Jolanda Neff debuteert met vijfde plaats: “Met dank aan parcours”

Jolanda Neff debuteert met vijfde plaats: “Met dank aan parcours”

foto: Photopress.be

maandag 24 december 2018 om 17:04
Interview

De meest opmerkelijke prestatie bij de dames in Namen kwam van Jolanda Neff. De Zwitserse reed op de Citadel haar eerste cross sinds de wereldbekermanche in Hoogerheide eind januari. Toch stormde ze vanop de zesde rij naar een top vijf-plaats. Neff schaart zich meteen bij het kransje belangrijke outsiders voor het WK in Bogense.  

Jolanda Neff is 25 en een topper in het mountainbiken. Ze is regerend Europees en Zwitsers kampioene en dit jaar werd ze onder meer eindwinnares van de Wereldbeker na zeges in Albstadt, Mont-Saint-Anne en La Bresse. Nog dit jaar ruilde ze haar outfit van het Kross Racing Team in voor een pakje van het Trek Factory Team, de ploeg waar onder meer ook Evie Richards en Ellen Noble voor uitkomen.

‘Hoop dit jaar wel het WK te halen’
“Een geweldige transfer”, vertelde Neff aan WielerFlits. “Ik ben aangetrokken om te mountainbiken, maar omdat het team ook een veldritstructuur heeft, kan ik ook in het veld mijn ding doen. Ik ben bij Trek in een super professionele omgeving terechtgekomen. Zo beschik ik voor het eerst over vier identieke crossfietsen. Dat motiveert, ja.”

Vorig seizoen proefde Neff ook al van het veldrijden, met het WK in Valkenburg als absolute hoofddoel. Maar een val in Hoogerheide – met een sleutelbeenbreuk tot gevolg – gooide roet in het eten. Dit jaar hoopt ze wel heelhuids de start van het WK in het Deense Bogense te halen. “Wat mijn ambitie is op het wereldkampioenschap? Laat me eerst proberen gezond te blijven”, klinkt het bescheiden. “Dan zien we wel in welke vorm ik naar Denemarken afreis. Maar ik heb in elk geval nog een hele weg af te leggen.”

©Photopress

foto: Photopress.be

Sven Nys Logies
Gisteren begon de Zwitserse blondine op indrukwekkende wijze aan haar rijtje van negen wedstrijden die ze deze winter afwerkt. Gestart vanop de zesde rij, knokte ze zich naar een top vijf-plaats. “Daar ben ik blij mee, maar dit was natuurlijk wel een parcours waarop mountainbikers zeer goed tot hun recht komen. Ik voelde nochtans een gebrek aan power op de klimmetjes. Maar ik kon bijzonder veel goed maken op de technisch stroken.”

De komende wedstrijden wil Neff vooral werk maken van haar startpositie. “Ik moet nu zoveel mogelijk punten sprokkelen. Dat is mijn eerste doel”, besloot de Zwitserse die de komende dagen overnacht in de Sven Nys Logies. Woensdag gaat ze van start in Heusden-Zolder. Daarna staan ook nog Loenhout, Diegem en Baal op het menu, vooraleer ze terugkeert naar haar thuisland.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Hoebele 24 december 2018 om 19:27

Ik hoop voor haar dat ze overmorgen pas naar Zolder gaat. Morgen zal ze beslist wel als eerste aan de finish zijn ;)

Tour 25 december 2018 om 10:32

Toch wel een klasbak, met lef ook goed op de smalle bandjes.
Mag van mij wel het wk winnen.
Maar bij de vrouwen is het niet te voorspellen.

Headlines

Materiaalzone

Populair