Tour of Oman zet helikopterpiloot uit wedstrijd

Tour of Oman zet helikopterpiloot uit wedstrijd
dinsdag 14 februari 2023 om 06:25

De helikopterpiloot die gisteren voor tumult zorgde in de derde etappe van de Tour of Oman is door de UCI-jury uit de wedstrijd gezet. De televisiehelikopter vloog te laag over de slotklim, waardoor vlak voor de finish meerdere hekken op het parcours waaide.

De piloot die de helikopter bestuurde is niet meer welkom in de wedstrijd. De productiemaatschappijen die de uitzendingen voor de Omaanse televisie produceren zullen hem vervangen voor een andere piloot.

De tien renners die door het incident zijn opgehouden krijgen 20 seconden aftrek van hun finishtijd. De jury heeft berekend dat dit overeenkomt met de tijd die ze hebben verloren door het opmerkelijke oponthoud.

Het betreft Louis Meintjes (Intermarche-Circus-Wanty), Michel Ries (Arkéa-Samsic), Jaakko Hanninen (AG2R Citroën), Emanuel Buchmann, Ben Zwiehoff (BORA-hansgrohe), Rémy Rochas (Cofidis), Sylvain Moniquet (Lotto Dstny), Floris De Tier, Lennert Teugels (Bingoal WB) en Giovanni Carboni (Equipo Kern Pharma).

De Tour of Oman experimenteert deze editie met een nieuwe manier van uitzenden. De beelden die helikopter en cameramotoren maken worden verstuurd via het 5G telefoonnetwerk en niet via de gebruikelijke satellietverbinding. Met de nieuwe manier van werken wil het land de wijde dekking promoten van het snelle mobiele internet.

De overwinning in de derde etappe naar de top van Jabal Hatt was voor de Amerikaan Matteo Jorgensen. Hij is tevens de nieuwe leider.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Burn 14 februari 2023 om 11:04

“Uit de wedstrijd zetten” is wel zwaar gestraft. Een tijdstraf was misschien wel voldoende geweest.

2
Romāns Vainšteins 14 februari 2023 om 10:02

Ik hoop voor hem dat ze hem niet letterlijk uit de helikopter gezet hebben.

1
Wheely 14 februari 2023 om 10:10

In Oman weet je het nooit.

0
Bonorrie 14 februari 2023 om 10:10

Ze zullen hem met de schietstoel hebben laten vertrekken :)

0
Limal 14 februari 2023 om 10:58

Gelukkig voor de beste man zijn heli's en schietstoelen nooit een goede combinatie bevonden :D

0
Panache 14 februari 2023 om 08:03

“De tien renners die door het incident zijn opgehouden krijgen 20 seconden aftrek van hun finishtijd. De jury heeft berekend dat dit overeenkomt met de tijd die ze hebben verloren door het opmerkelijke oponthoud.”

Volledig terecht dat er compensatie volgt. Maar er mag ook eens een onderzoek plaatsvinden naar hoe het komt dat berekeningen zo vaak op ronde getallen uitkomen, want ook daar zit een stukje koersvervalsing.

0
Maillot à Pois 14 februari 2023 om 12:21

Dat soort dingen valt haast nooit exact te berekenen, dus dat er dan voor een enigszins rond getal gekozen wordt is niet heel gek.
In dit geval zie ik dat de opgehouden renners nu 6 seconden achter het groepje voor hen geklasseerd werden, dat lijkt me gezien het gaatje voor de hekken de weg opwaaiden vrij realistisch, give or take a few seconds.

1
Jean Dumas 14 februari 2023 om 10:46

Faruk Al-Moser had rugwind.

0
jooprioolpijp 14 februari 2023 om 10:53

Een helikopter is wel een beetje 2020, 5G of geen 5G. Waarom geen drone, dan ben je van al die problemen af.

-1
mocca 14 februari 2023 om 11:05

omdat je dan heel veel drones nodig hebt. Een helicopter kan namelijk langer in de lucht blijven

0

Headlines

Populair

Materiaalzone