Van Aert mist stage door knieblessure

maandag 16 januari 2017 om 19:50
Van Aert mist stage door knieblessure

foto: Jos Kafoe

Het is onzeker of Wout van Aert aanstaande zondag in Hoogerheide zal deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd. De regerend wereldkampioen heeft te kampen met knieproblemen en wil met het oog op het WK geen enkel risico nemen. Hij slaat een geplande stage met zijn ploeg Crelan-Charles in Spanje over.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Van Aert heeft problemen met zijn knieschijf. De harde vliezen bovenop de knieschijf wrijven abnormaal tegen het onderliggende bot, waardoor deze blijvend beschadigd kunnen raken. “Het is natuurlijk vervelend om de ploegstage te moeten verlaten door toedoen van dit euvel. Ik wil echter gezien de ernst van de situatie geen risico nemen en hoop dat enkele dagen rust soelaas zullen brengen,” citeert persbureau Belga de renner.  Na enkele dagen rust beslist Van Aert donderdag of hij in Hoogerheide zal starten.

Dit artikel delen:

44 Reacties

Quintenri 17 januari 2017 om 00:05

@Pantani

Dan heb je mijn reacties duidelijk niet zo goed gelezen… Ik word er gewoon moe van dat iedereen ervan uit gaat dat VDP wereldkampioen wordt en dat Van Aert geen schijn van kans maakt. Als iemand dat zegt lach ik me eerst te pletter, en vervolgens vraag ik me af waar ze dit in godsnaam halen. Ik heb hier NERGENS verkondigd dat Van Aert wereldkampioen zal worden. Voor mij is de kans nog steeds voor elk 50% en ik hoop op een hevige strijd. Daarom dat ik ook hoop dat deze blessure niet te erg is.
Dus neen ik kom niet beweren dat Van Aert wereldkampioen wordt, dus een onderbouwing is hier niet aan de orde. Wel kan ik het niet appreciëren dat anderen op voorhand zeggen wie er toch zo maar even zal winnen, omdat de rest toch niet zal presteren. Als je zo een visie hebt, kan je net zo goed stoppen met wielrennen te volgen.
Ik hoop dat ik mijn punt een beetje duidelijk gemaakt heb.

0
DeGroteMolen 17 januari 2017 om 08:26

Zeer opmerkelijk dat wiel dat opeens spontaan begint aan te zetten.

0
bloemist 17 januari 2017 om 08:43

Mathieu heeft de grootste kans, zeker als de grond bevroren blijft. In geval van regen een paar dagen voor de wedstrijd dan liggen de kansen gelijk. Een derde kanshebber is er niet nu Toon ten val kwam en het WK voor Lars wellicht te vroeg komt. Met alle respect voor de andere renners die komen normaal niet verder dan plaats drie. Of zorgt Marcel Meisen voor de verassing op een gladde omloop????

0
tendam 17 januari 2017 om 09:29

@quintenri
Wees blij, Van Aert is weer de underdog, dat heeft hij graag. En dat is nog een prestatie op zich, met VDP die amper een zomer heeft gedraaid en een paar weken terug nog zwaar viel.

En anders heeft hij blijkbaar altijd nog een motortje ;) Pfff, het is toch jammer dat die Vandendriessche er echt een gebruikte, nu moeten we bij iedere rare beweging van een wiel lezen dat iemand een motortje gebruikt.

0
wielerman 17 januari 2017 om 10:13

Zal zeker een gevoelige knie hebben, en logisch dat je er geen risico mee neemt.
Maar naar mijn idee valt dat allemaal wel mee en staat hij zondag gewoon aan de start.

0
Vastaranta 17 januari 2017 om 11:25

@bloemist, Zo als het er nu uit ziet is vanaf dinsdag 24-01 de vorst vertrokken en begint het vanaf 23-01 te regenen. Dit zal minstens aan houden tot en met 29-01. Daarmee is een modderparcours gegarandeerd.

