giro met toch een aardig deelnemersveld. Aan de andere kant. Als zijn ambities puur bij de Tour liggen is de kans bij AG2R natuurlijk wel groter dan bij Ineos. Maar nogmaals, lijkt me ook geen voor de hand liggende transfer. Ik denk dat AG2R een aardig probleempje heeft voor de grote rondes.

FFD 22 juli 2020 om 13:23

Ik zou het gek vinden mocht van Avermaet hierheen gaan.

Ben ook benieuwd wat AG2R terug gaat halen voor hun twee kopmannen. Ze zullen toch met wat stress zitten. Straks heb je een Franse ploeg zonder ook maar een echte Franse kopman (Cosnefroy misschien over een aantal jaar)

Johnny7 22 juli 2020 om 13:27

Denk dat ze het vertrek van Bardet hadden willen opvangen met Latour en dat ze dit totaal niet hadden verwacht. Nu allebei vertrekken hebben ze wel een probleem. Dit lijkt me geen ploeg voor een niet-Franse ronderenner.

Panache 22 juli 2020 om 14:09

Ze hebben met Clément Champoussin een best wel veelbelovende renner in de gelederen.

Rawolf 22 juli 2020 om 22:41

Verkijk je niet op Cosnefroy, Peters en Paret Pientre. Dat zijn 3 groeibriljantjes.

En ze hebben natuurljik nog Gallopin in de gevestigde orde

koos1 22 juli 2020 om 13:54

Ag2R van ronde ploeg naar een ploeg voor de klassiekers en de rondes met aanvallers?

Wheely 22 juli 2020 om 14:04

Jungels zou wel leuke versterking zijn ook voor ze maar waar ze de echte rondetopper vandaan moeten halen weet ik ook niet.

HoofdIsVrij 22 juli 2020 om 14:11

Sivakov is natuurlijk ook gewoon half Frans, misschien kan hij ook wel de sympathie van het Franse volk krijgen.

thorsen 22 juli 2020 om 14:29

Als hij half Belg was geweest had hij in ieder geval al minstens 27 fanclubs :)

Krakowic 22 juli 2020 om 14:46

Dat je je als olympisch kampioen moet aanbieden, dat is toch ook wel een vreemde situatie..

Lance4eva 22 juli 2020 om 15:36

Hij wordt 36, en er zit natuurlijk ook wat wanhoop van d’n Greg bij.

Johnny7 22 juli 2020 om 16:14

Combinatie van hoog salaris/hoge leeftijd/corona crisis zullen niet voor veel interesse zorgen momenteel.

Kevin Lowagie 22 juli 2020 om 15:25

Er komt natuurlijk budget vrij als Bardet en Latour vertrekken. Naesen en Van Avermaet zouden een ijzersterke tandem vormen. Ik vrees dat ze voor het rondewerk zich vooral moeten richten op de Franse jeugd, vooral Champoussin en Paret- Peintre lijken veelbelovend. Maar de weg is lang, ze zullen niet onmiddellijk als kopman uitgroeien lijkt mij.

Romāns Vainšteins 22 juli 2020 om 15:26

Psssst, ag2r.. hmmmmmmmm.

Deel Koeper 22 juli 2020 om 15:36

Ach, ploegen móeten toch niet noodzakelijk ronderenners hebben. Ze kunnen het enkele jaren over een andere boeg gooien, vooral voor ritzeges gaan in de grote rondes, met Cosnefroy voor de kortere etappewedstrijden gaan en Champoussin laten groeien als toekomstige Bardet/Latour. Daarnaast dan Cosnefroy, Naesen en enkele mogelijke nieuwkomers in de klassiekers.

Denk dat de hoogdagen van Bardet qua eindklassement ondertussen wel achter hem liggen en Latour lijkt me toch een niveau minder, betwijfel dat die echt potten gaat breken in eindklassementen van grote rondes.

Robert Rodenburg 22 juli 2020 om 15:41

Als je jezelf al moet aanbieden zoals greg,zullen andere ploegen niet zoveel zin in hem hebben denk ik.

Polleke 22 juli 2020 om 16:33

Zou me niet te veel zorgen maken over Greg…

Groningen 22 juli 2020 om 17:11

Naesen en van Avermaet lijkt me wel een mooi duo voor het voorjaar. Op dat ene boerenjaar van Greg na toch allebei geen veelwinnaars die in hun eentje leuke ereplaatsen rijden, maar niet tegen de grote blokken opkunnen. Samen kunnen ze de rest misschien wel onder druk zetten.

MichielH 22 juli 2020 om 22:54

Wat zeg jij nou? Dat ene jaar? Deze man zat 9 jaar bij de beste 20 renners, waarvan vier keer bij de beste tien. Of was dit een trol-reactie?

Dolledriesoldebroek 22 juli 2020 om 17:30

Cosnefroy gaat die leegte de komende seizoenen wel vullen. En met champoussin die daar weer achter zit, en in mindere mate parer-peintre, veranderd er niet zo veel.

Bardet blijft toch de kopman die net te licht is en altijd wel weer iets heeft..

FFD 22 juli 2020 om 17:37

Ik zie in Cosnefroy nog geen klassementsman. Voor etappes wel geschikt idd. Champoussin moet het ook nog maar laten zien. Zal op korte termijn nog geen hele gekke dingen doen denk ik. Het is geen talent als Pogacar.

Dolledriesoldebroek 22 juli 2020 om 20:36

Je hoeft ook niet allemaal een pogacar of bernal te worden. Als blijkt dat ze ‘types alaphilippe’ gaan worden, kun je ook een mooie carrière tegemoet gaan als kopman.

Romāns Vainšteins 22 juli 2020 om 21:58

Je kunt altijd dooremmeren tot het punt dat alleen de beste ok is.

Bardet is een geweldig coureur die met podiumstekken en weergaloze ritzeges wat mij betreft het maximale behaald heeft.

Samlambeej 22 juli 2020 om 22:05

Zie wel een goede match tussen Bardet en Sunweb. Als hij het nest van AG2R (waar hij op zijn wenken bediend werd) verlaat dan is dat misschien omdat hij zich stoort aan een zeker amateurisme / nonchalance. Het is ook een slimme kerel. Misschien pakt ie het goed op, die aanpak.

Romāns Vainšteins 22 juli 2020 om 22:26

Volg je daar wel in, ik gun het ze eigenlijk wel dat het een succes wordt.

Headlines

Materiaalzone

Populair