Lappartient wil Giro en Tour of California uit elkaar halen

dinsdag 20 november 2018 om 10:47
Lappartient wil Giro en Tour of California uit elkaar halen

foto: Getty images

David Lappartient wil de Giro d’Italia in de toekomst een week later laten starten. Het doel van de voorzitter van de UCI is om zo de Giro en de Tour of California zo uit elkaar te kunnen halen. Dat vertelt de Fransman in een uitgebreid interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

De UCI is inmiddels in gesprek met organisator RCS Sport om de Giro een week later te laten starten. In december staan ook gesprekken met de Amerikaanse organisatoren gepland om de Tour of California een week te vervroegen. De verandering maakt het mogelijk voor renners om deel te nemen aan zowel de Giro als de Tour of California. Op de kalender van 2019 staat de Giro gepland van 11 mei tot en met 2 juni. Een dag na de start van de Giro zal de Tour of California aanvangen, met de laatste etappe op 18 mei.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Gdeleu 20 november 2018 om 11:19

“David Lappartient wil de Giro d’Italia in de toekomst een week later laten starten. … De verandering maakt het mogelijk voor renners om deel te nemen aan zowel de Giro als de Tour of California.”

Een week naar achter schuiven zou betekenen dat de Giro de dag na de slotetappe van de Tour of California start (of zelfs OP de dag van de slotetappe). Zelfs als je de Calfornia ook nog wat naar voren schuift, lijkt het me onwaarschijnlijk dat renners beiden zouden combineren, ook gezien de verplaatsing.

Qua media-aandacht en tv coverage kan het natuurlijk wél een positieven impact hebben.

0
Pubsted 20 november 2018 om 12:04

Giro week naar achteren en California week naar voren staat er in het artikel.

Maar eens, zelfs dan zullen er maar weinig zijn die beiden koersen zullen betwisten.

0
Gdeleu 20 november 2018 om 15:04

Oei, had ik over gelezen.

op cyclingnews staan er concrete data bij:
“The Frenchman revealed that the 2020 Tour of California has been pencilled in for an earlier date of May 3 – 9, while the 2020 Giro d’Italia would start a week later and be held between May 16 – June 7. It is unclear if the Tour de France would move back a week, or start four weeks after the Giro d’Italia on July 4, or if other races would change dates.”

0
AWestie 20 november 2018 om 11:51

@redactie, was het interview met Lappartient zo interessant dat er drie aparte berichten voor gemaakt moesten worden? Ik vind het er een beetje koddig uit zien, al houdt het de reacties misschien wel wat meer in orde (al zou ik dan weer niet berichten maken voor de reacties).

0
Roy van den Busken 20 november 2018 om 12:30

Bewuste keuze, omdat de onderwerpen te ver uit elkaar liggen. De kans dat de lezer van WielerFlits al het belangrijke nieuws meekrijgt is op deze manier groter dan dat alles onder elkaar in een artikel komt. Zo heb je op de homepage al het nieuws onder elkaar. Bovendien zou je als je het in 1 bericht doet uit de drie onderwerpen de belangrijkste moeten kiezen voor in de inleiding, want alles in één inleiding zou een beetje te druk worden.

0
Polleke 20 november 2018 om 12:37

Dus hij vindt het ook absurd dat zijn WT koersen elkaar overlappen en zo de aandacht van elkaar wegnemen..,

0
Jungle Man 20 november 2018 om 12:47

Door de Giro naar achteren te schuiven wordt het moeilijker om na de Giro -met ambitie- aan de Tour deel te nemen. Op zich een kwalijke zaak.
Waarom niet de Tour of Californie naar een compleet ander tijdvak verhuizen.

0
McMike 20 november 2018 om 13:06

Ja inderdaad.

“de voorzitter van de UCI wil het onmogelijk maken om de Giro en de Tour in 1 jaar op je naam te schrijven”

Leve de ToC!

0
Gdeleu 20 november 2018 om 15:04

Tenzij de Tour ook standaard een week naar achteren schuift natuurlijk, zoals bijvoorbeeld dit jaar met het WK voetbal.

0
skylimit 20 november 2018 om 15:18

Tuurlijk met een jetlag kan je prima aan de Giro deelnemen. Geloof niet dat er renners met ambitie kiezen voor beide koersen, nog daargelaten dat de TOC eigenlijk een flutkoers van een weekje is.

0
marehoek 20 november 2018 om 17:48

Dwz dat niemand de grote rondes kan rijden.
Daar bedoel ik mee om voor de eindoverwinning te gaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone