Van Aert: “Hoop dat het meevalt voor Mathieu”

Van Aert: “Hoop dat het meevalt voor Mathieu”

foto: Jos Kafoe (archief)

donderdag 29 december 2016 om 16:41

Wout van Aert won vandaag de Azencross, maar na de cross hield de zware val van Mathieu van der Poel de gemoederen bezig. Volgens de wereldkampioen was onze landgenoot iets te enthousiast in de achtervolging op Toon Aerts en nam hij daardoor teveel risico.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
‘Misschien valt het mee’
De Belg stond na de cross Sporza te woord in een flashinterview. “Toen hij viel zag ik meteen dat het mis was. Blijven liggen is nooit geen goed teken. Ik hoop dat het meevalt en hij snel weer terug crosst. Het zou niet goed voor de sport zijn als Mathieu er lang uit zou liggen. Maar het is voor niemand leuk. Laten we eerst geduld uitoefenen. Misschien valt het mee en mag Mathieu na een bezoek aan het ziekenhuis wel naar huis en kan hij volgende week weer meedoen.”

Meeusen biedt excuses aan
Van Aert vocht nochtans een verbeten duel uit met Van der Poel. “Ik ben blij dat ik gewonnen heb. Na een slechte start kwam ik toch in het ritme, al was het lastig om gaten te dichten. Ik wilde Mathieu ook niet laten rijden, dus ben ik druk blijven zetten.” Tom Meeusen werd tweede, maar was ook onder de indruk van Van der Poels val. “Ik wil allereerst mijn excuses maken aan Mathieu. Ik hoop dat ik er niets mee te maken heb. Ik maakte me vlak voor het bultje breed om Toon Aerts de ruimte te gunnen om aan te vallen. Daarna maakte Mathieu heel erg veel snelheid, waarna hij viel. Het zou niet leuk zijn als ik daarvan de oorzaak ben. Ik hoop dat hij het mij niet kwalijk neemt.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

RubenAV 29 december 2016 om 17:15

”Blijven liggen is nooit geen goed teken.” – als van Aert dit gezegd heeft, is het wel wat onsportief ;-). Hopen dat beide kleppers snel weer verbeten duels mogen uitvechten.

0
Explorer 29 december 2016 om 17:26

@rubenAV, nou hij bedoelt het anders. Dat het een zware val was en als je daardoor blijft liggen de blessure meestal erg genoeg is. Niks te maken met onsportief gedrag. Van Aert maakt zich juist zorgen.

0
AnderJ 29 december 2016 om 17:31

@Explorer: volgens mij lees je over een knipoog heen.

0
polke 29 december 2016 om 17:33

@Explorer nou zorgen is een groot woord . Ik denk dat ie stiekem wel wat anders denk .

0
dennisopwielen 29 december 2016 om 17:48

@Polke van eart bedoelde het goed

0
HoofdIsVrij 29 december 2016 om 17:54

Meeusen valt niks te verwijten. Siert hem als mens dat hij dan alsnog zijn excuses aanbiedt.

0
aardappeljager 29 december 2016 om 18:36

Nooit geen… dus een goed teken. Of kennen wij in de Nederlandse taal een dubbele ontkenning die juist versterkend werkt?

0
Borsje 29 december 2016 om 18:41

Gezien de door Mathieu getoonde gretigheid in laatste ronde zou ie in mijn ogen grootste kanshebber voor zege zijn geweest. Maar ja…,,

0
eddyvv 29 december 2016 om 20:11

mierenneukers

0

Headlines

Populair

Materiaalzone