UAE-manager Gianetti sluit Vuelta-deelname Ayuso niet uit: “We zullen zien”

woensdag 4 mei 2022 om 13:35
UAE-manager Gianetti sluit Vuelta-deelname Ayuso niet uit: “We zullen zien”

foto: Cor Vos

In november 2021 vertelde Juan Ayuso dat hij in 2022 nog geen grote ronde zou rijden. Mauro Gianetti, teammanager bij UAE Emirates, laat nu echter aan VeloNews weten dat deelname aan de Ronde van Spanje nog wel tot de mogelijkheden behoort. “We zullen zien”, zegt de Zwitser, die benadrukt dat ze bij UAE voorzichtig om willen springen met de groeibriljant.

“Hij is nog maar 19 jaar oud, maar hij is zo’n groot talent”, zegt Gianetti over Ayuso, die dit voorjaar al vijfde in de Ronde van Catalonië en vierde in de Ronde van Romandië werd. “We zagen wat hij in de Ronde van Romandië kon, zonder dat hij honderd procent was. Het is zeker iemand voor de toekomst, maar het is nu nog te vroeg om over de Vuelta na te denken. Het seizoen is lang en we hebben een grote verantwoordelijkheid om een goede toekomst voor hem te bouwen.”

“We laten het lichaam spreken en besluiten of hij klaar is voor de Vuelta”, vervolgt Gianetti. “Hij is niet het type renner dat bij een wedstrijd aankomt om alleen toe te kijken. Hij is een coureur, een winnaar. Dat is waarom we met hem en zijn trainer zullen zitten, en zullen beslissen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dikke Vrouw 4 mei 2022 om 14:23

Pogi, joao en juan mooi drie tand

Duh 4 mei 2022 om 15:37

Alles voor Brandon. Maar die valt zoals gebruikelijk enkele dagen voor tijd uit met uitzicht op eindpodium.

Mr. Tornado 4 mei 2022 om 14:30

Dit jaar misschien nog wat te vroeg. Er is genoeg tijd om van hem een ronderenner te maken, laat hem gerust nog een jaartje wachten. Er ligt al veel druk op deze jongen, maar hij is nog steeds maar 19.

Steve De Wolf 4 mei 2022 om 14:55

Op zijn 19e staat het buiten kijf dat Ayuso's atletische kwaliteiten hem toestaan om weldra zowat iedereen aan flarden te rijden, maar bescherm hem aub nog een jaar of twee. Verbrand hem niet.

Marco Willems 4 mei 2022 om 15:13

Heeft toch al een aardig programma gereden met 3 rondjes van een week en een zestal eendagskoersen waaronder klassiekers/monumenten.

Juist omdat ie overal wil meekoersen moet je hem genoeg rustperiodes geven. Als je dat doet kan je prima aan de Vuelta starten, je kunt hem altijd na twee weken eruit halen mocht het lijf leeggelopen zijn of hij niet meer zo goed herstelt.

Headlines

Materiaalzone