Twitter-account Vuelta a San Juan gehackt, dopingtweet verwijderd
foto: Sirotti (archief)
maandag 5 februari 2018 om 23:17

Twitter-account Vuelta a San Juan gehackt, dopingtweet verwijderd

De organisatie van de Vuelta a San Juan is gehackt op Twitter. Vanavond werd door het account op het sociale medium een bericht geplaatst waarin groots werd aangekondigd dat iemand uit de recent verreden rittenkoers betrapt was op dopinggebruik. “De organisatie spreekt zijn afkeuring uit”, staat in een persbericht.

“Attentie! Binnenkort komt er informatie over een positieve dopingtest in de laatste Vuelta a San Juan”, werd rond half tien geplaatst op Twitter. Snel daarna werd het bericht verwijderd. De organisatie zegt dat de betreffende tweet komt door een hack. “Er wordt gewerkt aan het garanderen van de veiligheid op sociale netwerken.”

Over een positieve plas wil de organisatie niets melden, “aangezien er nog geen eindresultaten zijn van de analyses die tijdens de wedstrijd zijn uitgevoerd.” De Vuelta a San Juan werd eind januari verreden en gewonnen door Argentijns kampioen Gonzalo Najar.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2018 23:32
Dus de organisatie is omgekocht en doet nu alsof er nooit iemand betrapt is?

Of ga ik te ver?
5 februari 2018 23:58
Naja het zal moeilijk hard te maken zijn, maar het is toch uiterst merkwaardig.
6 februari 2018 06:47
*Account plaatst tweet die eigenlijk niet geplaatst had mogen worden.* > ''Help, we zijn/waren gehackt.''

Het kan waar zijn, maar vind het altijd verdacht dat het altijd *toevallig* op dat soort momenten gebeurt. Zeker gezien de beveiliging van Twitter. Beetje ''verdachte activiteit'' (inloggen vanaf een ander apparaat) en je account wordt dergelijke media al tijdelijk geblokt met een melding aan jouw adres.
6 februari 2018 07:00
Haha het moet niet gekker worden.
6 februari 2018 12:25
Gehackt, yeah right. Klinkt eerder als een stagiair/ontevreden medewerker.

Reacties zijn gesloten.