Van Aert feliciteert Van der Poel: “Hij heeft laten zien dat hij supersterk was”

zaterdag 18 maart 2023 om 17:19
Van Aert feliciteert Van der Poel: “Hij heeft laten zien dat hij supersterk was”

foto: Cor Vos

Geen tweede overwinning voor Wout van Aert in Milaan-San Remo. De Belg, die het Italiaanse monument in 2020 op zijn naam schreef, moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Uiteindelijk kwam Van Aert, achter Filippo Ganna, als derde over de streep in San Remo. “Ik moet wel tevreden zijn”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Ik heb nergens spijt van”, vervolgde Van Aert. “Ik denk dat Mathieu iedereen heeft laten zien dat hij supersterk was. Hij deed een sterke actie op het juiste moment. Proficiat aan hem.”

Van Aert bevestigde vervolgens dat het een snelle Milaan-San Remo was. “We hielden de kopgroep altijd dichtbij. Het tempo lag de hele dag hoog. Misschien was het op de Cipressa gemakkelijker dan verwacht. Er was wat meer tegenwind dan voorspeld, vanwege de vele bochten. Dat was wat anders dan verwacht. We kwamen met een grote groep bij de Poggio, daarna waren er breuken.”

Samen met Van der Poel, Ganna en Tadej Pogacar wist Van Aert zich op de Poggio af te scheiden. Net voor de top versnelde Van der Poel en de andere drie wisten hem niet meer te achterhalen. “Het was een mooie groep vooraan. Ik was in het gezelschap van heel sterke renners. We koersten om te winnen, Mathieu deed dat ook. Hij was heel sterk.”

Lees ook:
Mathieu van der Poel soleert op magistrale wijze naar winst in Milaan-San Remo
Dit artikel delen:

27 Reacties

KnightBiker 18 maart 2023 om 17:28

Ofschoon MVDP en Van Aert de deur niet plat lopen bij elkaar, toch mooi dat deze generatie zelden excuses zoekt en ook er voor uitkomt als de ander eens beter is.

Zag ook alle felicitaties na de finish, nu nog een biertje op het terras pakken aan de mediterraanste kust met 200 renners…

23
Glorious 18 maart 2023 om 17:33

Altijd netjes v Aert.

13
Klootje Kriekeljon 18 maart 2023 om 17:49

En niet geforceerd. Gentleman nr. 1.

7
zietemgaan 18 maart 2023 om 18:13

Van Aert heeft overigens best een mooi MSR palmares, één winst, twee keer derde. Niet veel renners wonnen MSR meer dan één keer, Merckx, De Vlaeminck, Zabel en Freire springen ertussen uit, maar verder is het meestal een éénmalige winst. Tja, nee, nu mag hij idd eens gaan scoren in Vlaanderen en Roubaix, en Liège natuurlijk ;)

2
thenewGOAT 18 maart 2023 om 19:17

Ben je wel even mooi Girardengo vergeten, die won hem 6 keer.

0
Al Phila 18 maart 2023 om 17:37

Apart te zien dat Van Aert de felicitaties aan MvdP geeft, en dat Ganna het alleen maar over zijn eigen teleurstelling heeft. Niet eens felicitaties.

1
Dave Dubbeldammer 18 maart 2023 om 19:53

Tja. Topsporter, zeker? Geen terrasje met een pint voor hem vanavond, durf ik zo wedden.

0
toiletduck 18 maart 2023 om 21:38

Ganna vierde een gewonnen 2e plaats, Van Aert reflecteerde op een gemiste overwinning.

1
Kartouche 18 maart 2023 om 21:51

Ieder gaat anders om met teleurstelling. En wij zien en horen niet alles. Alleen dat wat in beeld wordt gebracht.

3
SoloSlim 18 maart 2023 om 18:22

Mooi van VA.. Maar als hij de wedstrijd terugkijkt zal hij wel zien dat hij toch wat kleine foutjes gemaakt heeft (oa door met Mathieu in het wiel het gat op Pogi te dichten).
Ofwel had hij Mathieu nog maar eens onderschat..

1
Ypuh 18 maart 2023 om 21:01

Denk dat de fout al eerder zat. Dat ze een gaatje dicht moesten rijden had eigenlijk al niet gemogen. MvdP heeft daar 2x optimaal van geprofiteerd door eerst Mohoric het werk te laten doen en daarna van Aert.

3
Wieler-Joke 18 maart 2023 om 21:22

Ik heb de indruk dat Wout zijn ploeg niet vertrouwd in het rijden van lijnen in het peloton, vanaf de cipressa zat die bijna altijd alleen omdat hij soms het wiel van laporte ook gewoon niet volgde wat maakt dat hij voor de poggio al een paar zinloze inspanningen moest doen. Vdp vertrouwde zijn ploeg blindelings en die heeft 6,5 uur lang geen trap teveel gegeven. Ook beetje naïef om met vdp in het wiel het meest cruciale gat in de wedstrijd te dichten, tegen 35-40 km per uur maakt dat gewoon een significant verschil.

Ik denk dat hij naar vdp had moeten lonken, die dan met een poef dat gat naar pogacar dicht rijdt want die is niet zo naïef om Wout gratis mee te nemen. Vdp was zijn buskruit dan al kwijt en Wout had daarna dat gat op eigen kracht moeten dichten zoals nu, dan hadden ze alle 4 dezelfde inspanning moeten leveren en had ook Wout in een kansrijkere positie gezeten.

Wout neemt zijn rol als topfavoriet gewoon altijd te serieus, topfavoriet zijn betekent niet dat je altijd en overal alles zelf moet willen oplossen.

-1
Mooie Sjors 18 maart 2023 om 21:52

Mjoa als Pogacar aanzet moet je ook niet meer wachten uiteraard. Waren vooraf ook geen signalen dat het al de super-VDP was die hij in zijn wiel had zitten. De beslissing moet in een split-second genomen worden en als je Pogi en Ganna een metertje te veel geeft zie je die ook niet meer terug natuurlijk.

Ik vind eigenlijk niet echt dat Van Aert vandaag nu zo veel verkeerd heeft gedaan of dom heeft gereden. Hij zat blijkbaar al compleet op de limiet om Pogacar te volgen, terwijl Van der Poel nog eens kon accelereren.

Volgens mij mag je Van Aert die koers nu opnieuw laten rijden en gaat hij hem nog niet winnen. Goed maar niet uitmuntend.

Belangrijker lijkt mij hoe ze de komende koersen gaan aanpakken. Met Van Baarle en Benoot er nog bij moet je eens gaan zorgen dat VDP en Pogi in het defensief worden gedrukt. En dan durven pokeren, ze hebben er op papier de mannen voor.

2
RefleX 19 maart 2023 om 07:19

VdP heeft in de fase rond de Cipressa en Poggio meerdere keren zichzelf in de wind naar voren gereden. Wat dat betreft is het een slap excuus. Wout zat meerdere keren op de Poggio op lossen en kon gewoon niet beter. Dat was ook de reden dat hij het gat moest dichten. Een goede WvA had dat gat niet laten ontstaan want iemand van zijn kaliber kan dit niet even explosief dicht knallen. Het is echt niet zo dat VdP daar op 200 watt naar boven kom gaan en WvA op 600 watt. Beiden doen daar een grote inspanning waarbij wanneer de regie terug schakelt WvA weer op lossen staat en VdP de andere twee voorbij is gesneld en aanvalt. Nee, hoe Wout het ook had aangepakt hij was niet top maar gewoon goed. Zijn sprint voor plek 2 sprak boekdelen.

0
Wieler-Joke 19 maart 2023 om 12:23

Ok mijn reactie is misschien overdreven maar ik stel weer vast dat Wout overduidelijk de beste moet zijn om te kunnen winnen, geef het gevoel van Wout van gisteren aan Mathieu en ik denk dat hij alsnog wint op de één of andere manier.

0
Chippen 18 maart 2023 om 17:34

zou valter weten dat hij bij jumbo rijdt?

je zag laporte die constant bezig was met te checken waar van aert zat en om die vooraan te krijgen/houden, terwijl valter er zich in specialiseerde om steeds aan de compleet andere kant van de groep te zitten van waar zijn ploegmaats zaten

-3
Kopinkas 18 maart 2023 om 17:37

Valter zocht Benoot…

15
YogiBear 18 maart 2023 om 17:38

Zag Valter toch meerdere keren duidelijk in beeld gewoon in het TJV treintje zitten. Begin af en toe een beetje een idee te krijgen dat sommigen graag een bepaald verhaal rond Valter willen creëren.

7
KnightBiker 18 maart 2023 om 17:40

Viel me ook op, maar je handhaven is al een kunst. Ik zou er nog niet teveel conclusies aan verbinden.

3
Cycling 18 maart 2023 om 17:43

Valter heeft duidelijk moeite met positioneren in een peloton. Dit is gewoon een punt waarop hij moet verbeteren. Elke keer zie je dat hij te ver vanachter zit.

0
Chippen 18 maart 2023 om 17:48

@cycling

ja, maar het viel me net op dat valter niet altijd op hetzelfde plekje in de groep zat. ik zou nog begrijpen dat hij constant achteraan hing, maar op een bepaald moment zaten laporte en van aert plots vrij ver links achteraan en als je dan valter ging zoeken, zat die plots wel helemaal vooraan en uiteraard langs rechts.

1
Vangenechten 18 maart 2023 om 18:03

edit wf: pas je toon aan

-14
Reutemeteut 18 maart 2023 om 18:05

Boeiend waar Valter zat, Van Aert moet het uiteindelijk zelf doen.

8
Dave Dubbeldammer 18 maart 2023 om 19:55

De bijtjes doen altijd alles goed. Was een fantastische wedstijd voor hen.

-1
Ypuh 18 maart 2023 om 21:03

Valter laat vooral zijn benen spreken, want uit het koppie hoef je het niet te verwachten

0
Kartouche 18 maart 2023 om 21:59

Ik zeg het maar: het is Roglic zijn schuld dat Van Aert niet heeft gewonnen.

Geef niet hoor een reden proberen te vinden waarom Wout niet heeft gewonnen: het is gewoon de tweede fase van rouwverwerking (onderhandelen). Volgende fase is trouwens boos worden. Dus laat de minnetjes maar regenen.

4
Mooie Sjors 18 maart 2023 om 22:11

Dat geleuter over Roglic kennen we nu wel al. ;)

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone