Vader, Tauber en Terpstra voeren Nederlandse selectie WK mountainbike aan

maandag 12 augustus 2019 om 18:40
Vader, Tauber en Terpstra voeren Nederlandse selectie WK mountainbike aan

foto: Cor Vos

Bondscoach Gerben de Knegt heeft bekendgemaakt met welke renners Nederland aan de start staat tijdens het komende WK mountainbike in het Canadese Mont-Sainte-Anne. Zoals eerder al werd aangekondigd, ontbreekt Europees kampioen Mathieu van der Poel bij de elite-mannen.

In de eerste week van juni maakte Van der Poel bekend dat hij in Yorkshire een gooi gaat doen naar de wereldtitel op de weg. Een keuze waardoor hij het wereldkampioenschap mountainbike links moet laten liggen. “Zelfs zonder Mathieu in de selectie hebben we een bijzonder sterke selectie om mee af te reizen naar Mont-Sainte-Anne”, laat De Knegt weten in een persrelaas, dat vandaag werd uitgegeven door de nationale wielerbond KNWU.

De selectie bij de elite-vrouwen wordt gevormd door nationaal kampioene Anne Tauber en Anne Terpstra, beiden top-10 in de strijd om de Wereldbeker, en Sophie von Berswordt. “Met de beide Anne’s hebben we podiumkandidaten in onze rangen en wellicht zelfs meer. Sophie von Berswordt is onze 3de dame op het WK en ze is haar plek meer dan waardig door haar constante presteren in de subtop als eerstejaars elite-vrouw.”

Milan Vader is de enige Nederlander in de WK-wedstrijd voor elite-mannen. “Met Milan Vader bij de elite-mannen hebben we de nummer 3 van het laatste EK die nog steeds in zeer goede vorm verkeert, gezien zijn 6de plaats tijdens de WB in Val di Sole, Italië. Milan is nog jong, maar laat dit jaar zien dat hij bij de wereldtop hoort. Erg knap op zijn leeftijd.” De wereldkampioenschappen mountainbike worden gehouden van 28 augustus tot en met 1 september.

flag-nl KNWU-selectie WK Mountainbike Mont-Sainte-Anne, Canada

Elite-mannen
Milan Vader

Elite-vrouwen
Anne Tauber
Anne Terpstra
Sophie von Berswordt

U23-mannen
David Nordemann
Mick van Dijke

Junior-mannen
Niek Hoornsman

Junior-vrouwen
Puck Pieterse

Dit artikel delen:

7 Reacties

greeny 12 augustus 2019 om 18:51

toch jammer dat bij de (beloften) vrouwen Alvarado niet mee gaat, heeft ze uberhaupt wel wat op de MTB gereden dit seizoen?

0
petoi 12 augustus 2019 om 22:45

CdCA reed het EK, werd ze 14de op 6 minuten van Sina Frei. En 2 U23 World Cup waar ze niet binnen 10 minuten van de winnaar eindigde. Allemaal geen hoogstaande resultaten in de grotere wedstrijden dus.

Ik hoop dat beide Anne’s een wedstrijd zonder pech kennen en meedoen voor het podium. Voor Vader hopen op een top 10 plek.

0
greeny 12 augustus 2019 om 23:02

niet raar dat ik haar gemist heb dus.. matig na haar top cross seizoen maar zal redenen hebben.

voor beide anne’s zou top 5 top zijn en medaille al helemaal geweldig. en voor vader is het gewoon hopen op topdag en dan maar kijken waar je uitkomt, de ervaring is al mooi en hopelijk in de winter stapje zetten naar regulier top 10 te rijden in de wb

0
steven2743 13 augustus 2019 om 10:06

Niveau van het mondiale MTB lijkt mij hoger liggen dan de Benelux cross. Het lijkt mij wel interessant wat Tauber / Terpstra zouden doen in het veld.

0
stijnv10 12 augustus 2019 om 19:33

Mooi dat jullie aandacht aan deze sport besteden, ben zeer benieuwd hoe vooral de dames het gaan doen deze WK. Jammer dat Van der Poel niet meedoet, maar desalniettemin begrijpelijk gezien het wegparcours.

0
mtber_1978 13 augustus 2019 om 07:14

Erg jammer dat MvdP niet gaat….

0
SnellePelle 14 augustus 2019 om 06:45

Gerben de Knegt heeft inmiddels een leuk ploegje kunnen fabriceren dat meedoet voor de knikkers. Van ver gekomen. Beloften kan nog iets beter maar qua Elites mag het er wezen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone