Concrete interesse uit de WorldTour voor Wout van Aert

Door Nick Doup, woensdag 7 maart 2018 om 09:41

foto: Sirotti

Meerdere WorldTour-ploegen hebben concrete interesse in Wout van Aert. Dat zegt Jef Van den Bosch, de manager van de 23-jarige Belg van Veranda’s Willems-Crélan. Van Aert reed afgelopen weekend in Strade Bianche naar een derde plaats. “Sinds zaterdagnamiddag hebben zich een handvol managers van WorldTour-teams gemeld”, zegt Van den Bosch tegen Het Laatste Nieuws.

“De interesse is concreet en, zeer opvallend, hoofdzakelijk internationaal. En dat is best nieuw en een rechtstreeks gevolg van wat hij in Italië liet zien”, aldus de manager. Van Aert wist zich ook in het Vlaamse openingsweekend al te tonen toen hij in de Omloop Het Nieuwsblad van voren mee reed over de Muur van Geraardsbergen. De wereldkampioen veldrijden heeft nog een contract tot eind 2019 bij de Belgische ProContinentale ploeg.

“Voorlopig laten we de interesse op ons afkomen. Uiteraard houd ik Wout op de hoogte. Het stimuleert hem alleen maar om hard te blijven werken”, geeft Van den Bosch aan. “Hij heeft in de toekomst een team nodig dat aan hetzelfde tempo mee evolueert. Van Aert is een van die zeldzame renners die heel snel stappen zet en daar zal zijn ploeg in mee moeten gaan. Essentieel is dat hij in de allerbeste omstandigheden kan presteren én – nog belangrijker – dat hij zelf kan beslissen hoe lang en in welke mate hij het veld en de weg combineert.”

Wout van Aert is klaar voor een stap naar de WorldTour.

  • Eens, zo snel mogelijk (44%, 2.359 stemmen)
  • Eens, na dit seizoen (43%, 2.280 stemmen)
  • Oneens (9%, 465 stemmen)
  • Geen mening (4%, 214 stemmen)

Aantal stemmen: 5.318

Stem


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties