Update: Matti Breschel juicht in Denemarken

donderdag 31 juli 2008 om 19:41

Breschel (CSC-Saxo Bank) pakte de winst en direct ook de leiderstrui, die hij overnam van Bongiorno. Ook staat hij vooraan in het puntenklassement, doordat hij gisteren als vierde eindigde.

In de tweede etappe van de Ronde van Denemarken moesten de renners 220 km afleggen, om zo van Skjern naar Sønderborg te komen. De langste etappe van de ronde werd gekenmerkt door een sterke tegen- en zijwind. De start was dan ook hectisch, maar het eerste uur werd gereden met een gemiddelde van 47,7 km per uur.

Bart Vanheule (Topsport Vlaanderen) en Jakob Nielsen (Glud & Marstrand Horsens) lukte het om ruimte te krijgen van het peloton. Korte tijd later voegde Thomas Bendixen (Team Løgstør) zich bij hen. In het peloton hield CSF Group Navigare, de ploeg van Bongiorno, het tempo hoog. Hierdoor werd Vanheule na 100 km bijgehaald en de twee Denen volgden iets later zijn voorbeeld.

Zo’n 50 km later lukte het weer een groepje om los te komen, ondanks de sterke tegenwind. De namen waren: Daniel Schorn (Elk Haus – Simplon), Frederiek Nolf (Topsport Vlaanderen), Kristoffer Gudmund Nielsen (Team GLS Pakkeshop), Christopher Juul Jensen (Glud & Marstrand Horsens), Thomas Oredsson (Team Designa Køkken), Jacob Kollerup en Kristian Sobota (beiden Team Løgstør) en Mads Christensen (Team Post Danmark). Maar ook deze groep werd op tijd weer bijgehaald.

In de slotfase bleek Guillermo Bongiorno moeite te hebben vooraan te blijven, hij deed dus niet mee in de sprint om de zege. Deze ging naar Breschel, de 23-jarige Deen. Hij versloeg in de massaspurt Belgisch kampioen Jurgen Roelandts (Silence-Lotto) en Zwitsers kampioen Markus Zberg (Gerolsteiner).

De Nederlandse sprinter Tom Veelers van Skil-Shimano, eerder goed op dreef in de Ronde van China, spurtte naar een zesde plaats. Verrassend was dat Skil deze keer de kaart Veelers trok en niet de Duitser Sebastian Siedler, die als 45e eindigde.

Uitslag 2e etappe Ronde van Denemarken:

1 Matti Breschel (TEAM CSC SAXO BANK, DEN) 5.42’38
2 Jurgen Roelandts (SILENCE LOTTO, BEL) z.t.
3 Markus Zberg (GEROLSTEINER, SUI)
4 Jonas Aaen Jørgensen (TEAM GLS PAKKESHOP, DEN)
5 Enrico Gasparotto (TEAM, BARLOWORLD ITA)
6 Tom Veelers (SKIL-SHIMANO, NED)
7 Markus Eibegger (ELK HAUS – SIMPLON, AUT)
8 Harald Starzengruber (ELK HAUS – SIMPLON, AUS)
9 Tyler Farrar (GARMIN/CHIPOTLE, USA)
10 Roger Hammond (TEAM COLUMBIA, GBR)

Klik hier voor de volledige uitslag en hier voor de route van morgen.

Plaatje

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone