Geen grote ronde voor Juan Ayuso in 2022: “Ik heb geen haast”
foto: Cor Vos
maandag 8 november 2021 om 14:32

Geen grote ronde voor Juan Ayuso in 2022: “Ik heb geen haast”

Juan Ayuso zal volgend jaar nog niet zijn opwachting maken in een grote ronde. Het 19-jarige toptalent debuteerde afgelopen zomer al voor UAE Emirates, maar krijgt een programma voorgeschoteld zonder drieweekse rittenkoers. “We hebben besloten dat het misschien beter is om nog een jaar te wachten”, vertelt hij aan Marca.

“Ik heb min of meer duidelijkheid over mijn programma, maar eerst moet ik gaan optrainen. Ik heb namelijk de laatste vier weken nauwelijks gefietst”, aldus Ayuso, die vlak voor hij overstapte naar UAE Emirates met overmacht de Giro d’Italia U23 won. “Er is nog werk aan de winkel, maar ik wil nu wel graag aan de slag om zo goed mogelijk aan het voorjaar te kunnen beginnen.”

De eerste grote wedstrijdreeks in Spanje in 2022 is de Challenge Mallorca. “Maar ik weet niet zeker of ik daar start. Ik weet wel honderd procent zeker dat ik de Ronde van Valencia (2-6 februari) ga rijden, en de Ruta del Sol (16-20 februari). Ik kijk daar echt naar uit. Het klopt dat die wedstrijden mij veel krachten gaan kosten, maar komend jaar hoop ik er ook beter door te worden.”

UAE Emirates wil niet te hard van stapel lopen met de 19-jarige Ayuso, en dus zal hij geen grote ronde rijden. “Met Matxin (teammanager José Antonio ‘Matxin’ Fernández, red.) hebben we besloten dat het misschien beter is om nog een jaar te wachten. Ik heb geen haast. Ik zal genoeg kansen krijgen, dus ik maak mijn ontwikkeling liever stap voor stap”, vertelt hij.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 november 2021 15:15
Vorig jaar ging pidcock ook geen grote ronden rijden.. Uchh. Dus 100%procent zeker is het ook niet
    8 november 2021 20:53
    Had ie achteraf ook beter niet kunnen doen he. Andere situatie ivm niet trainen na goud OS maar was toch voor spek en bonen.
8 november 2021 15:51
Goed zo. Niet overhaasten. Indien er één toekomstig toptalent is voor grote ronden, dan is het wel Ayuso. Fysiek althans heeft ie alles in huis.
    9 november 2021 02:38
    Zo? Wat heeft Ayuso dan al laten zien in een ronde van 3 weken, dag na dag zware ritten in opeenvolging, met opeenvolgende zware cols per rit tegen wereldtop?

    :-)

    Fysiek heeft hij alles mee, daar lijkt het inderdaad in eerste instantie op. Toen hij 18 was zag hij er ook al 22 uit. Lichaam van een atleet. Benieuwd hoe die evolutiecurve er zal gaan uitzien.

    We gaan het meemaken. Benieuwd ook hoe de verhoudingen gaan zijn met pakweg een Brenner en een Tulett die ervoor kozen om met de grote jongens mee te rijden, en dus geen tegenstand vormden voor Ayuso bij de U23.
8 november 2021 17:39
Een Giro in 2023 is prima.
8 november 2021 17:43
Verstandig toptalent dus.

Reacties zijn gesloten.