Trek-Segafredo bevestigt komst Contador

Trek-Segafredo bevestigt komst Contador

foto: Sirotti

donderdag 15 september 2016 om 16:09

Alberto Contador komt komend seizoen uit voor Trek-Segafredo. Hij stapt samen met vaste luitenant Jesús Hernández en ploegleider Steven de Jongh over naar de Amerikaanse formatie. Het nieuws hing al een tijd in de lucht, maar is zojuist in een persbericht bevestigd door Trek-Segafredo.

Tour de France
Met de komst van El Pistolero lijkt Bauke Mollema komend seizoen niet als kopman naar de Tour de France af te reizen. “Ik ben verheugd met de kans die voor me ligt”, vertelt Contador in een persbericht. “Trek-Segafredo is een erg attractief en ambitieus project dat me erg inspireert. Ik heb een aantal uitstekende gesprekken met het teammanagement achter de rug en we hebben veel doelen en prioriteiten gemeen. Het grote doel is om de belangrijkste wedstrijden proberen te winnen, met stip op één uiteraard de Tour de France. Ik ben ervan overtuigd dat dit team mij de beste structuur biedt en me in de beste conditie aan de start van koersen brengt. Ik rijd om te winnen en wil intens investeren in deze ploeg.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

ah-ja 15 september 2016 om 16:13

edit redactie: bedankt, aangepast

Willem78 15 september 2016 om 16:22

Ideale wegkapitein voor Bauke!

brecht_vdk 15 september 2016 om 16:26

Bonifazio uit, Contador in, rusthuis trek-segafredo breidt uit

Mac-S 15 september 2016 om 16:33

En Contador wil graag de Tour rijden… Mollema naar de Giro?

Polleke 15 september 2016 om 16:45

Als Bauke slim is gaat hij vol voor de Giro, hij kan dan in de Tour een handje toesteken, de Tour winnen zit er voor beiden zo en zo niet (meer) in…

Frits des Jeux 15 september 2016 om 16:50

De Tour winnen…. Bertje jouw tijd is echt voorbij. In een Vuelta kun je nog redelijk mee tegen mannen die een hele Tour hebben gereden, maar verder zou ik als Trek zijnde gewoon Mollema als kopman ernaast zetten. Zeker als hij de vorm van de eerste twee weken van dit jaar heeft.

BartBrouwer 15 september 2016 om 16:59

Als ik Bertje was zou ik lekker de Giro en Vuelta dubbelen, Tour wint ie lijkt me echt niet meer zolang Quintana, Froome en Nibali in vorm starten

jooprioolpijp 15 september 2016 om 17:01

Zoals her en der al eerder gezegd door anderen zie ik niet in waarom een Contador die niet eerst op het asfalt geklapt is niet meer mee zou kunnen doen om de overwinning in willekeurig welke grote ronde (okee, de Eneco tour is misschien te hoog gegrepen ;-). Ik denk verder dat Bauke a) best wat van Bertje kan leren en b) dat men er echt wel in slaagt om een programma te maken waarin beide tot hun recht komen en zelfs wat aan elkaar hebben. Go B&B!

klootje kriekeljon 15 september 2016 om 17:04

Bertje in dat fraaie zwart-witte pakkie. Kijk er nu al naar uit.

albertooo 15 september 2016 om 17:06

@Frits des Jeux
Van 2013 nog kan ik me mooie discussies herinneren hoe Contador ‘versleten’ was en niet meer meer even goed als voor zijn schorsing. Toen pakte hij in 2014 uit met een fantastische reeks.
In het afgelopen voorjaar was Contador een van de meest constante renners. Vergeten hoe hij in zijn eentje Parijs-Nice op zijn kop zette? Of in het Baskenland heerste in de tijdrit? Zonder al die valpartijen was het een heel ander verhaal geweest voor de rest van het jaar. De conclusie komt volgend jaar juli pas.

Frits des Jeux 15 september 2016 om 17:16

@Albertoo ik wil best een deel met je meegaan, maar ik heb het idee dat Contador en drieweekse rondes een beetje gedaan is. In 2013 was de situatie anders. Dat was jaar 1 na de schorsing en er waren in de tussentijd andere renners gekomen. Froome en Quintana waren er voor zijn schorsing niet. Net als de hele Skytrein.

Ik vlak hem voor koersen van een week nog niet uit, maar voor grote rondes…. je zag in de Giro van 2015 al dat in dat soort werk de sleet erop begint te komen. Ondanks dat alles nog steeds een fantastisch renner, met een leeuwenhart.

Daan° 15 september 2016 om 17:24

Mooi duo met Bauke in de Tour. Delen het kopmanschap, volledige team voor het klassement.

castelinni 15 september 2016 om 17:28

Op quintana en froome na vind ik contador gelijk met nibali nog altijd de beste ronderenner hoor. Ik sluit dus niet uit dat hij met de nodige geluk de tour nogsteeds kan winnen

schipperaar 15 september 2016 om 17:29

Tuurlijk gaat ie die tour nog winnen met Bauknecht als generaal, zal gewoon nog watt aan vermogen moeten winnen en zelfs na de veertig kan dat nog. Zijn lichaam is gemaakt om te klimmen en hopelijk trek tie bauke mee in zn spoor om al staande de bochten te geeselen.

McMulenga 15 september 2016 om 17:37

Ik zie mooie reacties over het delen van het kopmanschap met Bauke etc. Maar denken jullie niet dat ze tijdens de Tour alle ballen op Contador zetten en Bauke tijdens een andere grote ronde gaan uitspelen? Dat lijkt me logischer aangezien Contador niks met niemand deelt en zelf in de spotlights wil staan.

schipperaar 15 september 2016 om 17:44

@mcmulenga
De vraag of Bauke ooit een kopman zal worden, als leider zie ik hem nog altijd niet daar ie twee dagen voor tijd in de tour zijn ploeg in de steek wilde laten en ze hem om hebben moeten praten om uit te rijden.

Magikdatzeggen 15 september 2016 om 17:46

Mollema mag knechten voor Alberto.

horsm 15 september 2016 om 17:47

Bauke lijkt me eerder een Vuelta dan een giro renner. Dus ik hoop op een klassiek Bauke-seizoen: Tirreno, Ardennen, Tour (knechten), Vuelta (klassement), Lombardije.

MME 15 september 2016 om 17:50

Contador is qua naam natuurlijk altijd nog een geweldige renner. Een Vuelta of Giro zie ik hem niet zo snel meer winnen. Koersen van een week nog wel!

Hakkie2 15 september 2016 om 17:54

Contador is niet alleen qua naam een geweldige renner. Hij kan nog steeds gewoon podium rijden in de Tour (winnen zal lastig worden). Mooie aanwinst voor dit team. Met het vertrek van Cancellara werd het een stuk kleurlozer, maar dat is nu volledig opgevangen en zelfs verbeterd. Contador is en blijft één van de meest opvallende renners van het peloton.

Tisyaboy 15 september 2016 om 18:09

Ook Pantano zal wel voor eigen kansen willen gaan in één van de grote rondes. Wordt toch een leuk ploegje, vergeet niet dat ze ook nog Degenkolb en de Kort hebben gehaald.

IlPirata 15 september 2016 om 18:14

Er moeten inderdaad wel wat renners bij voor het hooggebergte, zodat zijn ploeg een keer ,qua kwaliteit, in de buurt kan komen van Sky.

Hakkie2 15 september 2016 om 19:27

@IlPirata: als je met Contador, Hernandez, Pantano, Mollema, Felline, Zoidl, Zubeldia start heb je bergop best een goed team. Maar dan heb je wel een aantal vragen: ga je Mollema als pure knecht inzetten en wat doe je dan met de Giro (een team rond Degenkolb en Nizzolo)? Want dan heb je wel alle klimmers die het team heeft in 1 ronde.

IlPirata 15 september 2016 om 19:53

@ Hakkie2

Precies de spoeling is te dun en ik kan mij niet voorstellen dat bv. Mollema gaat pieken (als hoofddoel) op de tour. Die zal wel meegaan al meesterknecht van Bertje en in de giro zelf voor het klassement gaan.
Maar dan nog heb je idd te weinig renners bergop om beiden goed te kunnen ondersteunen.

Max1 15 september 2016 om 20:08

Als hij 1 grote ronde kan winnen is het de Giro wel. De bezetting in de Giro is altijd iets minder, er zijn ook minder van die korte steile hellingen zoals in de Vuelta en het parcours in de Giro leent zich vaak tot grote nummers. Had Contador dit jaar meegedaan aan de Giro had hij gewonnen, Nibali was niet zo overdreven sterk en ook Kruiswijk had hij wel de baas gekund.

  • 1
  • 2