Twee maanden schorsing Tolhoek en Eenkhoorn, Lobato vertrekt

maandag 18 december 2017 om 16:45
Twee maanden schorsing Tolhoek en Eenkhoorn, Lobato vertrekt

Juan José Lobato - Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo en Juan José Lobato nemen afscheid van elkaar. Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn hebben een schorsing opgelegd gekregen van twee maanden voor alle teamactiviteiten. Dat maakte de ploeg vandaag bekend.

De drie gebruikten tijdens een trainingskamp zonder medeweten van de ploegleiding en de medische staf slaapmedicatie. De ploeg laat weten dat in de beslissing is meegenomen wie welke medicatie in bezit had en hoe daarmee is omgegaan. Het benadrukt dat geen van de renners in strijd met UCI of WADA-regels handelde.

“Het team draagt verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners. Experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd”, klinkt het. “In het kader van de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner.”

Het contract met Lobato is volgens de ploeg in beider belang ontbonden. De 28-jarige Spanjaard reed slechts één seizoen in Nederlandse dienst.

[poll id=”680″]

Tolhoek: “Ik moet op de blaren zitten”
Een schuldbewuste Antwan Tolhoek vertelt aan Omroep Zeeland dat hij zich heeft laten meeslepen door Lobato. “Alles wat er geschreven is door bijvoorbeeld NOS en Algemeen Dagblad klopt. Behalve dat er alcohol in het spel was. Dat verhaal klopt niet. Ik weet niet waarom ik het heb gedaan. Ik heb me laten meeslepen”, geeft hij aan. De Zeeuw bevestigt dat hij in het bezit was van het medicijn Stilnoct. “Ik heb een fout gemaakt en moet op de blaren zitten. Samen met de ploeg gaan we eraan werken om het vertrouwen te herstellen.”

Dit artikel delen:

102 Reacties

Vlinder 18 december 2017 om 18:33

@Imbato: Dat klopt zij (AD en NOS) hebben gesproken met het team! Ze hebben het niet zelf verzonnen.

0
ah-ja 18 december 2017 om 18:33

Lobato de aanstichter en Tolhoek brengt Stilnoct mee, dat begrijp ik niet zo goed?

0
vlek 18 december 2017 om 18:35
Quote:
Die ‘openlijke communicatie’ komt toch vooral van de NOS en het AD toch?

‘Via’ bedoel je?

0
Magikdatzeggen 18 december 2017 om 18:36

Prima actie van TLJ. Snel gereageerd en transparant.

0
UrbanSteel 18 december 2017 om 18:43

Ja geef Lobato alleen de schuld , de oudste van de drie. Die andere twee “jonkies” zijn oud genoeg om te mogen stemmen voor het parlement, oud genoeg om het leger in te gaan en worden dus geacht indien noodzakelijk mensen om te brengen. Hier wordt dus ook met twee maten gemeten.

0
ikbenprocycling 18 december 2017 om 18:44

Stilnoct Verkeer, werk & sport
Dit medicijn kan als mogelijke bijwerkingen o.a. duizeligheid , dubbelzien en slaperigheid veroorzaken.
Hiervan kunnen allerlei dagelijkse activiteiten, zoals bezigheden in en rond het huis, deelname aan het verkeer en het bedienen of besturen van machines, ernstige hinder ondervinden.

Real geniuses these guys.

0
Emergo 18 december 2017 om 18:54

Het is te hopen dat de reageerders door alle commotie vannacht niet uit hun slaap worden gehouden.

0
Kpenty 18 december 2017 om 18:57

Ik vind het vooral eng dat Tolhoek hier Lobato de schuld geeft. En dan zeggen dat die het niet nodig heeft maar zelf wel spul bij zich heeft. Gewoon een maten naaier en zelf ook niet onschuldig zijn. Bah ik hou hier niet van en zou deze jongen ook nooit meer accepteren. Hij hoort net zo goed geschorst te worden.

0
klootje kriekeljon 18 december 2017 om 19:00

US, belangrijker nog: oud genoeg om een profcontract te tekenen met alle rechten en plichten die daarbij horen. En natuurlijk de beloning in salaris die daar tegenover staat.

Niet iedere boerenlul kan fullprof worden en opgeven wat je daarvoor moet opgeven. Deze 3 jongens kennelijk ook niet, maar 2 daarvan krijgen een 2e kans. Dan mag je idd. niet klagen, maar vooruit. Beslissing genomen, neuzen allemaal weer de goede kant op vanaf nu.

0
Romāns Vainšteins 18 december 2017 om 19:01

Pragmatische oplossing van LTJ, houden zo lekker de talentige landgenoten aan boord en spelen en passant die rare ***
edit redactie: ongepast

de zwarte piet toe. Tolhoek zit er met zijn VDB-classic tripmiddel gewoon middenin maar is natuurlijke de meest interessante renner om te houden.

0
Wheely 18 december 2017 om 19:20

TLJ over Lobato:
“Hij heeft een emotioneel bewogen jaar achter de rug en zal zich moeten concentreren op zijn herstel.”

Wat is er gebeurd dan?

0
Tripodboom 18 december 2017 om 19:25

Wat een flauwe kul allemaal. De renners mogen zeker ook hun eigen fietspomp niet gebruiken om de banden op te pompen! Allemaal heel braaf zijn en anders even in de hoek staan! Topsporters moeten niet braaf zijn! Komt niets van terecht! Gewoon je eigen tabletjes – die niet eens verboden zijn- van thuis meenemen! Goed zo! Zo, die twee jongens kunnen lekker alleen in de polder twee maanden gaan trainen, zonder dat papa Plugge boos wordt! Wat zullen die straks de stenen uit de straat rijden!

0
HJJH 18 december 2017 om 19:34

Alle drie eruit. Niks geen tweede kans. Komen toch niet uit een ei ?Helemaal klaar met deze ploeg, niets meer, geen greintje sympathie. Onkunde in begeleiding, coaching en management. Renners tonen door dit gedrag geen respect te hebben voor de ploeg en respect dwing je af. Natte dweilen zijn het. Doei doei.

0
limburgia 18 december 2017 om 19:42

Nu snap ik ook waarom Lobato zo vaak zit te slapen in de TLJ trein
in de finale.

0
Plavka 18 december 2017 om 19:45

Misschien is er nog plaats bij Sky voor Lobato….
Zal daar zeker niet opvallen.

0
Plavka 18 december 2017 om 19:45

Oh nee, dom van mij. Hij heeft geen astma…

0
Proodbol 18 december 2017 om 19:56

Ha ha typische lotto jumbo actie.
Hadden Plugge en consorten niet Lobato aangetrokken ?
En nu maar lozen? Als ploegleiding zijn zij eindverantwoordelijk lekkere begeleiding geven ze aan jonge renners!

0
schipperaar 18 december 2017 om 20:21

Twee jaar terug al aangegeven dat het een flop zou worden met Lo bato en Battaglin, integreren moet van twee kanten komen en zolang die ploeg zo eenkennig blijft zal er niks veranderen.
Goedkope manier waarschijnlijk om iemand te lozen en Richard weet nu waarom ie zo mager is dankzij een journalist.

0
tete de la course 18 december 2017 om 20:29

Vanuit een ander perspectief:

Tolhoek is prof, rijdt een seizoen van 9 maanden en traint zich een heel jaar door het apelazerus. Komt uit Yerseke, dus ziet het hele jaar door al zijn vrienden zich iedere week meerdere keren bezatten in een of andere schuur. Vervolgens is het off-season en Tolhoek heeft via via gehoord dat dit een interessant effect kan geven zonder dat hij er (doping)regels mee overtreedt.

Je zou het nog bijna kunnen snappen!

0
Laatste man 18 december 2017 om 20:36

Wat een vooringenomen en wat populistische reacties van een paar. Schipperaar weer met z’n vooringenomen integratie. De wereld is allemaal wat complexer.

Niemand weet exact de afspraken. Wellicht wilde Lobato geen hulp en Tolhoek/Eenkhoorn wel, wellicht was Lobato het niet eens dat hij überhaupt wat fout heeft gedaan (andere mentaliteit), wellicht wil hij er niet vanaf, wellicht wil hij niet 2 maanden geschorst worden, wellicht neemt hij genoegen met het salaris. Allemaal mogelijke redenen of achtergronden van het besluit.

@Wheely,
Direct familielid (oom dacht ik) plotseling overleden. Vandaar het juichen bij zijn overwinning dit jaar.

0
reusjen 18 december 2017 om 20:55

Ik lees echt met veel verbazing de reacties hier. TLJ is hier behoorlijk transparant, terwijl het qua privacy best een lastige zaak is. Ze nemen hun verantwoordelijkheid, maar toch is het allemaal niet goed. Het is toch juist goed dat ze die jongens begeleiden en verder willen helpen ipv maar koud op straat te gooien. Ze hebben wen fout gemaakt, maar het experimenteren met zaken als drugs hoort er ook een beetje bij op jonge leeftijd. Nu moeten ze leren dat het dus gewoon not done is als topsporter. Dat Lobato een andere straf heeft gekregen kan legio redenen hebben, er zijn er al verschillende genoemd, en er is aangegeven dat hij het grootste aandeel heeft gehad.

0
Jungle Man 18 december 2017 om 20:59

Vanaf nu kijk ik toch anders naar tolhoek en eenkhoorn dan voorheen….

0
Tinkerbell 18 december 2017 om 21:13

Helemaal eens met reusjen.
Daarnaast zal dit echt wel bij meerdere ploegen gebeuren maar wordt er daar niks tegen gedaan dus omdat TLJ er nu tegen optreedt is het ineens verschrikkelijk? Ik vind het zelf ook wel een beetje kijk ons eens het braafste jongetje van de klas zijn verhaal maar ik vind het wel goed dat ze er tegen optreden, wat mij betreft kunnen een hoop ploegen qua transparantie hier iets van leren.

0
Bjorn75 18 december 2017 om 21:16

Als ik het voor het zeggen had had ik ze alle drie ontslagen. nu wordt er met twee maten gemeten…. Top sport ploeg onwaardig

0
Laatste man 18 december 2017 om 21:20

@Bjorn,
Er is niemand ontslagen..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone