Trentin, Boasson Hagen, Sagan, Mareczko, Healthy Ageing Tour junioren
Matteo Trentin - foto: Sirotti
vrijdag 6 april 2018 om 20:00

Trentin, Boasson Hagen, Sagan, Mareczko, Healthy Ageing Tour junioren

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de selecties voor Parijs-Roubaix, Jakub Mareczko en de juniorenversie van de Healthy Ageing Tour.

Kopman Trentin krijgt oud-winnaar Hayman aan zijn zijde

Mitchelton-Scott zet deze Parijs-Roubaix alles in op Matteo Trentin. Dat zegt ploegleider Matthew White op de website van de ploeg. “We hebben nog niet veel geluk gehad tot nu toe, maar er zijn tekenen dat de jongens het goed doen. Het moet alleen nog samenkomen op de dag zelf”, zegt hij. “We kijken uit naar een podiumplek. Ik denk dat dat haalbaar is en hopelijk gaat het allemaal goed zondag. Matteo zal onze leider zijn en we zullen zien hoe de wedstrijd loopt en kijken dan hoe we het met onze renners uitspelen.” Voor Mathew Hayman wordt het zijn zeventiende deelname aan de Helleklassieker.

Selectie Mitchelton-Scott voor Parijs-Roubaix 2018
flag-nz Jack Bauer
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alex Edmondson
flag-au Mathew Hayman
flag-de Roger Kluge
flag-si Luka Mezgec
flag-it Matteo Trentin


Dimension Data speelt ‘EBH’ uit

De selectie van Dimension Data voor Parijs-Roubaix wordt aangevoerd door Edvald Boasson Hagen. Dat meldt de ploeg op de website. Ondanks een schouderblessure is Julien Vermote van de partij om zijn Noorse kopman te ondersteunen. Boasson Hagen werd in 2016 nog vijfde op de wielerbaan van Roubaix. Ploegleider Rolf Aldag zegt dat niet altijd de beste renner wint in Noord-Frankrijk. “Wij zijn de underdogs voor zondag”, aldus Aldag.

Selectie Dimension Data voor Parijs-Roubaix 2018
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-be Julien Vermote
flag-za Ryan Gibbons
flag-za Nic Dougall
flag-za Jaco Venter
flag-za Jay Thomson
flag-za Johann van Zyl


‘Bookies’ zien Peter Sagan als topfavoriet

Peter Sagan is twee dagen voor Parijs-Roubaix de grote favoriet voor de overwinning. Bij goksite Unibet krijgt je voor iedere ingezette euro 4,50 euro terug als de wereldkampioen als eerste over de meet komt in Roubaix. Daarna volgen Quick-Step-Floors-renners Philippe Gilbert (6,5) en Niki Terpstra (7).

Favorieten volgens bookmaker
flag-sk Peter Sagan – 4,5
flag-be Philippe Gilbert – 6,5
flag-nl Niki Terpstra – 7
flag-be Greg Van Avermaet – 9
flag-cz Zdenek Stybar – 10
flag-be Sep Vanmarcke – 10
flag-fr Arnaud Démare – 16
flag-be Yves Lampaert – 16
flag-be Wout van Aert – 16
flag-de John Degenkolb – 18


Ploegwagen Van Aert achteraan in de rij

De volgorde van de ploegleiderswagens in Parijs-Roubaix wordt gebaseerd op basis van de positie van deelnemende renners op de individuele WorldTour-ranking. BORA-hansgrohe start vooraan omdat Peter Sagan (die start) eerste staat in die lijst. Nummer twee Alejandro Valverde is er niet, dus rijdt Movistar niet op plek twee maar op plek vier in de rij. Niki Terpstra staat vierde in de WT-ranking, waardoor Quick-Step Floors als tweede volgwagen mag rijden. LottoNL-Jumbo is de 17e ploeg in de rij, omdat Timo Roosen ‘slechts’ 77e staat op de ranking. Dat vond Het Nieuwsblad uit.

De ploegen die een wildcard hebben gekregen, moeten nog loten voor de plekken 19 tot en met 25. Het Veranda’s Willems-Crélan van outsider Wout van Aert moet dus hopen dat zij niet aan het kortste eind trekken. Bekijk hier de volledige startrij van de WorldTour-ploegen.


Mareczko kan het ook op Afrikaans grondgebied

Jakub Mareczko heeft de openingsetappe van de Ronde van Marokko (2.2) gewonnen. De Italiaanse sprintkopman van Wilier Triestina-Selle Italia breidt daarmee zijn lijst met continenten waarop hij weet te winnen uit. Na Azië, Europa en Zuid-Amerika heeft de 23-jarige coureur nu ook in Afrika gewonnen. Mareczko boekte in Meknès zijn derde seizoenszege.

Ook in Frankrijk begon vandaag een UCI 2.2-koers. In het Circuit des Ardennes ging de eerste rit naar John Murphy van Holowesko-Citadel, voor Roy Jans en Anthony Maldonado.


Lonneke Uneken toont snelle benen in Healthy Ageing Tour voor junioren

De toekomst van het internationale vrouwenwielrennen is deze week ook actief in Noord-Nederland. De Healthy Ageing Tour heeft ook een juniorenuitgave voor meisjes, die deel uitmaakt van de UCI Nations Cup. De eerste etappe, met finish in Midwolda, eindigde in een massasprint. De 18-jarige Lonneke Uneken won de spurt en is de eerste leidster. Uneken eindigde twee weken geleden nog als tweede in Gent-Wevelgem voor juniores.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 april 2018 20:11
Heeft Mareczko echt ook al in Europa gewonnen ;)
Edit: Serieus maar twee keer: in 2017 in de Tour de Bretagne (2.2) en in 2016 in Coppi e Bartali (2.1).
6 april 2018 20:13
Dat systeem van die ploegleiderswagens vind ik best ok. Als het goed is, mag het ook gezegd worden.
6 april 2018 20:15
Ik vraag me echt af wrm ze mareczko opstellen in 2.2 rondjes. Eerder ook al in turkije dit jaar. Als ze hem stappen voorwaarts willen laten zetten moeten ze hem binnen de ploeg toch echt eens een beter wedstrijdschema geven.
6 april 2018 20:26
Ik hoop dat Hayman weer mee gaat in de vroege vlucht. Het zou toch wat zijn als hij weer kan overleven tot in de finale.
6 april 2018 20:41
‘Dat vond Het Nieuwsblad uit’ lijkt me niet correct in deze context? Eerder zocht uit ipv vond uit?

Trentin als uitgesproken kopman bij Scott vind ik vreemd. Hayman en Durbridge lijken me minstens evenveel kanshebber op de kasseien.
6 april 2018 21:46
Ga er maar vanuit dat er een renner van Mitchelton Scott in de 'vroege' vlucht zit. Al verwacht ik echt een koers die net als in Vlaanderen heel lang gesloten blijft aan hoge snelheid. Er zullen vervolgens sterke mannen wegrijden die niet veel ruimte gegeven mogen worden. Waarschijnlijk zit daar dan wel een Durbridge of Boasson Hagen bij, die pas zullen meespringen vanaf het tweede wedstrijduur (puur mijn verwachting uiteraard). Als ze niet in de vroege vlucht zitten verwacht ik dat deze twee mannen zullen proberen te gaan rond 90 - 70 km van de meet.

Verder interessant om te zien dat ze Gilbert een hogere kans geven om te winnen dan al die mannen eronder. In 2007 was hij 52e op 9 minuut 39, en dat was het dan... Zijn kleine lichaam zal nooit de snelheid ontwikkelen die nodig is om anderen eraf te rijden op de kasseien. Dus het zal (net als Sagan overigens) aanhaken of harder in het rood gaan zijn op de kasseien, om vervolgens in de tussenstukken de schade te moeten herstellen. Beide zullen niet kunnen/mogen anticiperen van de concurrenten, dus ik verwacht ze ook niet in de top 5...

Nu zien wat het wordt :)
7 april 2018 09:20
Anderen nooit eraf rijden op kasseien. Behalve 2x in de omloop en BK 2011
7 april 2018 09:22
Marezcko rijdt wel betere wedstrijden maar wint dam niet.

Reacties zijn gesloten.