Van Aert twijfelt over contract: “Kan niet blind blijven voor interesse andere teams”

Van Aert twijfelt over contract: “Kan niet blind blijven voor interesse andere teams”

foto: Sirotti

donderdag 7 juni 2018 om 12:56

Wout van Aert zit in een spagaat. De wereldkampioen veldrijden reed dit seizoen voor het eerst een klassiek voorjaar, waarin hij grote indruk maakte. Zijn prestaties wakkerden serieuze interesse aan vanuit de WorldTour, maar de 23-jarige Belg beschikt nog over contract tot en met 2019 bij zijn huidige ploeg Veranda’s Willems-Crelan. Van Aert twijfelt, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

‘Ik geef het nog even tijd’
“Normaal wilde ik er na Parijs-Roubaix uit zijn, maar door de omstandigheden (het overlijden van ploeggenoot Michael Goolaerts, red.) is dat niet gelukt”, legt de eeuwige rivaal van Mathieu van der Poel uit. “De situatie is iets gecompliceerder dan gedacht. Ik denk momenteel nog hard na over mijn toekomst. Mijn contract bij de ploeg loopt nog een jaar, maar anderzijds kan ik niet blind blijven voor de interesse van andere teams. Ik geef het nog even de tijd, maar ook niet té lang meer. Hoe sneller ik vanaf nu weet waar ik aan toe ben, hoe beter. Ik verlang in eerste instantie duidelijkheid van mijn huidige ploeg. Hoe gaat ze er de komende jaren uitzien? Komt er broodnodige, aanzienlijke versterking? Ik denk dat ik wel recht heb op een krachtig signaal. Maar dat signaal kwam er tot dusver nog niet.”

Combinatie tussen cross en weg aanhouden
De ploeg die Van Aert wil inlijven, zal volgens de crosser wel aan een voorwaarde moeten voldoen. “Na mijn geslaagde klassieke debuut ben ik ervan overtuigd dat ik het beste van beide werelden (weg en cross, red.) kan blijven verenigen. De scepsis was enorm. Ik had niemand wat te bewijzen. Maar het feit dat ik iets realiseerde wat in dit tijdperk niet meer voor mogelijk werd geacht, is wel plezant. Ook de stress en de druk had ik perfect onder controle, ik heb me echt geamuseerd. Dat doet me vermoeden dat ik, mits wat wat meer ervaring en koersinzicht en ja, een nóg sterkere entourage – zowel qua renners als personeel – nóg hogere doelen kan nastreven.” De komende maanden richt de crosser zich op het EK Wielrennen op de weg in Glasgow, waar hij een gooi naar het goud wil doen. De Binck Bank Tour slaat hij dit jaar over.

Toekomst in de WorldTour?
Van Aert zette tijdens het klassieke voorjaar enkele klinkende resultaten naar, terwijl zijn voorbereiding door de crosswinter te wensen overliet. Exact 27 dagen na zijn wereldtitel veldrijden in Valkenburg, eindigde de Belg na een heroïsche editie als derde in Strade Bianche. De week daarna stond de telefoon van Van Aert’s manager Jef Van den Bosch roodgloeiend door voornamelijk internationale interesse. Het is een publiekelijk geheim dat Lotto Soudal en Quick-Step Floors hem graag zouden inlijven, maar ook vanuit het buitenland is er concrete interesse. Bahrain Merida zou hem een contract van om en nabij de miljoen euro willen voorschotelen. Van Aert heeft echter de voorbije maand ook een verbeterde verbintenis van zijn huidige ploeg gehad. Teammanager Nick Nuyens deed hem een aanbod dat een miljoen euro overstijgt.

Dit artikel delen:

33 Reacties

Henki 7 juni 2018 om 13:19

Gelijk heeft hij. Hij is voor elke Belgische ploeg veel waard. Pakt publiciteit in de winter, waar dat normaal bijna onmogelijk is buiten wat zesdaagses. Weet daarnaast aan te tonen dat hij kan pieken in januari, en vervolgens nog eens in maart. Wordt de rest van het veldrit seizoen op een hoop gereden, maar staat er wel bij de belangrijkste internationale wedstrijd. Kan mij voorstellen dat Lefevre dit project wel ziet zitten, zeker als Terpstra minder gaat worden over een aantal jaren.

Sebas 7 juni 2018 om 13:23

Ik blijf het zeggen: heerlijke vent met het hart op de juiste plek. Hoe hij dit ook weer uitspreekt; grote klasse. Niets menselijks is ons vreemd, ook voor deze half-God.

kielabokki 7 juni 2018 om 13:28

Gewoon doen Woutje, lekker bezig pik. Nu al meer naam gemaakt op de weg dan vriendje Mathieu.

LB117 7 juni 2018 om 13:30

Er zijn maar 3 ploegen die volgens mij interesse kunnen hebben in Wout.

Quickstep, Lotto Soudel en Lotto Jumbo.. de exposure van Wout is namelijk buiten de Be-ne-lux beperkt en door zijn veldritten is hij niet het hele weg seizoen inzetbaar.

delgado 7 juni 2018 om 13:35

Helemaal gelijk heeft hij. Verdient de beste begeleiding en materiaal in de klassiekers na wat hij gepresteerd heeft.

@LB117
Doe maar minstens 4 ploegen. Bahrain wil/wou hem een miljoen per jaar geven.

Lalsacien 7 juni 2018 om 13:39

En volgens mij had Fdj ook interesse!

Samlambeej 7 juni 2018 om 14:05

Voordeligst voor hem om te blijven, met zijn aanstaznde trouw gaat een overstap hem veel tijd en moeite kosten.
Willems-Crélan moet met een plan komen om geen malaise meer te krijgen met het materiaal en wat nog moeilijker zal worden: => betere ondersteuning op de weg. Ik denk niet dat Wout in deze fase zit te sjacheren over een tonnetje extra…

Sowieso dat ie het best uit de verf zal komen in een Jumbo, Sunweb of Lotto Soudal. Quickstep zou ik hem afraden. Dat hakken en gejumpaar op de ploegbus ligt hem niet.

LB117 7 juni 2018 om 14:10

@ Delgado, wat is de toegevoegdewaarde voor WvA om naar Bahrain te gaan, hij pakt nu ook al een miljoen per jaar.

Geflitst 7 juni 2018 om 14:23

@lb117
Bij Bahrein heeft ie nog ploegmaten aan zijn zij op 100km van het einde.

julesperry 7 juni 2018 om 14:25

@delgado: De vraag is of hij dan ook kan blijven crossen

Col du Bramont 7 juni 2018 om 14:41

Zolang van Aert maar maximaal een half wegseizoen draait en een bijna volledig cross seizoen is ie voornamelijk interessant voor sponsoren met belangen op de Vlaamse markt.
In Vlaanderen gaat er van september tot februari bijna geen dag voorbij of het gaat wel over van Aert (en dan ook vaak vd Poel).
Buiten Vlaanderen speelt dit publicitaire effect niet.

Dat van Aert wil blijven crossen begrijp ik, elke cross iets van 8-10k€ startgeld en prijzengeld komt daar nog bij. Dat laat je niet zomaar lopen.

ebl 7 juni 2018 om 14:44

Waarom zou Bahrein `m verbieden te crossen?
Who knows, misschien heeft het Midden Oosten wel ambities een SP manche en een WB manche op poten te zetten, redelijk mogelijkheden er een echte zandcross van te maken:)

jooprioolpijp 7 juni 2018 om 14:52

Betwijfel of TLJ of Sunweb hem kunnen betalen. TLJ misschien als Boom stopt. Vlaamse ploeg lijkt me ook logischer ivm exposure en marktwaarde. Bahrain lijkt me niks voor hem.

LaurentJalabert 7 juni 2018 om 14:54

“legt de eeuwige rivaal van Mathieu van der Poel uit.”

Toch nog een goede reden gevonden om MvP ook nog maar eens te noemen!

Nibs 7 juni 2018 om 15:04

@joop ben het eens met u. Overduidelijk geen ploeg voor hem.

EddyB1958 7 juni 2018 om 15:19

@jooprioolpijp,of het stoppen van Boom bij Jumbo volstaat,om genoeg geld vrij te maken,om een Van Aert binnen te halen,daar heb ik serieuze twijfels over.

Sephiroth 7 juni 2018 om 16:23

Tlj heeft voor volgend jaar een financiële injectie, dus dat kan wel als ze boom laten gaan. Met Roosen, Jansen, wynants heb je iig ondersteuning tot in de finale. Anderzijds kan tlj ook verder gaan met de huidige Vlaamse groep, die veelal nog groei potentië hebben, én een heel jaar beschikbaar zijn. Dan liever in een Waalse specialist investeren.

BoomHoogerland 7 juni 2018 om 17:29

TLJ heeft toch meer te winnen bij die andere gigant in het veld? Misschien dat hij open staat na Tokio 2020.
Zelf zie ik WvA het liefst naar LS gaan, daar zal hij de uitgespeelde kopman worden in de vlaamse koersen (met vlaamse ploeggenoten). Bij QS wordt het een van de kopmannen (en waarschijnlijk de eerste paar seizoen geen eens kopman) in een vreemdelingenlegioen..

titanio82 7 juni 2018 om 17:52

Het is toch gewoon een publiek geheim dat QS hem eigenlijk niet wil hebben om een meer dan bekende reden maar dat in Belgie uiteraard niet hardop kan uitspreken in het belang van de sponsors.

Stablinksy 7 juni 2018 om 17:57

@Col du Bramont: Publicitair niet interessant buiten Vlaanderen? De organisatoren van de Strade hadden 3 renners uitgenodigd bij de presentatie, Sagan, Kwiatkowski en jawel Van Aert. Volgens mij zijn dat geen Vlamingen? Idem voor Paris-Roubaix. De jongens van ASO zijn ook geen Vlamingen, dacht ik?

Wat het voordeel kan zijn van een grotere ploeg? Knechten van hoog niveau tot in de finale en vooral (!) startrecht in de wedstrijden die hem interesseren. Nu is het telkens lobbyen om aan de start te mogen staan.

delgado 7 juni 2018 om 17:58

@LB117
Heb ook niet gezegd dat hij daarheen moet. Integendeel. Maar je zei dat slechts 3 ploegen interesse kunnen hebben, wat dus niet klopt.

Kosmonaut 7 juni 2018 om 18:13

Tsja, van de Vlaamse ploegen lijkt Quick-Step mij eigenlijk de enige realistische. Bij Lotto-Soudal met Benoot, Wellens, Greipel(?) en/of Ewan(?) lijkt mij dat een van Aert erbij aardig op de begroting gaat drukken….
Bij TLJ hoef je niet te wezen als je meer ondersteuning wilt en Sunweb kan beter investeren in ondersteuning voor Dumoulin…. Bahrein kan hij dan wel weer wat leuke centjes verdienen.

chiller87 7 juni 2018 om 18:51

Van aert gaat volgens mij niet naar quickstep. Lefevre wil vdp. Verder vind ik dat van aert zijn veldritseizoen moet beperken tot 3 maanden om nog meer op de weg in te zetten.

Romāns Vainšteins 7 juni 2018 om 20:02

‘een meer dan bekende reden ‘

We zitten hier op een forum, als je wil schijten moet je schijten. Dus?

EddyB1958 7 juni 2018 om 20:29

@Titiano82,vertel dat publiek geheim eens.

Headlines

Materiaalzone

Populair