UAE Emirates houdt vertrouwen in Fabio Aru

vrijdag 20 september 2019 om 12:25
UAE Emirates houdt vertrouwen in Fabio Aru

foto: Cor Vos

Fabio Aru won vier jaar geleden nog de Vuelta a España, maar de laatste tijd heeft de Italiaanse klimmer moeite om zijn niveau van weleer te halen. Toch geniet hij nog altijd het vertrouwen van het management van UAE Emirates. “Ik wilde Fabio graag bij de ploeg hebben”, zo vertelt teambaas Giuseppe Saronni in gesprek met Radio Corsa.

Aru was vier jaar geleden nog een van de beste ronderenners ter wereld, maar de Sardijn is inmiddels ver weggezakt. De 29-jarige renner is de laatste jaren erg blessuregevoelig en tot overmaat van ramp moest hij eerder dit jaar worden geopereerd aan een beknelde heupslagader, waardoor hij enkele maanden uit de roulatie was.

Aru hoopt door middel van een medische ingreep zijn oude niveau te halen, maar vooralsnog blijven individuele resultaten uit. Zo moest hij in de voorbije Vuelta a España opgeven door spierproblemen en vermoeidheid, onder meer veroorzaakt door een val tijdens de inleidende ploegentijdrit.

Lopende contracten 
Het is maar de vraag of Aru ooit nog deel zal uitmaken van de wereldtop, maar zijn landgenoot en grote baas Saronni heeft nog altijd vertrouwen in zijn poulain. “Ik wilde Fabio graag bij de ploeg hebben en dankzij mij koerst hij nu voor UAE Emirates. Ik heb ontzettend veel respect voor Fabio”, aldus de wereldkampioen van 1982.

“We respecteren als ploeg ook de lopende contracten van renners en personeel. Ik denk op dit moment niet na over een andere oplossing”, zo besluit Saronni, die verder ontkent op gespannen voet te leven met Aru. Die laatste heeft nog een contract voor komend seizoen.

Fabio Aru in betere tijden: als winnaar van een Giro-etappe – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

15 Reacties

twan382 20 september 2019 om 12:34

Dit hebben ze natuurlijk ook gewoon zelf gedaan he.
Die jongen reed een respectabele Tour, en in plaats van met dat goede gevoel het wat rustiger aan te doen en het Italiaanse najaar te gaan rijden, hebben ze ervoor gekozen om de Vuelta te gaan rijden. Deze kwam gewoon weg te vroeg voor Aru.

0
Pubsted 20 september 2019 om 16:21

Ja ze zijn niet bepaald van het beschermen van renners voor teveel koersen bij UAE.

0
LutsenkoFan 20 september 2019 om 13:27

Vond het zelf ook apart dat Aru aan de start van de Vuelta verscheen.
De Tour was het lichtpuntje na jaren ellende en nu is hij weer terug bij af door een Virus opgelopen tijdens de Vuelta.

0
VerstandOpNul 20 september 2019 om 13:33

Mag ook nog wel wat scherper staan zo te zien..

0
Johnny7 20 september 2019 om 13:34

Die balen natuurlijk als een stekker dat ze hem bij Astana hebben weggelokt met een heel dik salaris dat ze gewoon moeten blijven betalen terwijl hij helemaal niets meer presteert.

0
Tutu888 20 september 2019 om 13:37

“We respecteren als ploeg ook de lopende contracten van renners en personeel. Ik denk op dit moment niet na over een andere oplossing”
Met andere woorden: bij aflopend contract had Fabio op straat gestaan….

0
west 20 september 2019 om 13:55

Er zat weer een boel progressie in. Dan is het logisch dat je daarna weer een terugvalletne krijgt. Dikke kans dat als ie een winter zijn best doet en een paar leuke voorjaarswedstrijden kan uitrijden dat ie in de Giro gewoon weer meedoet.

0
koos verrek 20 september 2019 om 14:39

K heb m’n nooit echt vertrouwd

0
EHV 20 september 2019 om 17:43

Verrekte Koos vertrouw jij überhaupt wel iemand?

0
Gebruikersnaam 20 september 2019 om 14:41

Het is een renner die, mits in vorm, de koers aantrekkelijker maakt, dus hopelijk haalt hij zijn oude niveau terug.

0
hjjanssen1973 20 september 2019 om 14:47

Precies wat Tutu888 zegt. Feitelijk staat er dat hij met een aflopend contract op straat gestaan zou hebben. Maar ze zijn netjes en respecteren dus doorlopende contracten. Gelukkig maar. Aan de andere kant… Dumoulin had ook een doorlopend contract. Misschien is het wegpesten van Aru nu begonnen, en wil hij dadelijk zelf van zijn doorlopende contract af. Wat een spel he.

0
Japsie 20 september 2019 om 15:04

Aru heeft een virus opgelopen waardoor hij moest opgeven in de Vuelta waardoor hij moest opgeven, niet vanwege de val in de ploegentijdrit of door spierproblemen.

0
pirazzi 20 september 2019 om 16:16

Aha.

0
Scott Sunderland 20 september 2019 om 22:12

Ik denk dat we hem nog wel gaan zien in de strijd om etappezeges in grote rondes. Als klassementsrenner heb ik mijn twijfels. Ik denk dat het bij die ene Vuelta overwinning blijft.

0
Bazzz 21 september 2019 om 10:24

Ik heb zelf het idee dat we er nog weinig van kunnen zeggen.
Oordelen op basis van de laatste twee jaar heeft geen zin. Dit jaar was na de operatie ook gewoon een jaar om te herstellen. Hij kon hoe lang niet op de fiets na die operatie, dan ben je echt niet ineens topfit.
Als het volgend jaar helemaal niets wordt, denk ik dat het gebeurd is. Maar als hij volgend jaar weer de nodige progressie laat zien, kunnen we vast nog wel een jaar of 4 van hem genieten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone