Vacansoleil: “We zijn er bijna uit met Devolder”
maandag 7 juni 2010 om 13:34

Vacansoleil: “We zijn er bijna uit met Devolder”

Vacansoleil lijkt een grote vis voor volgend jaar binnen te halen, Stijn Devolder is in gesprek met de Nederlandse formatie. Volgens BN De Stem is de ploeg van Daan Luijkx nagenoeg rond met de Belg, alleen op financieel gebied moet er nog overeenstemming bereikt worden met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Daan Luijkx zegt tegenover de Brabantse krant over de kersverse winnaar van de Ronde van België: “We zijn het eigenlijk al eens. Wij willen én Stijn wil. Nu moeten we financieel nog bij elkaar zien te komen.”

Onlangs werd bekend dat Devolder ook in de belangstelling staat van ondermeer BMC en RadioShack. Terwijl ook Omega Pharma en Rabobank als belanstellede genoemd worden. Zeker van de formatie van Lance Armstrong werd verwacht dat er een reële kans was dat de 30-jarige Belg hier naartoe zou gaan.

“De huidige bepalende renners zullen volgend jaar ook in de kleuren van Vacansoleil rijden,” zegt Luijkx. Hij doelt hiermee op onder andere Leukemans, Carrara, Bozic en Hoogerland. “Wij kunnen Devolder volgend jaar goed gebruiken als extra speerpunt in de klassiekers.”

Terwijl de sponsor Vacansoleil onlangs het contract met de wielerploeg tot 2014 wist te verlengen, vertelde de General Manager aan BN De Stem dat er ook nog ruimte op het shirt is voor een extra sponsor volgend jaar. Dit geeft de geel-blauwe formatie nog meer kans om zich met grotere namen te versterken.

Toch lijkt Daan Luijkx iets te voorbarig met zijn uitspraken, tegen Het Nieuwsblad liet Devolder weten nog geen beslissing te willen nemen. “In principe wacht ik tot na augustus en wil ik nu eerst presteren.”
De Belgische krant weet verder te melden dat Vacansoleil financieel het meeste te bieden heeft aan de huidige renner van Quick-Step.

RIDE Magazine