Naar Hoogerheide of Spanje gaan heeft daarom ook geen enkele zin. Het is zaak de modder op te zoeken voor de training. Ik denk dat van Aert een klein pijntje heeft aan zijn knie, dit laat hij rustig herstellen en hij wil zonder veel aandacht kunnen trainen voor het WK. Zijn kansen zijn met dit weer en de valpartij van van der Poel in Loenhout wel wat toegenomen. Op basis van dit seizoen is van der Poel de beste en verdient de titel, van Aert is de de enige die het hem lastig kan maken en dat zal hij doen!

Gebleken is dat bij tegenslag van Aert altijd door gaat voor het beste resultaat, terwijl van der Poel alleen de winst kan meerekenen. Dus van Aert heeft enkele dingen in zijn voordeel spreken waardoor de trui bij hem zou kunnen blijven. Desalniettemin is van der Poel dit seizoen een stukje beter, waardoor hij de grootste kans heeft voor de winst.

0
delgado 17 januari 2017 om 11:41

@tendam
Hoe kan Van Aert nu underdog zijn na de prestaties van de vorige weken en het feit dat het nog een beetje gissen is naar de vorm van Van der Poel (hoewel die waarschijnlijk gewoon heel goed zal zijn)? Toch niet door dat ‘relletje’ over A3 als parcoursbouwer zeker?

0
tendam 17 januari 2017 om 11:48

@delgado
Reken maar dat het in de Vlaamse media zo gespind gaat worden :)

0
Peerke buitenblad 17 januari 2017 om 12:26

Van aert n motortje, laat me niet lachen. Hij zal die gok nemen dat ze het misschien wel niet zullen vinden.

0
Spinergy 17 januari 2017 om 12:27

Het WK komt eraan en het grote ziek, zwak en misselijk is begonnen :)

0
delgado 17 januari 2017 om 12:46

@tendam
Te lang voor het WK om daar, 3 weken later, nog een spel van te maken me dunkt. En daarbij, de media… Neem je toch niet serieus.

Van Wout zelf heb ik (nog) niks gehoord waarin hij ook maar enigszins aanspraak probeert te maken op een underdogrol.

0
Daan° 17 januari 2017 om 15:42

@Quintenri, ik zeg al. Als Mathieu en Wout allebei geen pech of ziekte krijgen wint Mathieu alsnog omdat hij technischer, vaardiger en beter in finales is.

En ja, ik ben echte liefhebber. Anders had ik dat niet ingezien.

0
bloemist 17 januari 2017 om 15:54

Wat maakt het uit underdog, wanneer Mathieu aanzet moet je mee zijn anders is het over. Wout zal ook niet weg blijven in Hoogerheide om hem te sparen zoals Sven op Twitter laat door schemeren. Wanneer hij er zondag niet is heeft hij een probleem, een blessure komt altijd ongelegen en voor een beetje spanning tijdens het WK zeer zeker.

0
Quintenri 17 januari 2017 om 17:48

@Daan
Oke dus Van Aert kan VDP onmogelijk kloppen. Hmm mooie analyse! Dikke duim!

0
flashke 17 januari 2017 om 18:12

@quintenri
doe geen moeite en klik even op het profiel van Daan: ‘nog jong, erg chauvinistish’.
Ik blijf liever weg als de kindjes zich willen moeien, heb al genoeg aan ééntje thuis! ;-)

0
schipperaar 17 januari 2017 om 18:41

@flashke
Heel flauw om zijn profiel te gebruiken om Daan naar beneden te halen, leeftijd heeft niks met kennis te maken en Daan heeft gedegen en ook nog technische skills.

0
illu 17 januari 2017 om 19:16

Mogelijk… maar om te zeggen dat Van Aert weinug kans heeft = geen (objectieve) kennis hebben… MvdP is lichtelijk favoriet maar gaat toch echt van de vorm van de dag afhangen ;) MvdP heeft meer wapens, wout is iets sterker denk ik op pure kracht…

0
ah-ja 17 januari 2017 om 19:37

Toch heel verdacht filmpje. Lijkt bedrog

0
Pantani77 17 januari 2017 om 20:24

Beste quitenri,

Je hebt je punt duidelijk gemaakt.

Misschien Kun je ons een update geven hoe het met woutje en zn knie gaat???

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone