Vacansoleil-DCM contracteert Markus en Lindeman
woensdag 14 september 2011 om 18:47

Vacansoleil-DCM contracteert Markus en Lindeman

De Nederlanders Barry Markus en Bert-Jan Lindeman rijden de komende twee seizoenen voor Vacansoleil-DCM. Dat laat de Nederlandse WorldTour-ploeg vandaag weten via een persbericht. De 20-jarige Markus en de 22-jarige Lindeman, die sinds 1 augustus stage lopen bij het team, komen over van respectievelijk Rabobank CT en Cycling Team Jo Piels.

“Voor mij is bij een jonge renner ‘de wil’ altijd het belangrijkste. Op het moment dat we iemand een stagecontract geven, weten we meestal al wat hij kan. Maar als je met ze op pad bent, zie je pas echt het vuur in iemand. Markus en Lindeman laten meteen zien zeer gretig te zijn. Daarnaast zit in beide renners nog veel groeimarge”, licht ploegleider Michel Cornelisse toe.

Markus boekte het afgelopen seizoen drie overwinningen: de Ster van Zwolle, de Dorpenomloop Rucphen (beiden 1.2) en de openingsrit in de Vuelta a Leon (2.2). Op dit moment herstelt hij van een sleutelbeenbreuk die hij in de Tour of Britain opliep. Lindeman mocht dit jaar de handen nog niet in de lucht steken, maar is wel sterk bezig in diezelfde Tour of Britain, waarin hij nu achtste staat.

RIDE Magazine