UCI overweegt stap naar het CAS in zaak Pellizotti

vrijdag 22 oktober 2010 om 08:56

De internationale wielerunie UCI legt zich niet bij voorbaat neer met de vrijspraak van Franco Pellizotti. De Italiaan werd deze zomer geschorst vanwege afwijkende bloedwaarden, maar werd gisteren door het Italiaans anti-dopingbureau TNA vrijgesproken. De UCI gaat zich beraden op de mogelijk te nemen stappen en overweegt in beroep te gaan bij het internationaal sporttribunaal in Lausanne.

Door de uitspraak is het bloedpaspoort onder vuur komen te liggen. De UCI wil zijn paradepaardje echter niet zonder slag of stoot opgeven. “We hebben het volledige dossier opgevraagd omdat we de details willen weten”, verklaarde een woordvoerder van de UCI tegen Cyclingnews. De Italianen hebben 30 dagen de tijd om dit aan te leveren. “We zullen het tot in detail bestuderen voordat we en beslissen of ons erbij neerleggen of naar het CAS stappen.”

Pellizotti – die gewoon terug zal keren bij zijn oude ploeg Liquigas – liep door de schorsing onder meer de Tour de France mis. Hij wil zijn gederfde inkomensten gaan claimen bij de UCI.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair