Val di Sole en Rucphen toegevoegd aan Wereldbeker veldrijden

maandag 12 juli 2021 om 12:41
Val di Sole en Rucphen toegevoegd aan Wereldbeker veldrijden

foto: Cor Vos

Val di Sole in Italië en het Nederlandse Rucphen zijn toegevoegd aan de komende Wereldbeker veldrijden. De wedstrijd in Val di Sole wordt gehouden op 12 december, de veldrit van Rucphen staat voor 18 december op de kalender.

Beide locaties maken voor het eerst deel uit van de Wereldbeker veldrijden. In Val di Sole worden wel al vaker mountainbikewedstrijden gehouden, zoals het wereldkampioenschap later dit jaar. In Rucphen werd in 2020 het Nederlands kampioenschap verreden, waar Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado in de elite-categorie de nationale titels voor zich opeisten. Met Val di Sole en Rucphen erbij telt de kalender van de Wereldbeker zestien manches.

Dat Rucphen is toegevoegd aan de Wereldbeker veldrijden is opmerkelijk. In april trok Kees Kools, voorzitter van Stichting Wielerpromotion Rucphen en organisator van een internationale veldrit in zijn dorp nog aan de alarmbel. “Normaal beginnen we nu met de voorbereiding van onze cross, maar niet dit jaar. Nu is het crisisberaad. Twee partijen – met klassementscrossen – domineren de veldritkalender. Voor losse Nederlandse crossen is geen ruimte meer.”

De wereldbekerwedstrijd in Antwerpen stond in eerste instantie voor 18 december gepland, maar is naar 5 december verplaatst.

Kalender Wereldbeker veldrijden 2021-2022
flag-us Waterloo (10 oktober)
flag-us Fayetteville (13 oktober)
flag-us Iowa City (17 oktober)
flag-be Zonhoven (24 oktober)
flag-be Overijse (31 oktober)
flag-cz Tabor (14 november)
flag-be Koksijde (21 november)
flag-fr Besançon (28 november)
flag-be Antwerpen (5 december)
flag-it Val di Sole (12 december)
flag-nl Rucphen (18 december)
flag-be Namen (19 december)
flag-be Dendermonde (26 december)
flag-nl Hulst (2 januari 2022)
flag-fr Flamanville (16 januari 2022)
flag-nl Hoogerheide (23 januari 2022)

Dit artikel delen:

11 Reacties

lo squalo dello Stretto 12 juli 2021 om 13:16

Moeten ze weer naar Amerika, voor 3 WB’s dit keer. In Europa maar 5 verschillende landen, ook triest.

ChefSpijker 12 juli 2021 om 13:47

Voor het WK moeten ze ook naar de VS en één World Cup is op dat parcours. Dus neem aan dat ze dit keer genoeg interesse hebben. Behalve parttimers Wout en Mathieu dan.

Almano 12 juli 2021 om 14:05

Als Amerika door gaat, van uit Europa kom je Amerika niet in. Of 2 weken in quarantaine

Beer 12 juli 2021 om 13:31

Ik vind het best een mooie en internationale kalender, uitgaande van de kleine wereld die het veldrijden momenteel is.

6x België
3x Nederland
3x VS
2x Frankrijk
1x Tsjechië
1x Italië

Die Amerikaanse crossen hoeven voor mij ook niet zo en in de toekomst zou het mooi zijn dat de UK (Pidcock), Zwitserland (gezien zijn geschiedenis) en eventueel Duitsland, Denemarken & Spanje (Baskenland) er ook bijkwamen. Maar op dit ogenblik vind ik het prima. Je gaat het veldrijden ook niet versterken door België (waar het veldrijden nog groot is) te miskennen.

De Cabybara van de Conradkade 12 juli 2021 om 14:41

Eens, de kalender heeft er weleens lelijker uitgezien.

Murcia 12 juli 2021 om 13:38

Val di Sole kan een geweldig parcours uittekenen en is dus altijd een aanwinst. Verder wordt het pas interessant voor mij als Wout, MVDP en Pidcock mee gaan doen en die stromen steeds later in. Het verschil tussen die drie en de Iserbytjes gaat niet kleiner worden voorspel ik.

Barry Batsbak 12 juli 2021 om 14:23

Dubendorf kon in theorie ook een prachtig parcours uittekenen; doen ze het op een f*cking vliegveld… Geen garanties dus helaas. Was verder een okee veldritparcours (niet meer dan dat), maar niet wat je in gedachten hebt bij een cross in Zwitserland.

Murcia 12 juli 2021 om 14:40

Eens maar over het algemeen doen de Italianen wel aardig hun best met de parcoursen.
Dubendorf was inderdaad een aanfluiting.

Gangmaker 12 juli 2021 om 14:43

6 in Vlaanderen Belgie, 3 in Nederland waarvan alle 3 dan nog net over de grens, 1 in Italie, 1 in Frankrijk en Tsjechie en 3 in de USA, dat kan je toch moeilijk een WERELDbeker of een mondiale sport noemen.

Elvs 12 juli 2021 om 15:01

Tja, zo internationaal is de sport ook niet. Je kunt wel iets willen organiseren in Duitsland of Spanje maar als de animo er gewoon niet is…

Theo Bovengemiddelkamp 12 juli 2021 om 18:09

Ik begin steeds meer te wennen aan het idee van die Wereldbeker. Toch is er nog wel wat werk aan. Het zou inderdaad nog mooier geweest zijn wanneer Zwitserland en/of de UK ook een Wereldbeker cross zouden organiseren dit seizoen.

Het gaat ieder jaar iets beter met de Nederlandse organisaties, misschien moeten de losse crossen eens de koppen bij elkaar steken om te kijken of er samen nog wat meerwaarde uit te halen valt.

Nu nog een Nederlandse crossploeg. Hoe staat het met het initiatief van Knaven en Van Kasteren?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair