Tourorganisatie, David Lappartient, Jeroen Meijers

Tourorganisatie, David Lappartient, Jeroen Meijers

foto: Sirotti

Door Roy van den Busken en Koen Middendorp
dinsdag 24 juli 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de Tourorganisatie en het aansteken van vuur, de reactie van UCI-voorzitter David Lappartient op de uitlatingen van Dave Brailsford en Jeroen Meijers.

Tourorganisatie treedt op tegen aansteken vuur

De organisatie van de Ronde van Frankrijk gaat hard optreden tegen excessief gedrag van fans. Ze roept onder meer via Twitter toeschouwers op om te stoppen met het aansteken van vuur tijdens de koers. Een fakkel aansteken kan er naast een boete ook voor zorgen dat je een jaar in de gevangenis terecht komt.

In de etappe naar Carcassone was het nog Oliver Naesen die een supporter met Bengaals vuur terecht wilde wijzen, door het vuurwerk uit zijn handen te slaan.


Lappartient dient Brailsford van repliek: “Geen olie op het vuur gooien”

Sky-baas Dave Brailsford had op de rustdag weinig goede woorden over voor de Franse wielerfans. Volgens de Brit hoort het spugen bij de Franse cultuur. “Blijkbaar is het oké om op ons te spugen. De Ronde van Frankrijk wordt gepromoot als het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld, maar als je de beste renners van over de hele wereld wil laten komen, behandel ze dan met wat meer respect”, zo liet hij weten.

De uitspraken van Brailsford schieten bij UCI-voorzitter David Lappartient duidelijk in het verkeerde keelgat. Hij zegt tegen het Franse persbureau AFP dat de Brit het recht niet heeft om het Franse publiek aan te vallen. “Hij moet geen olie op het vuur gooien. Hij doet zijn renners geen dienst door zelf weg te duiken in de teambus of auto.”

“Ik kan begrijpen dat hij zich ergert aan het feit dat het publiek niet enthousiast is over zijn ploeg, maar dat is nog geen reden om het Franse publiek aan te vallen”, aldus Lappartient.


In Livigno trainende Jeroen Meijers kijkt uit naar Tour de Wallonië

Jeroen Meijers kijkt ernaar uit om aanstaande zaterdag aan de start te staan van de Tour of Wallonië. De 25-jarige renner van Roompot-Nederlandse Loterij heeft zich de afgelopen periode in Livigno voorbereid op het tweede deel van het seizoen.

Zo beklom de Nederlander vandaag nog de Passo dello Stelvio met landgenoot en Lotto Soudal-renner Moreno Hofland. Van de Stelvio naar Wallonië: het is even een aanpassing.

Dit artikel delen:

9 Reacties

boehoe 24 juli 2018 om 20:05

Ik mis een beetje de nieuwswaarde van dat bericht over Meijers, een beetje plak/knip van de sociale media.

limburgia 24 juli 2018 om 20:14

Ik heb niet de mening gehoord van Lappartient over de uitspraak die
Hinauld heeft gedaan .
Dus toch Frankrijk eerst .

Maenhout 24 juli 2018 om 20:42

Op dat jaar gevangenisstraf zal zelfs in Frankrijk de Tourdirectie weinig invloed hebben – het zal het Franse OM zijn dat dat bepaald heeft. Wel terecht trouwens, een flinke douw.

Hollow Knight 24 juli 2018 om 21:35

1 jaar cel is wel straf, aangezien renners zich straffeloos mogen doperen (zie Froome) en verdienen zo miljoenen. Wat voor straf krijg je als je miljoenen euro's steelt van een bank of bedrijf? Ik ben voorstander van een celstraf van minstens 10 jaar. Is zien hoeveel er zich dan nog gaan doperen.

Lalsacien 24 juli 2018 om 21:50

@Limburgia hij heeft ook niet gereageerd op de uitspraken van Armstrong, Bruyneel, Jan Janssen, Zoetemelk en co….
Hinault heeft net zoals hen weinig meer met de Tour te maken!

limburgia 24 juli 2018 om 23:51

@Lalsacien.
Dus Hinault heeft volgens jou geen olie op het vuur gegooid vóórdat
de TdF 2018 van start ging ? Rare opmerking .

Mwielerfan 24 juli 2018 om 23:58

Absurd dat uci hier zo op reageert ipv alles eraan te doen dat veiligheid renners gewaarborgd is. Hij heeft deels gelijk maar dit soort nuanceringen zijn niet aan hem.
En al helemaal niet nadat hinault zo’n beetje tot geweld op riep

Bassie55k 25 juli 2018 om 04:12

De nieuwswaarde van het Meijers bericht is vooral dat hij het samen met zijn waarschijnlijk volgend jaar ploeggenoot doet (althans dat verwacht ik).

skylimit 25 juli 2018 om 07:46

@mwielerfan de organisatie is in handen van de ASO, die gaan over de veiligheid, dus waarom de UCI hierop reageert i.p.v. de ASO is een beetje dubbel/vreemd. De UCI zal het wel opnemen voor de Franse en goodwill willen kweken door toch een beetje tegengas te geven aan die “vervelende irritante Britse” Sky-ploeg.

Headlines

Populair

Materiaalzone