Twee maanden schorsing Tolhoek en Eenkhoorn, Lobato vertrekt

maandag 18 december 2017 om 16:45
Twee maanden schorsing Tolhoek en Eenkhoorn, Lobato vertrekt

Juan José Lobato - Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo en Juan José Lobato nemen afscheid van elkaar. Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn hebben een schorsing opgelegd gekregen van twee maanden voor alle teamactiviteiten. Dat maakte de ploeg vandaag bekend.

De drie gebruikten tijdens een trainingskamp zonder medeweten van de ploegleiding en de medische staf slaapmedicatie. De ploeg laat weten dat in de beslissing is meegenomen wie welke medicatie in bezit had en hoe daarmee is omgegaan. Het benadrukt dat geen van de renners in strijd met UCI of WADA-regels handelde.

“Het team draagt verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners. Experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd”, klinkt het. “In het kader van de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner.”

Het contract met Lobato is volgens de ploeg in beider belang ontbonden. De 28-jarige Spanjaard reed slechts één seizoen in Nederlandse dienst.

[poll id=”680″]

Tolhoek: “Ik moet op de blaren zitten”
Een schuldbewuste Antwan Tolhoek vertelt aan Omroep Zeeland dat hij zich heeft laten meeslepen door Lobato. “Alles wat er geschreven is door bijvoorbeeld NOS en Algemeen Dagblad klopt. Behalve dat er alcohol in het spel was. Dat verhaal klopt niet. Ik weet niet waarom ik het heb gedaan. Ik heb me laten meeslepen”, geeft hij aan. De Zeeuw bevestigt dat hij in het bezit was van het medicijn Stilnoct. “Ik heb een fout gemaakt en moet op de blaren zitten. Samen met de ploeg gaan we eraan werken om het vertrouwen te herstellen.”

Dit artikel delen:

102 Reacties

peervaneynthoven 19 december 2017 om 20:29

Geweldig deze site. De TLJ bashers tegen de adepten. Leuk leesvoer ook, ga door! Er kunnen nog wel 100 meningen bij over een beslissing van een (wielerploeg) directie t.a.v een paar werknemers die zich niet aan de (vooraf) geschreven (en ondertekende) regels hebben gehouden.Omdat ik de gedetailleerde feiten niet voldoende ken onthoud ik me van een be(ver)oordeling door de directie en/of verantwoordelijken. We gaan nu weer verder.

0
Romāns Vainšteins 19 december 2017 om 23:39

‘Omdat ik de gedetailleerde feiten niet voldoende ken onthoud ik me van een be(ver)oordeling door de directie en/of verantwoordelijken’

Daar heeft een forum dus helemaal niks aan

0

Headlines

Populair

Materiaalzone