Trentin: “Van der Poel liet ons achter als junioren”

woensdag 11 september 2019 om 08:11
Trentin: “Van der Poel liet ons achter als junioren”

foto: Cor Vos (archief)

De imposante versnelling die Mathieu van der Poel dinsdag plaatste in de finale van de rit naar Kendal, heeft ook in het peloton indruk gemaakt. Matteo Trentin (eerder deze week ritwinnaar in Kelso) spreekt met ontzag over de prestatie van de Nederlander.

“Op een dergelijke aankomst zijn er maar weinig renners die hem kunnen evenaren. Waarschijnlijk niemand”, citeert Cyclingnews de Italiaan. “Hij liet ons achter als een groep junioren”, stelt hij vast. “Het was een paar dagen geleden dat hij gewonnen heeft, dus hij was waarschijnlijk boos. Of het niet gewend”, grapt Trentin.

Trentin staat in het het klassement van de Tour of Britain tweede, op slechts één seconde van leider Van der Poel. “Voor de volgende rit laten we het aan de sprintersploegen. Het wordt waarschijnlijk een sprint wanneer ze erin slagen om de vlucht terug te halen”, voorspelt hij. Trentin verwacht dat donderdag de beslissing zal vallen. “Ik denk dat de tijdrit beslissend zal zijn”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

madeinstars 11 september 2019 om 08:19

Trentin is op Twitter ook altijd een van de grootste fanboys van MvdP.

Jean Dumas 11 september 2019 om 08:31

En de renner die VDP het meest heeft verslagen.

HSV 11 september 2019 om 08:58

De beste combi in mijn ogen respect en humor. Trentin weet wat Mathieu waard is.

ghostwriter 11 september 2019 om 10:37

In een sprint die langer dan 10 seconden duurt is Vd Poel momenteel onverslaanbaar. Hij kan dan niet alleen een ongelofelijk hoge snelheid behalen maar kan die snelheid ook nog eens ongelofelijk lang vasthouden. Als een sprinter Vd Poel wil verslaan moet diens ploeg ervoor zorgen dat de sprint maximaal zo’n 10 seconden duurt.

Domestique 11 september 2019 om 13:39

Trentin lijkt me eigenlijk ook meer een type voor een vlakke sprint (maar dan na een zwaardere koers), of heeft hij het ook al vaker goed gedaan in sprintjes bergop? Kan me niet meteen een punch bergop voor de geest halen van deze man.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair