Trek Factory Racing zevende WorldTour-ploeg in Ster ZLM Toer

woensdag 20 mei 2015 om 13:39
Trek Factory Racing zevende WorldTour-ploeg in Ster ZLM Toer

De organisatie van de Ster ZLM Toer heeft een zevende WorldTour-ploeg aan het deelnemersveld toe kunnen voegen. Het Amerikaanse Trek Factory Racing doet van 17 tot en met 21 juni mee aan de rittenkoers door Nederland. Dat werd vandaag bekendgemaakt. Sprinters Boy en Danny van Poppel hebben hun aanwezigheid in ieder geval al toegezegd.

De komst van WorldTour-ploegen LottoNL-Jumbo, BMC, Etixx-Quick-Step, Lotto Soudal, Giant-Alpecin en IAM Cycling was eerder al bekendgemaakt. Verder doen er met Roompot Oranje Peloton, Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise, Cofidis, Bora-Argon 18 en MTN-Qhubeka ook ook nog zes continentale ploegen mee. Die laatste drie teams starten deze zomer ook in de Tour de France.

“Met de toevoeging van Trek Factory Racing bestaat liefst de helft van het startveld in de Ster ZLM Toer- GP Jan van Heeswijk uit ploegen die twee weken later de Tour de France rijden”, meldt de organisatie trots in een persbericht. “Dat toont opnieuw aan hoe serieus de Ster ZLM Toer genomen wordt door de internationale teams.” In totaal doen er twintig teams mee aan de vijfdaagse rittenkoers, die op 17 juni van start gaat met een proloog in Goes.

Dit artikel delen:

2 Reacties

TheArt 20 mei 2015 om 13:41

Begint een verdomd sterk bezette koers te worden tegenwoordig.

0
mollemarijden 20 mei 2015 om 20:06

Ja zeker verwacht zelfs dat de topsprinters van alle ploegen hier zullen starten.
Cav, Greipel, Hofland, Giant (weet niet wie ze meenemen), Van Poppel etc…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone