Van Avermaet alweer Flandrien van het Jaar, Sagan en Van der Poel ook in de prijzen

donderdag 15 oktober 2015 om 21:42
Van Avermaet alweer Flandrien van het Jaar, Sagan en Van der Poel ook in de prijzen

foto: Sirotti

Na 2008, 2013 en 2014 is Greg Van Avermaet (BMC) ook dit jaar gekozen tot Flandrien van het Jaar. Dat werd bekend op het Gala van de Flandrien, dat georganiseerd werd door Het Nieuwsblad. Wereldkampioen Peter Sagan werd Internationale Flandrien, terwijl Mathieu van der Poel de prijs voor Flandrien van het Veld kreeg.

Bekijk de documentaire Plan B, the fall & rise over Team Jumbo-Visma in de Tour de France 2021 en ontvang gratis de zomer-editie van RIDE Magazine. Koop nu jouw ticket

Bij de dames werd Jolien D’hoore gekozen tot Flandrienne van 2015. Beste Vlaamse belofte was Laurens De Plus, die volgend seizoen voor Etixx-Quick-Step uit zal komen. De juryleden bij deze verkiezing zijn de Belgische wielrenners zelf.

Flandrien van het Jaar 2015: flag-be Greg Van Avermaet

Internationale Flandrien 2015: flag-sk Peter Sagan
Flandrien van het Veld 2015: flag-nl Mathieu van der Poel
Flandrienne 2015: flag-be Jolien D’hoore
Belofte Flandrien 2015: flag-be Laurens De Plus

Dit artikel delen:

31 Reacties

schipperaar 16 oktober 2015 om 14:23

@miquelon
Zoals je zelf al aangeeft, leuk om dit fragment opnieuw te bekijken, zegt meer dan voldoende.
Treiteren ligt ons niet, gezien de supporters die voor Belgie gaan, andersom nog zelden meegemaakt.

non-believer 16 oktober 2015 om 14:50

@miguelon
Leuk fragment (lang geduurd o m te vinden of niet?) alleen snap ik de context niet helemaal en al helemaal niet in verband met mijn eerdere opmerking. Je vergelijkt nu een satirisch praatprogramma met een interview 5 minuten na een gespeelde wedstrijd? Waar jij het wegschuift als treiteren (dat doe je 1 op 1 met een (oud)ploeggenoot met de Nederlandse nationaliteit, niet op de nationale tv) schuif ik het weg als kinderachtig calimero gedrag.

miguelon 16 oktober 2015 om 15:22

@ non- believer, mijn weekend is nog niet begonnen, aan het werk, vandaar… Je opmerking was toch dat veel Belgen vooraan staan om de Hollanders belachelijk te maken als het misgaat?? En je ‘snapt de context ivm je eerdere opmerking nu niet’?? Vrij duidelijk toch?

non-believer 16 oktober 2015 om 15:49

@miguelon

Nee duidelijk is het allerminst want het filmpje wat jij post is totaal niet te vergelijken met hetgeen Kompany doet. Maar genoeg woorden vuil gemaakt aan de Belgen… Mijn sympathie hebben ze in ieder geval niet meer.

Panclaro 16 oktober 2015 om 16:51

@miguelon en @non-believer
Hallo, ik dacht dat hier gediscussieerd zou worden over Flandrien van het jaar, ik zit precies in de verkeerde topic dan -> België vs Nederland
Why can’t we all just get along ? ;-D

Turtlehead 16 oktober 2015 om 20:46

Sagan heeft ook zijn speech na het WK ‘uitgelegd’ (link. Snap er nog steeds niets van, maar heb het topic hierover ook nog eens nagelezen. Huilend van het lachen af en toe moeten stoppen vanwege alle Telegluurders hier op WF die over elkaar vielen om hem de hemel in te prijzen. En om de meer nuchtere WF-ers af te branden.
Herhaal dan maar mijn stelling dat onze Peter het buskruit niet heeft uitgevonden (goeie podiumfoto ook). Maar een mooie fietser.

Headlines

Materiaalzone

Populair