Twee maanden schorsing Tolhoek en Eenkhoorn, Lobato vertrekt

maandag 18 december 2017 om 16:45
Twee maanden schorsing Tolhoek en Eenkhoorn, Lobato vertrekt

Juan José Lobato - Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo en Juan José Lobato nemen afscheid van elkaar. Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn hebben een schorsing opgelegd gekregen van twee maanden voor alle teamactiviteiten. Dat maakte de ploeg vandaag bekend.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De drie gebruikten tijdens een trainingskamp zonder medeweten van de ploegleiding en de medische staf slaapmedicatie. De ploeg laat weten dat in de beslissing is meegenomen wie welke medicatie in bezit had en hoe daarmee is omgegaan. Het benadrukt dat geen van de renners in strijd met UCI of WADA-regels handelde.

“Het team draagt verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners. Experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd”, klinkt het. “In het kader van de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner.”

Het contract met Lobato is volgens de ploeg in beider belang ontbonden. De 28-jarige Spanjaard reed slechts één seizoen in Nederlandse dienst.

[poll id=”680″]

Tolhoek: “Ik moet op de blaren zitten”
Een schuldbewuste Antwan Tolhoek vertelt aan Omroep Zeeland dat hij zich heeft laten meeslepen door Lobato. “Alles wat er geschreven is door bijvoorbeeld NOS en Algemeen Dagblad klopt. Behalve dat er alcohol in het spel was. Dat verhaal klopt niet. Ik weet niet waarom ik het heb gedaan. Ik heb me laten meeslepen”, geeft hij aan. De Zeeuw bevestigt dat hij in het bezit was van het medicijn Stilnoct. “Ik heb een fout gemaakt en moet op de blaren zitten. Samen met de ploeg gaan we eraan werken om het vertrouwen te herstellen.”

Dit artikel delen:

102 Reacties

r525 18 december 2017 om 21:34

@Vlek
Toch vind ik het geen goed signaal. Iedereen die gebruikt heeft mag wat mij betreft dezelfde maatregel krijgen. Ik vraag me af wat er gebeurd was als er een Nederlander het meegenomen had en doorgespeeld had aan 2 buitenlanders.

@horsm
Hij is het ook niet verplicht. Maar had nog wat respect voor hem op kunnen brengen als hij daar gewoon open over zou zijn. Zie geen reden dat niet te zijn.
Het is niet verboden uit sportief oogpunt, maar contractueel wel. Dus het zou zomaar voor alle drie ontslag kunnen betekenen lijkt mij.
Ik ben ook zeer benieuwd naar de details over Lobato. Als hij zelf gekozen heeft te ontbinden, maakt het de situatie anders. Maar als het puur vanuit TLJ komt vind ik dat ze er alle drie uit gemoeten hadden. Dat het heel duur is, of de ploeg dan te klein wordt, vind ik geen reëel excuus. Dan hadden ze Lobato ook gewoon moeten behouden.

Sommige mensen schrijven hier overigens net of Tolhoek en Eenkhoorn nog een stel kinderen zijn, kom nou, 20 & 23, dan behoor je je zeker te kunnen gedragen.

0
oscarito1908 18 december 2017 om 21:45

Alle renners mis 20. Die rare Zeeuw nam het VDB middeltje mee.

Hypocriet tot het bot.

0
DeGroteMolen 18 december 2017 om 21:47

Meten met twee maten hier. Stilnoct het middel waar o.a. VDB junk van is geworden, uiteindelijk leidend tot zijn dood, net als waarschijnlijk die van zijn maat Gaumont. Onmiddellijk ontslaan in geval bezit door een prof, wie dan ook.

0
reusjen 18 december 2017 om 21:53

@Degrotemolen
Je brengt het als zijnde dat je het erg vindt omdat het zelfs tot iemand dood heeft geleid. Dan is het toch helemaal belachelijk om iemand onbegeleid op straat te gooien?

0
maurits1972 18 december 2017 om 22:10

Ik lees net nog een interview in de PZC. Hierin is Tolhoek z’n straatje aan het schoonvegen op een vreselijke manier.
“Maar voor ik het wist, had ik tijdens het trainingskamp al een paar van die druppels Noctamid op mijn tong. Daardoor raakte ik helemaal van de kaart. Ik heb toen blijkbaar naar mijn toilettas gepakt en daar zaten nog die Stilnoct-pilletjes in.’’
En toen hij helemaal van de kaart was ook nog maar wat uitgedeeld aan ploeggenoten. Lijkt me raar.
Ik had toevallig nog een paar pilletjes in mn toilettas zitten van een verre vliegreis naar Japan of zo. Terwijl hij helemaal van de kaart was toch nog weten dat er een paar pilletjes in je tas zitten. Ook al raar.
Maar het was zeker niet om te feesten. Ik geloof totaal niks meer van Tolhoek!!!

https://www.pzc.nl/zeeuwse-sport/tolhoek-het-was-niet-om-te-feesten-het-was-gewoon-ontiegelijk-stom~a411041f/

0
Burn 18 december 2017 om 22:18

En dan geeft Tolhoek ook nog aan dat hij het deed omdat hij zich liet meeslepen door Lobato.

0
Romāns Vainšteins 18 december 2017 om 22:22

Tolhoek’s verhaal kraakt en piept in zijn voegen dat het een lieve lust is, echt van het type ‘ik vond toevallig nog een gram coke van vorig jaar lowlands op me kamer gisteren’.

0
Ligthning 18 december 2017 om 22:35

Twee maanden schorsing…. tijdens het dode seizoen ? Wat een hypocrisie. Bij aanvang van het seizoen fietsen ze gewoon mee.

0
jordy98 18 december 2017 om 22:36

Wel makkelijk van Tolhoek en Eenkhoorn om Lobato de schuld te geven en zeggen ik heb me laten meeslepen. Ze zijn toch volwassen, als iemand ze doping voorlegt zeggen ze dan ook gelijk ja gaan we doen. En als in een interview wordt gevraagd waarom gebruikte je slaapmiddelen zegt Tolhoek daar wil ik geen antwoord op geef, beetje vaag dit allemaal.

0
wagenaro 18 december 2017 om 22:41

Belachelijke straf voor de 2 Nederlanders: 2 maanden schorsing terwijl het winterstop is en geen wedstrijden georganiseerd worden is hetzelfde als geen straf geven. Bij de start van het nieuwe seizoen staan ze bij de 1e wedstrijd dus gewoon aan de start.

0
Sephiroth 18 december 2017 om 22:49

Tolhoek zegt anders zelf in het interview dat het er niet toe doet dat Lobato het heeft verstrekt, want hij is zelf de fout in gegaan.

Oftewel er is wel (enige) zelfreflectie bij die knul

0
Romāns Vainšteins 18 december 2017 om 23:00

Jaja, Tolhoek schuift gewoon de schuld richting Lobato :

'Ik was er amper en er lag al een klets Notinogwa op me tong, helemaal leip daarvan heb ik toe maar meteen die stillodinges erbij opgevreten'

Ik kan er best begrip voor opbrengen dat sommigen af en toe eens wat verdovends tot zich nemen om tot rust te komen maar dan pas je niet bij deze ploeg. Met dit rammelende relaas maakt Tolhoek het zichzelf alleen maar moeilijker nog en mijn voorgevoel zegt dat hij niet nog jaren bij LTJ blijft rijden.

0
LB117 18 december 2017 om 23:19

Tolhoek is ook geschorst van persvoorlichting zo te zien, man man man wat een droevenis en domheid.

” het zat nog in mijn toilettas”

0
ddjong67 18 december 2017 om 23:36

@romans, ja .. begrijp maar dat je van dat soort middelen slikt :( :( .. hoe kun je ertoe komen om zoiets te zeggen. Ach … laat maar … en de boer hij ploegde voort … ik hoef details niet te weten, maar er komen aan de lopende band stoffen langs waar ik nog nooit van gehoord heb, laat staan gebruikt en dat bij gasten van nog geen 25…. wat een wereld .. ik zou daarvan geen onderdeel willen zijn. no way!

0
JimboX 19 december 2017 om 00:10

“Het is bijzonder spijtig dat Lobato ondanks zijn indrukwekkende prestaties en return on investment de ploeg moet verlaten. Het vrijgekomen budget investeren we de komende periode in intensieve mental coaching voor Tolhoek en Eenkhoorn. Gelukkig ging het ook in hun geval om slaapmiddelen en niet om een ernstiger vergrijp zoals bijvoorbeeld ventolin.”

0
Samlambeej 19 december 2017 om 00:23

Eigelijk is het maar goed zo. Lobato sprinter van niks die helemaal niet past in NL team en die getalenteerde jonge boefjes zullen zich des te meer prof moeten tonen voor de rest van de ploeg

0
flashke 19 december 2017 om 00:53

Gruwelijke straf, geen Cadel Evans Great Ocean Race voor die twee, wat een mentale hel staat hen te wachten.

0
Col du Bramont 19 december 2017 om 01:47

Klonk me eerst wat onschuldig in de oren, na wat ik gelezen heb over Stilnoct, de werking, het gebruik in het peloton komt het me niet meer zo onschuldig voor.
Een schorsing voor twee maanden vind ik een vreemde straf of je wilt door met ze en dan moeten ze gewoon mee op trainingskamp, deelnemen aan wedstrijden maar als straf zou dan een boete gepast zijn, of je wilt niet door met ze en dan neem je afscheid op een gepaste manier.

0
Huubi 19 december 2017 om 02:46

Dit is drugsgebruik door twintigers. Stom, aanpakken, maar geen reden voor ontslag. Lobato wordt genaaid, want “de buitenlander”

0
wielrenner 19 december 2017 om 07:19

@Jimbox
Gelukkig ging het maar om slaapmiddelen? Lees eerst maar eens iets over die bewuste slaapmiddelen voordat je deze uitspraak doet.

0
marehoek 19 december 2017 om 09:18

Belachelijke straf.
Of ze houden en ze dan ook het hele voorprogramma mee laten doen, want als de ploeg dat niet doet hebben ze niets
aan hun want ze hebben een achterstand in
opbouw.
Maar ik had ze ook gedropt, want ze hebben
getoond dat ze beïnvloedbaar zijn en wie
geeft de garantie van beterschap.
Maar het zegt ook genoeg hoe de ploegleiding van Lotto opereert, hebben
Ze goeie gesprekken gehad met hen het
zijn toch nieuwkomers.

0
Samlambeej 19 december 2017 om 12:59

Al die azijnzijkers hier. Van domheid en beinvloedbaar och Hebben jullie nooit iets uitgespookt als 20iger??

0
Thailand 19 december 2017 om 15:14

Het idee is dat jonge mensen fouten mogen maken, en je ze de kans geeft daarvan te leren.
Ze hebben een fout gemaakt, en daar wordt serieus mee omgegaan, schorsing, en mss een wat salaris. Ze hebben geen doping genomen, geen ongelukken veroorzaakt, etc.
Lobato wordt als hoofdschuldige gezien, en zie zet jonge renners op het verkeerde pad. Terecht dat je dan een zwaardere sanctie krijgt.
Wat mij betreft een logisch verhaal en prima mee omgegaan door TLJ wat mij betreft.

0
wielrenner 19 december 2017 om 17:10

@samlambeej
Azijnzijkers?? Haha heb jij ook ergens aan gesnuft?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone