Canyon SRAM, Alejandro Valverde, realtime monitoring, Tour de Singkarak

Canyon SRAM, Alejandro Valverde, realtime monitoring, Tour de Singkarak

foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto

woensdag 7 november 2018 om 19:45
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de finalistes van de Canyon SRAM Zwift Academy, nieuwe live-technologie, de Tour Colombia en de Tour de Singkarak.

Finalistes Canyon SRAM Zwift Academy zijn bekend

Virtueel trainingsprogramma Zwift en vrouwenploeg Canyon SRAM hebben de finalistes onthuld van de Canyon SRAM Zwift Academy, waarbij voor de winnares een profcontract klaarligt. Ella Harris en Ione Johnson uit Nieuw-Zeeland en Mary Wilkinson uit Engeland bleven over na de halve finales en gaan met Canyon SRAM op trainingskamp. De beste van deze drie vrouwen wordt in 2019 ploeggenote van onder andere Pauline Ferrand-Prévot en Katarzyna Niewiadoma. De competitie werd eerder gewonnen door Leah Thorvilson (2016) en Tanja Erath (2017).


‘Valverde en Froome voor 99% zeker naar Colombia’

Chris Froome en wereldkampioen Alejandro Valverde reizen naar alle waarschijnlijkheid in februari af naar de Tour Colombia 2.1, de koers die dit jaar Colombia Oro y Paz heette en gewonnen werd door Egan Arley Bernal. “Er zullen 27 of 28 teams aanwezig zijn, waarvan er zeven uit de WorldTour komen”, vertelt Jorge Ovidio González aan A Puro Pedal. “Met een waarschijnlijkheid van 99% kunnen we reken op de deelname van Froome en Valverde, samen met de andere grote sterren van uit het mondiale wielercircuit.” De koers staat op het programma van 12 tot en met 17 februari.


Volg de koers in het wiel van de renner

In België is een systeem gepresenteerd dat in realtime de individuele prestaties van wielrenners in beeld brengt. Dit was tot voor kort niet mogelijk omdat de data van de hartslagmeters of andere fietssensoren niet continu kunnen worden uitgelezen, geïnterpreteerd en doorgestuurd, maar enkel offline beschikbaar zijn – na de training of de koers. Het systeem werd vandaag getest door de Belgische jeugdcrossers, onder leiding van Sven Vanthourenhout.

Volgens de makers ondersteunt de nieuwe technologie bluetooth en ANT+, verbruikt deze zeer weinig batterij en wisselt deze over lange afstanden data uit. Daarnaast moet het systeem steeds betrouwbaar werken, “ook als de snelheid en locatie van de renners plots veranderen – zoals bij een ontsnapping”, verduidelijkt Bart Braem van onderzoekscentrum IMEC – één van de betrokken partijen. Het systeem kan bijvoorbeeld worden toegepast bij liveregistraties van wielerkoersen.


Van Engelen moet nog even geduld hebben

In Indonesië vindt deze week de Tour de Singkarak (2.2) plaats. Daarin was Adne van Engelen vandaag bijna succesvol. In de vierde etappe van Padang naar Agam – met aankomst bergop – moest onze 25-jarige landgenoot alleen de 19-jarige Thai Tanakhan Chaiyasombat voor zich dulden. Jesse Ewart behoudt de leiding in het klassement. Naast Van Engelen (BikeAid) zijn er nog twee Nederlanders actief in Indonesië: de 52-jarige ervaren rot Lex Nederlof (Nex-CCN) en Wattmeister Challenge-winnaar Kenny Nijssen. Hij komt uit voor het team van ProCyclingStats, maar de voormalig Katusha-Alpecin-stagiair gaf vandaag op.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Vincent Lacressonniere 7 november 2018 om 14:19

Waarom heeft Columbia eigenlijk geen WT koers? Zou toch veel logischer en ook leuker zijn dan die rondjes in Turkije of Abu Dahbi of Quanxiquixiyqu Lake?

vlaamse ardennen 7 november 2018 om 14:49

Absoluut gezien de kwaliteit van de Colombiaanse renners. Zal er ooit wel van komen denk ik. Als er geld is tenminste…

Dolfy 7 november 2018 om 20:35

Heeft te maken dat er commerciële partijen niet snel doorkomen omdat de Colombiaanse wielerfederatie niet wil dat drugsgeld wordt gestoken in het wielrennen….

leegloper 7 november 2018 om 14:58

Moet je extra betalen om een WT-koers te organiseren?

vlaamse ardennen 7 november 2018 om 15:18

Denk wel dat het extra kosten met zich meebrengt.

Greg4ever 8 november 2018 om 09:18

Go Mary!! #KRTrules

Headlines

Materiaalzone

Populair