Trainer Dumoulin wacht in de Alpen: “Korte hoogtestage heeft geen zin”
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2019 om 12:34

Trainer Dumoulin wacht in de Alpen: “Korte hoogtestage heeft geen zin”

Hendrik Werner, de trainer van Tom Dumoulin, wacht nog altijd in de Alpen. Werner werkt daar samen met Robert Power, nadat Dumoulin halverwege de heenreis richting de hoogtestage omdraaide. “De ene dag was er hoop, dan weer een dipje. Op dit moment heb ik niet het gevoel dat we echt ergens naar aan het toewerken zijn”, zegt Werner tegen het AD.

Voor Team Sunweb is het kort dag richting de Tour de France. Volgens Werner is van het plan afgestopt om echt toe te werken naar de Tour. “Het is meer: we gaan voor het best mogelijke. Hij gaat nooit meer zeggen: we gaan voor deze plaats in het klassement. Al zal hij misschien onbewust alsnog iets in zijn hoofd halen”, doelt de trainer op de ambities van Dumoulin.

Korte hoogtestage
Dumoulin ging een dag na een kleine operatie op weg naar het trainingskamp, maar begon onderweg te twijfelen en blies het af. Werner begrijpt de keuze van de Limburger om naar huis te gaan. “Dat is prima. Ik wil weg van het moeten. De prioriteit is het herstel van zijn knie, zijn gezondheid. Daarna volgt pas het klaarstomen voor de wedstrijden.”

De Tour begint over zestien dagen in Brussel. Voor Dumoulin is er dus nog tijd voor een stage. “Het zou nu al vrij kort zijn, maar in het algemeen kan ook een hoogtestage van tien à elf dagen prima werken. Dan heb je al echt wat effecten”, legt Werner uit. “Nog korter gaan, heeft voor mij geen zin. Je hebt dan door de adaptatieperiode in het begin bijna geen dag meer over om überhaupt de specifieke kwaliteitstrainingen met echt wat klimwerk te doen.”

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
20 juni 2019 14:01
Apart, want hoe doen de jongens die Zwitserland of Occitanie als voorbereiding rijden het dan? Zonder of toch een kortere hoogtestage?
    20 juni 2019 14:24
    Die gaan op hoogte tot vlak voor die rondes. Het verschil in effect ken ik niet, maar de Dauphiné-route is inderdaad bewezen beter.
20 juni 2019 14:19
Wie houdt er nu nog steeds rekening mee dat hij een goede Tour gaat rijden? Ik had eerder al een bericht verwacht dat het de Vuelta ging worden.
Zijn de belangen van de Tour voor Sunweb zo groot (ik veronderstel van wel?) en gaat men tot het uiterste om Dumoulin te laten starten? Ik hoor daar niets over, terwijl er wel heel veel gecommuniceerd wordt over de dagelijkse 'vorderingen'.
20 juni 2019 14:35
Het is toch ergens wel komisch dat daar gewoon een knakker zowat moederziel alleen bovenop een desolate berg in Frankrijk zit te wachten om aan het werk te gaan, terwijl de kopman zelf in Maastricht zit.
    20 juni 2019 15:07
    Tom heeft last van vedetteneigingen, en vraagt zich nu af of hij eigenlijk wel een vedette wil zijn.
    20 juni 2019 16:26
    Dat is een hele flauwe opmerking.
20 juni 2019 16:48
Als zelfs de trainer niet weet of hij komt, wanneer hij komt en hoe ze het moeten aanpakken..

De gedachte van een hoogtestage is toch om te leven op hoogte en beneden trainen + klimtraining?
Als er dan nog een aanpassingsperiode van een paar dagen is, begrijp ik niet waarom TD niet op hoogte gaat.

Als je dan leest dat Benoot mogelijk naar Sunweb gaat voor de professionele omkadering, zakt je broek af ;)

Reacties zijn gesloten.