Tweede hoofdsponsor voor verjongend Monkey Town

woensdag 19 december 2018 om 16:26
Tweede hoofdsponsor voor verjongend Monkey Town

Jeen de Jong in de Ronde van Roemenië - foto: Monkey Town CT

Monkey Town heeft een tweede naamsponsor aan de haak geslagen. De Nederlandse formatie is een samenwerking aangegaan met à Bloc, waardoor zij in 2019 door het leven gaat als Monkey Town-à Bloc CT. Tevens maakte de ploeg bekend met welke renners zij begint aan het nieuwe seizoen. Met zes renners onder de 23 jaar is er sprake van een échte verjongingskuur.


à Bloc is bekend van de organisatie van events als de SummerGrill Gravel Ride en is tevens producent van speciaalbier voor sporters en wielrenners. Daarnaast blijft Monkey Town aan als hoofdsponsor en hebben co-sponsors Ruiter Dakkapellen en Gebroeders van der Veekens hun overeenkomsten met de ploeg verlengd.

Afscheid van enkele sterkhouders
Monkey Town nam aan het einde van afgelopen seizoen afscheid van enkele sterkhouders. Zo vertrekt André Looij naar het Chinese Taiyuan Miogee Cycling Team, nadat hij Monkey Town dit jaar nog zeges bezorgde in de GP Himmerland Rundt en de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. Ook Peter Schulting, winnaar van de jongste Tacx Pro Classic, is er niet meer bij in 2019.

Daartegenover staat de komst van een achttal nieuwe renners, onder wie Jeen de Jong. De pas 22-jarige renner bezorgde Monkey Town als stagiair al een ritzege in de afgelopen Ronde van Roemenië. Bas van der Kooij en Folkert Oostra komen over van Alecto, Alex Molenaar en Chiel Breukelman van Destil-Parkhotel Valkenburg en Adriaan Jansen van Delta Cycling Rotterdam.

Ook Rick Pluimers en Lars Loohuis zijn nieuw bij de ploeg.

Selectie Monkey Town-à Bloc 2019
flag-nl Rick van Breda
flag-nl Chiel Breukelman
flag-nl Adriaan Jansen
flag-nl Jeen de Jong
flag-nl Maarten de Jonge
flag-nl Wim Kleiman
flag-nl Bas van der Kooij
flag-nl Lars Loohuis
flag-nl Alex Molenaar
flag-nl Folkert Oostra
flag-nl Rick Pluimers
flag-lv Martin Pluto
flag-it Antonio Santoro
flag-nl Ivar Slik
flag-nl Mel van der Veekens

Dit artikel delen:

1 Reactie

keldermanfan93 19 december 2018 om 17:09

Breukelman reed afgelopen jaar voor NWVG net als Jeen de Jong.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.