Ivar Slik kraait victorie in derde etappe Tour of Fuzhou

dinsdag 19 november 2019 om 08:33
Ivar Slik kraait victorie in derde etappe Tour of Fuzhou

foto: SHIFT Active Media

Net als vorig jaar heeft Ivar Slik (Monkey Town-à Bloc) de derde rit van de Ronde van Fuzhou gewonnen. De Nederlander won de 113 kilometer lange etappe door medevluchter Kirill Sveshnikov te verslaan in een sprint-à-deux.

Dit Slik uitgerekend de derde etappe van de Chinese 2.1-koers wint is opvallend. Vorig jaar wist hij tijdens de derde rit namelijk ook al het laken naar zich te te trekken. Voor de Noord-Hollander is het zijn derde UCI-zege van het jaar. Eerder won hij al de proloog en de eerste etappe van de Ronde van Roemenië. Slik schreef ook de Profronde van Noord-Holland op zijn naam, al is dat geen UCI-wedstrijd.

Het waaide flink in het oosten van China. Maar dat deerde zeven renners niet om er op uit te trekken op het parcours. Onder hen Slik en Sveshnikov. Deze twee renners wisten de anderen in de finale aan de oevers van de Mijiang-rivier af te schudden en ook wisten ze het jagende peloton voor te blijven. Slik toonde zich aan de meet de snelste.

foto: SHIFT Active Media

Ook Miao Chengshuo en (Hengxiang) en Charles Page (Canyon dhb p/b Bloor Homes) bleven nog uit de greep van het peloton. Het was Page die de derde stek op het erepodium in de wacht sleepte. Ilya Davidenok blijft ook na de derde rit leider in het klassement.

Dit artikel delen:

8 Reacties

AZH 19 november 2019 om 09:11

Hoort deze niet al bij nieuwe seizoen?

0
castroviejo 19 november 2019 om 10:37

Bij PCS wel bij CQ niet. Dus het is maar wat je hanteert. Al blijft het vreemd wat PCS doet gezien ze wel nog voor de ploeg van dit jaar rijden.

0
Verweggistan 19 november 2019 om 11:01

Volgens de UCI, en die gaat daarover, is dit al het nieuwe seizoen. Anders moesten ze ook nog op deze koers wachten voordat de WT licenties bekend zouden worden.

0
castroviejo 19 november 2019 om 11:17

Ja en toch vreemd. Je kunt toch ook zeggen dat de de punten die nog behaald worden niet meer meetellen en dat de stand geldt van bijvoorbeeld 1 november. Zo doen dat toch ook met de landenranking voor de plekjes die te verdelen zijn voor WK’s?

0
Michiel De Rooij 19 november 2019 om 12:44

Was jaren terug een groot talent en stond op de nominatie voor ‘Jumbo’ te rijden.

0
Scott Sunderland 19 november 2019 om 12:49

Hij heeft ook twee jaar voor Roompot gereden. Jammer dat hij net niet heeft kunnen doorpakken.

0
Romāns Vainšteins 19 november 2019 om 13:16

Krràà, hoezee, Krràà !

0
Leonard Stiksma 19 november 2019 om 13:23

“kraaiengeluiden”

0

Headlines

Populair

Materiaalzone