Wielertransfers 2019: Dan McLay, Daniel Eaton, Jhon Anderson Rodríguez

Wielertransfers 2019: Dan McLay, Daniel Eaton, Jhon Anderson Rodríguez

foto: Sirotti

zondag 18 november 2018 om 09:31

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Dan McLay, Daniel Eaton en Jhon Anderson Rodríguez.

Dan McLay blijft bij EF Education First-Drapac
Het was lange tijd onduidelijk of Dan McLay kon blijven bij EF Education First-Drapac, maar de Britse sprinter heeft zelf een einde gemaakt aan alle onzekerheid. Op Twitter laat hij weten ook volgend seizoen voor de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters te koersen.

De 26-jarige renner maakte aan het einde van 2017 de overstap van Fortuneo-Oscaro naar de Amerikaanse WorldTour-ploeg. Hij boekte in april zijn enige seizoenszege: een etappe in de Ronde van de Sarthe.


Daniel Eaton zet punt achter carrière
Daniel Eaton zal in 2019 niet meer in het profpeloton te bewonderen zijn. De 25-jarige Amerikaan reed de afgelopen drie seizoenen voor UnitedHealthcare, maar die ploeg trok onlangs de stekker eruit na het afhaken van de hoofdsponsor. Eaton wist in zijn korte loopbaan – die in 2015 begon bij Axeon – geen overwinning te boeken, maar hij werd in 2016 wél knap zesde in de Tour of Alberta.


Jhon Anderson Rodríguez keert terug naar Colombia
Eerder gingen we in de rubriek renner zoekt team dieper in op de (penibele) situatie van Jhon Anderson Rodríguez. De 22-jarige Colombiaan won in 2016 nog een etappe in de Tour de l’Avenir, maar zat drie weken geleden nog zonder ploeg nadat hij zijn contract bij Delko-Marseille Provence-KTM had ontbonden.

De jonge klimmer heeft echter toch nog een team kunnen voor 2019. Hij zal zijn carrière voortzetten bij EPM-UNE, een van de toonaangevende Colombiaanse ploegen. Rodríguez is overigens niet de enige aankoop: de ploeg verwelkomt liefst tien nieuwe renners.

Voormalig WorldTour-coureur Janier Acevedo – dit jaar nog actief voor UnitedHealthcare – is één van die nieuwe aanwinsten. Ook Miguel Ángel Reyes – die dit seizoen als stagiair nog een kans kreeg bij Nippo Vini Fantini-Europa Ovini – koerst komend jaar voor EPM-UNE.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Scott Sunderland 18 november 2018 om 12:45

McLay werd al eerder officieel gemeld als contractverlenging op procylingstats. En vervolgens weer verwijderd….en nu dus kennelijk binnenkort weer toegevoegd.

Hij heeft een slecht jaar. En het was al geen echte topsprinter of veelwinnaar. Als “vervanger” van Wippert niet heel best gedaan. Ze hebben lang getwijfeld kennelijk of ze wilden verlengen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone