Tour 2022: Voorbeschouwing etappe 7 naar La Planche des Belles Filles

vrijdag 8 juli 2022 om 12:00

Het Tourpeloton trekt vrijdag de bergen in. In de Vogezen komen de renners nog niet over de allerhoogste toppen, maar op de slotklim naar La Super Planche de Belles Filles kan niettemin voor flinke brokken zorgen. Vraag dat Primoz Roglic maar. Hij verloor in 2020 de Tour op deze plek, en toen zat het laatste steile gravelstukje er nog niet eens in. We kunnen dus spektakel verwachten. WielerFlits blikt vooruit!

Het startschot zal klinken in Tomblaine. An sich niet een plek met heel veel historie of bezienswaardigheden, behalve dat de voetbalclub AS Nancy-Lorraine in het Stade Marcel Picot haar thuiswedstrijden speelt. Ze komt uit in de Ligue 2, het tweede niveau in Frankrijk. Niet heel opmerkelijk, maar de club bracht wel een van de grootste Franse stervoetballers ooit voort. Michel Platini maakte hier namelijk zijn profdebuut.

In 2021 verzorgde Tomblaine eveneens de proloog van de Tour de la Mirabelle en de start van de vijfde etappe in de Ronde van de Toekomst, gewonnen door Marijn van den Berg. Tien jaar geleden debuteerde het in de Tour de France voor een rit naar La Planche des Belles Filles.

Die Vogezen-klim deed toen ook voor het eerst dienst in de Tour, die in de negen edities daarna liefst nog eens vijf keer terugkwam. De ASO komt hier dus graag. In het Nederlands heet deze berg de plank van de mooie meisjes. De legende leert ons dat de jonge meisjes uit het naastgelegen dorp hier ontsnapten aan wrede Zweedse huurlingen.

Tadej Pogačar op weg naar Tourwinst in 2020 – foto: Cor Vos

Die legende komt voort uit de zeventiende eeuw, toen de meisjes zelfmoord de voorkeur gaven boven misbruik tijdens de Dertigjarige Oorlog. Nabij de eronder gelegen meer beeldt een houten beeld de legende uit. Het past in het beeld van de passages die de Tour hier reeds deed. Tijdens iedere La Planche des Belles Filles – die ook vaak terugkomt in de Tour Alsace en de vermaarde, regionale klassieker Les Trois Ballons ging de geletruidrager kopje onder.

Het meest recente voorbeeld komt uit 2020, toen Tadej Pogačar op de voorlaatste dag de onklopbaar geachte Primož Roglič van de eerste plek stootte. Een week na het einde van de Tour zal de slotrit van de eerste Tour de France Femmes hier ook plaatsvinden.


Parcours

Vanuit Tomblaine zet het peloton koers naar het zuidoosten. De vroege vlucht krijgt hier ruim twee uur de tijd om weg te geraken en een geruststellende voorsprong op te bouwen. Toch is het maar de vraag of het peloton hen daartoe de ruimte geeft, want na 76,5 kilometer komen ze aan in Bruyères en dat ligt aan de voet van de Vogezen.

De wegen blijven hier vervelend omhooglopen, maar pas na een kleine honderd kilometer doemt in Gérardmer de eerste klim van de dag op. Dat is de Col de Grosse Pierre. Maar met zijn 6,5 kilometer lengte aan 4,1% is dit nu niet bepaald een klim voor de grote Pieten van het pak. Nadat de top op ruim 65 kilometer voor de streep gerond is, volgt een lange afdaling naar een heuvelachtige fase. Met de Col des Croix (3,5 kilometer aan 5,2%) is er wel maar ‘slechts’ één gecategoriseerde klim.

Dat is allemaal voorspel voor de slotklim van de dag, die na 168,5 kilometer begint aan het einde van het dorpje Plancher-les-Mines. We hebben het over La Super Planche des Belles Filles. Vanaf de voet schieten de stijgingspercentages meteen naar uitschieters van 13%. De gemiddelde stijging van de eerste vijf kilometer liggen zo rond de negen procent. Het is dus zaak om meteen goed je ritme te vinden op deze klim.

Tegen het einde van de oorspronkelijke top, vlakt het een heel klein beetje af. Tussen kilometer vijf en zes van de beklimming zitten zelf twee relatief vlakke stroken. Na die laatste van de twee lag de aankomst in 2012, 2014, 2017 en 2020. Voor de editie van 2019 werd er echter nog een gravelstrook aangeplakt, waaraan de slotklim het woordje Super dankt.

Ook dit jaar eindigt de rit na die gravelstrook, waardoor de slotkilometer meteen de lastigste van heel de beklimming is. Om grip op je achterwiel te houden is staand klimmen hier vrijwel onmogelijk. Dylan Teuns boekte hier in 2019 de ritzege, voor Giulio Ciccone.

Officieuze start: 13.05 uur
Officiële start: 13.15 uur
Finish: tussen 17.15 en 17.45 uur
Afstand: 176,3 kilometer

Tijdschema belangrijke passages:
Tussensprint Gérardmer: tussen 15.30 en 15.45 uur
Passage Col de Grosse Pierre: tussen 15.40 en 15.55 uur
Passage Col des Croix: tussen 16.15 en 16.35 uur


Favorieten

De enige keer dat La Super Planche des Belles Filles – dus mét de gravelstrook aan het einde – in de Tour de France zat, in 2019, haalden de vluchters het. De kans bestaat dit ook nu het geval is. Het parcours is anders dan toen, maar wie gaat de boel controleren? UAE Emirates, de ploeg van de nieuwe geletruidrager Tadej Pogačar, heeft donderdag al veel werk verricht, al heeft de kopman wel zijn ambities uitgesproken. De andere klassementsfavorieten zullen hun hele ploeg vermoedelijk niet op willen roken. Zij weten dat de kans op ritwinst in een rechtstreeks duel tegen – een schijnbaar ongenaakbare – Pogačar gering is.

Mocht een kopgroep het inderdaad tot het einde uitzingen, dan is het niet onmogelijk dat we dezelfde winnaar krijgen als drie jaar geleden. Dylan Teuns zal alleszins proberen mee te zitten met de ontsnapping van de dag. Lukt hem dat, dan zal hij moeilijk te verslaan zijn op La Super Planche des Belles Filles. De Belg liet niet alleen in 2019, maar ook vorig jaar nog zien dat hij het af kan maken in een Touretappe.

Teuns triomfeert op La Super Planche des Belles Filles in 2019 – foto: Cor Vos

In Le Grand-Bornand kwam hij solo over de streep. Deze winter heeft hij, getuige bijvoorbeeld zijn zege in de Waalse Pijl, nog een stap gezet. In het klassement staat de heuvelspecialist van Bahrain Victorious nog niet heel ver, op iets meer dan drie minuten, maar als een groot gevaar zullen de klassementsmannen hem waarschijnlijk niet zien.

Toen Teuns won, klopte hij Giulio Ciccone. Hoewel de Italiaan meer kreeg dan een troostprijs – hij mocht het geel aantrekken -, koestert hij mogelijk nog revanchegevoelens. Op een goede dag moet Ciccone in staat zijn om ditmaal wel dagsucces te boeken. Op 22 mei dit jaar had hij nog zo’n dag en zegevierde hij in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia. De renner van Trek-Segafredo gaat in de Tour opnieuw voor ritwinst, want in de algemene rangschikking staat hij nu al op grote achterstand. Wie weet pakt hij direct de eerste kans die zich voordoet.

Eveneens een gevaarlijke klant, als de vluchters het uit mogen maken, is Ciccone’s ploeggenoot Bauke Mollema. Ook hij mikt deze ronde op dagsucces. Zowel in 2017 als 2021 was hij al eens de beste in een Touretappe, maar hij zal zijn erelijst in de Franse ronde vast nog verder uit willen breiden. De honger van Mollema is nog altijd groot, zoals bleek op het NK tijdrijden. Hij versloeg er Tom Dumoulin de strijd om het rood-wit-blauw. Met een achtste plaats in de openingstijdrit van de Tour bevestigde Mollema zijn goede vorm.

Zien we Mollema vrijdag voor het eerst in een vlucht? – foto: Cor Vos

Ruben Guerreiro steekt ook in de juiste conditie. Dat liet hij in het Critérium du Dauphiné en de Mont Ventoux Dénivelé Challenge zien. Die eerste koers sloot de Portugees van EF Education-EasyPost af als negende, de laatste wedstrijd won hij. In de eerste rit-in-lijn, van Roskilde naar Nyborg, kwam Guerreiro wel ten val, maar in de Roubaix-rit leek hij weer behoorlijk in orde. Hij finishte in de groep met onder andere Jonas Vingegaard. In Longwy kwam hij op ruim zes minuten van Pogačar over de streep. Heeft hij zich daar gespaard?

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) verloor op de aankomst in Longwy ongeveer drie minuten. De Fransman heeft het rijden van een klassement uit zijn hoofd gezet en gaat in plaats daarvan voor ritwinst en de bolletjestrui. Extreem veel bergpunten zijn er niet te pakken in de rit naar La Super Planche des Belles Filles, dus het zou misschien rationeler zijn voor Pinot om zich wat te sparen. Hij is echter een renner die rijdt met het hart en dat hart zal sneller gaan kloppen van deze etappe. Pinot, kind van de Vogezen, rijdt namelijk door zijn thuisregio. Op zijn trainingswegen zal hij ongetwijfeld willen schitteren.

Guerreiro in de UAE Tour – foto: Cor Vos

Het is voor Pinot te hopen dat hij in de kopgroep dan niet Michael Woods (Israel-Premier Tech) tegenkomt. De Canadees, die al op een kleine zes minuten in het klassement staat, gaat voor een ritzege in deze ronde en krijgt daar op La Super Planche des Belles Filles een uitgelezen kans voor. De steile slotkilometer is namelijk op zijn lijf geschreven. Bovendien is hij meer dan in orde, getuige zijn soevereine zege in La Route d’Occitanie. Misschien kan die indrukwekkende overwinning hem nu echter wel parten spelen: durven de klassementsrenners het aan om hem veel ruimte te geven?

Andere vluchtspecialisten die genoemd moeten worden zijn Victor Lafay (Cofidis), Michael Storer (Groupama-FDJ), Andreas Leknessund (Team DSM), Jan Tratnik en Matej Mohoric (beiden BAhrain Victorious). Die laatste twee hebben het voordeel dat de etappe relatief vlak begint en zij in deze fase gebruik kunnen maken van hun grote motor. Een klim als La Super Planche des Belles Filles – niet té lang – moeten de Slovenen bovendien goed aankunnen.

Woods is gespecialiseerd in loeisteile aankomsten – foto: Cor Vos

Van 2020 weten we dat een andere Sloveen, Tadej Pogačar, dat ook kan. Toen onttroonde het destijds 21-jarige toptalent zijn landgenoot Primož Roglič in de laatste Tourtijdrit. Nu staan de twee weer tegenover elkaar, maar is de kersverse geletruidrager Pogačar de te kloppen man, mocht het toch tussen de favorieten zal gaan. De inmiddels tweevoudige Tourwinnaar is de laatste jaren ongenaakbaar als het bergop gaat, en ook op andere terreinen staat hij zijn mannetje. Een ding is wel duidelijk: de gele man is gebrand op een nieuwe zege op La Planche des Belles Filles.

Daar komt nog eens bij dat Pogačar een betere start van La Grande Boucle kende dan zijn oudere landgenoot. Terwijl de UAE-kopman in Longwy won en het geel aan mocht trekken, kwam Roglič in de Roubaix-rit behoorlijk zwaar ten val. Hij kreeg die dag twee minuten aan de broek, maar hield in Longwy stand in de elitegroep. Ploeggenoot Jonas Vingegaard staat er voorlopig beter voor en oogt bovendien sterker. Misschien kan hij Pogačar het vuur aan de schenen leggen op La Super Planche des Belles Filles, al had de Deen de klim waarschijnlijk liever nog wat langer gezien.

Pogacar op La Planche des Belles Filles – foto: Cor Vos

Voor Aleksandr Vlasov lijkt de slotklim dan weer op maat gemaakt. Dit voorjaar imponeerde hij tijdens de Ronde van Valencia nog op de Alto de las Antenas del Maigmó, een berg die wel wat weg heeft van La Super Planche des Belles Filles. Allereerst bevat ook de eerstgenoemde klim een gravelsector en daarnaast zijn beide klimmen behoorlijk steil, maar niet extreem lang. De afgelopen dagen maakte Vlasov – zevende in het algemeen klassement – bovendien een solide indruk. In de rit naar Longwy zette hij een precaire situatie sterk recht.Favorieten volgens WielerFlits:

Tour 2022: Deelnemerslijst


Weer en TV

Het blijft vrijdag droog tussen Tomblaine en La Planche des Belles Filles. Vooral ’s middags schijnt de zon volop. De temperatuur loopt ondertussen op, van 20 naar 24 graden. Bovenop de slotklim zal het een graad of vijf, zes kouder zijn. Vanuit het noordoosten waait een matige wind (windkracht 3).

Vanaf de start hoef je via de online kanalen van de Eurosport Player en GCN+ niets te missen. Om 12.55 zijn er ook beelden op Eurosport 2. De NOS (NPO 1) schakelt om datzelfde tijdstip in met livebeelden, vanaf 14.15 uur kun je ook terecht op Sporza (Eén).


Dit artikel delen:

73 Reacties

vevie 7 juli 2022 om 18:42

Pogacar, met twee vingers in de neus. The Terminator pakt morgen etappe nummer 8 en er is helemaal niemand die daar wat aan kan doen.

De rest zal dromen en hoop hebben. Mensen zullen weer de typische uitspraken doen als ‘er kan nog van alles gebeuren’. Of ‘op dit vlak is hij wel te pakken.’ Blijf maar dromen, jongens.

0
Sjonge Jonge 7 juli 2022 om 18:44

Ik geloof niet dat UAE de hele rit gaat controleren en dus een vlucht die het gaat halen.
UAE zal er ook niet rouwig om zijn om de gele trui weer kwijt te raken, zodat ze de dagen erna niet hoeven te controleren.

0
vevie 7 juli 2022 om 18:48

Dat is het meest logisch scenario, idd. En een Pogacar die de overige favorieten weer zijn hielen laat zien.

Er gaan sowieso veel etappes naar de vluchters gaan, want vele ploegen zullen Pogacar niet bij elke bergetappe een rode loper willen uitrollen. Met hem naar het eind rijden heeft voor hen namelijk maar 1 uitkomst. Zullen ze ook niet happig op zijn.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 8 juli 2022 om 08:17

Er zijn nog twee podiumplekken om voor te vechten. Voor veel ploegen zal de tweede plaats als goud aanvoelen.

0
Tony 8 juli 2022 om 10:18

Niet zo voorbarig of heb je een glazen bol. Nog meer dan 2 weken en dan kunnen we pas zeggen wie de Tour heeft gewonnen. Ik hoop vooral dat iedereen op z’n fiets blijft zitten en dat het een spannende Tour blijft.

0
Koers 7 juli 2022 om 18:43

Iets te veel omgekeerde dakjes bij de favorieten, en dan mist die bij Roglic nog.

0
bartp25 7 juli 2022 om 18:48

Pogacar tegen de vlucht. Als het Peloton voor de winst gaat dan wordt het Pogacar.
al verwacht ik dat de vlucht het gaat halen.
Het is te hopen dat Roglic kan aanhaken morgen, dan kan hij de tot aan de rustdag hopelijk verder herstellen om te vlammen in de 2e en 3e week.

0
xistnc 7 juli 2022 om 18:57

Ik verwacht een forse kopgroep met o.a Mathieu en Wout. Paret-Peintre lijkt me een mooie naam om als gele tussenpaus geïnstalleerd te worden.

0
Wheely 7 juli 2022 om 20:08

Stem ik mee in maar dan Mollema voor de rit.

0
Marlin 7 juli 2022 om 19:08

Als er geen vlucht voorop blijft, wint Pogacar morgen. Alleen denk ik niet dat zijn ploeg de vluchters zal terughalen, toch zolang daar niemand bij zit die ofwel nog dicht staat, ofwel een rechtstreekse concurrent voor de eindzege is.
Los hiervan. De vele (naïeve) WF-volgers die Roglic een kans toedichtten voor de eindzege, staan nog maar eens voor schut. Pogacar heeft meer talent, en ziet er ook nog eens veel frisser uit dan Roglic en zelfs Vingegaard. Maar dat wisten we al voor de Tour. Van Roglic zal het zeker niet komen. Die zal tijdens de tweede Tourhelft verder wegzakken, zoals voorspeld. Vingegaard moet hopen op die ene iets mindere dag van Pogacar om hem toch eens te kunnen bestoken. Maar zelfs die ene mindere dag zal niet veel uitmaken voor de eindrangschikking. Ook Vingegaard kan een mindere dag hebben. Thomas is wel goed, maar zoals voorspeld niet goed genoeg meer op zijn leeftijd en na drie jaar bijna ondermaats presteren. Martinez is toch een klein niveautje lager dan Pogacar en Vingegaard. Hopelijk zien we af en toe nog iets van Pidcock. Dat zal niet bij elke bergrit lukken. Maar een of twee goede bergritten biedt perspectief voor de toekomst.
Vlasov is de enige van de concurrenten die vandaag indruk maakte. Na een val, voor de voorlaatste beklimming, op achterstand. Net toen het tempo enorm de hoogte inging. Op die klim en op de eindklim, nog heel sterk teruggekomen, tot op 5 seconden. Vlasov rijdt ongetwijfeld de snelste laatste vijf kilometer van het hele peloton. Hopelijk heeft hij morgen ook die goede benen.

0
Anton van Valouwe 7 juli 2022 om 19:14

Je hebt het nogal getroffen met jezelf, is het niet..?

0
bartp25 7 juli 2022 om 19:14

poeh als je zo een glazen bol hebt kun je me even voorspellen wat de winnende lotto nummers zijn?
De tour is 6 dagen oud, en ja Pogacar is zeer sterk en Roglic is gevallen. Maar om nu zo stellig te zijn dat het binnen is voor Pogacar en kansloos voor Roglic en andere is natuurlijk onzin.
Ook Pogacar kan vallen in een afdaling, lek rijden op het verkeerde moment, enzovoorts enzovoorts.
Volledig met je eens dat Vlasov mee gaat doen voor podium, maar volgens je relaas kan iedereen een slechte dag hebben behalve Vlasov, beetje gek.

Pogacar topfavoriet en daarna heel lang niks, Vingegaard, Vlasov, de Ineos mannen, Gaudu (die verassend sterk is) en Roglic voor de overige podium plekken.

0
Panache 7 juli 2022 om 19:20

"… is de enige van de concurrenten die vandaag indruk maakte."

Dat heeft toch totaal geen importantie? Dit is muurtje rijden en sprinten, een niche waarop de Tour niet beslist zal worden. Uiteraard is Pogacar de topfavoriet, maar er heeft nog niemand een beeld van zijn huidige vorm in het hooggebergte (en dat beeld krijg je morgen ook niet, daar moet je voor wachten tot etappe 11).

0
vevie 7 juli 2022 om 19:27

@bart: wat hij zegt is uiteraard heel stellig, maar de strekking blijft hetzelfde: Pogacar gaat de Tour heel makkelijk winnen.

Wat jij en veel anderen nu doen is meer spreken uit hoop en vanuit de theorie. Natuurlijk kan The Terminator van zijn fiets stuiteren, ziek worden of kunnen ze hem ambushen. Het kan op papier. Maar diep van binnen weet jij, en velen anderen, dat dat ook echt de enige manier is om van deze man te winnen. Wie de komende jaren de Tour wint, zal dat doen doordat Pogacar wat tegenkomt, niet omdat ze op eigen kracht kans maken. We gaan gewoon de Indurain en Armstrong kant op. Pogacar gaat nog jaren winnen. Toen zeiden volgers precies hetzelfde wat er nu wordt gezegd: er kan van alles gebeuren, hij kan wat tegenkomen, etc. Ze spraken toen en nu ook vanuit hoop, maar willend en wetend tegen beter weten in.

Niemand gaat The Terminator stoppen. Hij is back, baby! Dit jaar kijken we naar Terminator 2: Judgement Day. Volgend jaar kijken we naar T3: Rise of the Machines.

Hasta La Vista!

0
Koers 7 juli 2022 om 19:30

Ome corona vergeten? En als Pogi een slechte dag heeft dan heeft Jumbo echt wel een prachtteam om uit te halen, waarbij mogelijk ook andere teams helpen.

0
bartp25 7 juli 2022 om 19:33

Eens Pogacar is de absolute topfavoriet, en ja de kans is klein dat iemand anders de tour wint. Maar dat kan nog altijd, we zijn pas 6 dagen bezig. En of hij makkelijk gaat winnen moet ik nog zien, vorig jaar heeft die 1 keer huisgehouden en de rest van de tour zat Vingegaard er toch heel kortbij en wist hij hem zelfs ergens te lossen. Dat heb ik bij Armstrong toch nooit gezien.

Ja pogacar is favoriet, en ja ik hoop op een spannende tour, maar doen alsof de race al gelopen is slaat nergens op. 1 keer hem vangen in ploegenspel en hij verliest minuten. 1 keer vallen, en hij heeft al wat geluk gehad deze tour en hij verliest minuten. Een lekke band op een verkeerd moment en hij verliest minuten. Parijs is nog ver ;)

0
vevie 7 juli 2022 om 19:44

@Bart: ik hoop van harte met je mee. Ook ik wil graag strijd zien en een zwaar, of iig goed bevochten, Tour zien. Het lijkt mij er echter niet in te zitten en jij en Koers lijken ook te beamen dat het moet komen van een val, pech, ongeluk, etc. Op eigen kracht zien jullie ook geen concurrentie voor deze man. Geen schande, want die zie ik ook niet.

Hij komt gewoon nooit wat tegen en het lijkt ook geen enkele moeite te kosten. Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit gezien. Ik heb nog nooit een renner gezien waarbij het lijkt alsof hij nooit een inspanning doet of waarbij ik het idee heb dat hij zijn inspanningen nooit moet bekopen. Elke andere renner lijkt menselijk en kent mindere dagen. De overige ‘echte’ top AK mannen als Bernal, Roglic, Carapaz en nu ook Hindley, komen wel dingen tegen. Kennen zwakke momenten. Hebben mindere dagen. Deze man gewoon nooit. Zodoende noem ik hem ook steevast Terminator. Het is gewoon echt een robot

0
bartp25 7 juli 2022 om 19:48

Nou vorig jaar in de rit die van aert won, loste vingegaard hem toch echt op de ventoux. Dat was zeker niet uit weelde, dat kan dit jaar weer gebeuren. Is de kans groot dat zonder pech pogacar de tour gaat winnen, jazeker, is een Vingegaard kansloos, absoluut niet.

0
jb1988 7 juli 2022 om 20:05

Goed verhaal.. lekker kort ook

0
S.t.B 8 juli 2022 om 00:14

Fun fact.. Marlin is een anagram voor José de Cauwer.
Pogacar die er veel frisser uitziet dan Roglic..
Waar je die wijsheid vandaan haalt is mij een raadsel, maar dat je hierbij (letterlijk en figuurlijk) niet verder dan een strobaal hebt gekeken staat wel vast.

0
Kopinkas 8 juli 2022 om 01:08

@Stb
Ik wil niet aanmatigend zijn, maar misschien moet je zelf toch even uit je hooimijt kruipen of de rand van je strooien hoed wat omhoogvouwen, zodat je in alle rust de definitie van anagram kan opzoeken…

0
Lalsacien 8 juli 2022 om 06:16

Het stinkt hier wel behoorlijk naar eigendunk in dit draadje.

0
S.t.B 8 juli 2022 om 07:11

@Kopinkas

Ik wil niet aanmatigend zijn, maar je begrijpt de anagram grap (begripspermutatie als absurdistisch stijlfiguur) geloof ik niet.

Doet overigens niets af aan je spitsvondige beeldspraak.

0
zacht 7 juli 2022 om 19:27

Izaguirre vanuit de vlucht.

0
Amio1998 7 juli 2022 om 19:30

Pidcock vanuit de vlucht

0
djerkson 7 juli 2022 om 19:36

Krijgt geen ruimte omdat hij te dicht staat.

0
vevie 7 juli 2022 om 19:32

The Terminator vanuit de aanval.

0
Wheely 7 juli 2022 om 20:09

Vlasov op zijn fiets.

0

Wheely vanuit de berm

0
Villavert 7 juli 2022 om 19:52

Moeilijk te zeggen welke aanvaller nou in vorm is. Zowat de enige die we gezien hebben zijn Cort en van Aert (en Taco!). Benieuwd naar de Mol!

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 8 juli 2022 om 08:20

Daar heb je een goed punt! Nu het echt begint op en neer te gaan, ben ik benieuwd wie op de afspraak gaat zijn.

0
Rondje 25 7 juli 2022 om 19:59

Het is allemaal speculatief. Maar volgens mij heeft een vlucht alleen maar kans als daar geen renners in zitten die op minder dan vijf minuten staan.
En dat zal niet meevallen als je ziet dat er nog 50 renners kort staan.

0
tvm 7 juli 2022 om 20:30

Rondje, waarom? Alsof UAE bang is om het geel te verliezen aan een type als Powless…

0
Verweggistan 7 juli 2022 om 19:59

Ik zou het eerste stuk tot aan het kopje Parcours nog een nalezen. Het leest niet echt makkelijk, een paar vreemd geformuleerde zinnen. Het is net of dit alleen een opzet is. Zoals: Nabij de eronder gelegen meer beeldt een houten beeld de legende uit.

0
Verweggistan 7 juli 2022 om 20:01

Voor Mathieu: wees gerust, die plank op het einde blijft dit keer wel liggen. ;)

0
sjoerdtjen 7 juli 2022 om 20:06

Zou dit niet wat voor Meintjes kunnen zijn?

0
Mr. Tornado 7 juli 2022 om 20:10

Dat komt niet goed met die gravelstrook op het einde.

0
pantaniet 7 juli 2022 om 20:23

Zien we hier allemaal O’connor over het hoofd? Staat al op 7 minuten en wordt op diverse andere sites getipt voor morgen.

0
Bahamontes Fanclub 8 juli 2022 om 11:37

Verwacht wel dat ie nog vanuit de vlucht een heel aantal plaatsen zal opschuiven, maar dan wel eerder in een etappe waarbij onderweg al meer brokken kunnen gemaakt worden.

0
AnderJ 8 juli 2022 om 12:32

O’Connor heeft zelf aangegeven nog (te) veel last te hebben van zijn valpartij. Of mis ik nu iets?

0
Romāns Vainšteins 7 juli 2022 om 20:25

Ik denk wél dat Pogacar liever morgen al de etappe pakt en het verweer poogt te breken ofwel zien wie er overblijven.

0
tvm 7 juli 2022 om 20:29

De logica zelve zou zijn dat het voor de vluchters is deze zevende etappe (maar ja, dat dacht ik over vandaag ook, dat was duidelijk buiten de merkwaardige tactiek van TJV gerekend).

Normaal gesproken zijn de volgende namen kanshebber:
Woods, Pinot, Cattaneo, Guerreiro, Lafay, Rolland.

Een unieke kans om geel te pakken, UAE hoeft het namelijk nog niet te houden. En ze zullen daar zeker niet voor gaan rijden. Enige wat kan is dat een of andere wannabe klimmer uit het peloton voor de rit wil gaan en zijn knechten laat werken, met als resultaat dat Pogacar dankuwel zegt en de etappe weer gaat rapen.

0
Dikke Vrouw 7 juli 2022 om 22:58

Jumbo moet kruissie en kuss ook maar mee sturen

0
Gh0stry 7 juli 2022 om 23:36

Cattaneo staat te hoog in het AK en laten ze niet ontsnappen denk ik.

0
gasopdelollie 7 juli 2022 om 21:12

Veel zal afhangen of men een groep weg laat rijden of niet. Als UAE de koers wil controleren. Voor de favorieten is daar weinig reden tot. Jumbo zal het niet 1,2,3 gaan doen en Ineos kwam nog niet mega goed voor de dag.

Qua favorieten is Pogacar natuurlijk met kop en schouders favoriet, gevolgd door Vinegard. Donderdag oogde Quintana ook verrassend sterk, maar met hem weet je het nooit. Op momenten dat hij goed lijkt te gaan stuurt hij ineens naar rechts en is het klaar.

Yates kan een berg wel aan, de hoogte is ook niet zo hoog. Roglic leek niet al te super te zijn.

De Fransen moeten morgen vol in de aanval: Pinot, Bardet, en ongetwijfeld zien we onze bollentrui weer mee in de aanval als laatste stuiptrekking.

0
Davide_Formolo 7 juli 2022 om 21:28

Mollema had toch juist aangegeven dat de etappes van zaterdag en zondag hem beter zouden moeten liggen?

0
andre77 7 juli 2022 om 22:01

Raar dat Teuns 4 sterren krijgt. De kans dat Pogacar wint is toch vele malen groter?

0
Wheely 7 juli 2022 om 22:46

Heeft al eens gewonnen op de Planche en kan de ruimte krijgen want op achterstand in het AK. Er van uitgaande dat een kopgroepje het redt.

0
SprintMaster 7 juli 2022 om 23:21

Wat wordt de tactiek:
Trui weggeven of niet? En zou JV hem expres het geel laten houden?

0
tvm 8 juli 2022 om 00:21

Limerick

Wout reed in 't geel naar Longwy
Hij vloog, was ribbedebie
Quinn zag het te laat
Hij had het te kwaad
Zei: tis mijn scooter toch nie?

0
Kopinkas 8 juli 2022 om 00:33

Enige zekerheid: Magnus Cort trekt ten aanval. Effent hij daarmee ook het pad voor Guerreiro?
Teuns (lightning strikes not once but twice?) 4 sterren geven en Ciccone niet één, dat is bizar…
En in welk scenario zou Mohoric het hier ooit kunnen halen?
Heeft O’Connor vandaag verstoppertje gespeeld of niet?
Wat doen de Fransen? Vuillermoz en Cosnefroy waren vandaag al geprikkeld. Je kan Bardet of Pinot zijnde niet blijven wachten op le Quatorze Juillet…
Toch nog een extra zekerheid: Pogacar verdeelt en heerst.

0
EricV 8 juli 2022 om 05:59

Bardet gaat stiekem gewoon podium rijden:)

0
Retro Lex 8 juli 2022 om 01:16

Iemand Quintana al genoemd ? Die wil ik ook zijn etappe pakken
3 Sterren lijkt me redelijk . Werd vandaag 5e !!

0
Jean Dumas 8 juli 2022 om 01:46

Morgen De scepter van Podzjakar, met Pogi als Kuifje, Majka als Bobbie, Hilaire als Kapitein Haddock, de gebroeders Roothooft als Jansen en Janssen, Merijn Zeeman als Professor Zonnebloem en Alberto Bettiol als Bianca Castafiore.

0
Kopinkas 8 juli 2022 om 08:02

Lekker. Vooral Majka als Bobbie.
Bettiol gedroeg zich de voorbije dagen dan weer meer als de ekster die er met de juwelen van Bianca Castafiore, of alvast van zijn ploeggenoten, trachtte vandoor te gaan…
Fysiek vind ik Hilaire trouwens meer weg hebben van Rastapopoulos, maar ’t is dan weer geen bad guy natuurlijk (hadden we al een rol voor Gianetti?)

0
Dumoulist 8 juli 2022 om 08:09

Vandaag krijgen we de klasse van de andere Sloveen te zien. Bahrein heeft geen zin om te controleren dus Mohoric vanuit de vlucht (vlakke aanloop).

0
Kopinkas 8 juli 2022 om 09:45

De kans dat Mohoric op een betere klimmer botst is toch groot?
Er is iets wat ik niet zo goed snap: ik ken Mohoric als een man van de lange adem, sterk op heuvelachtig terrein, maar een topklimmer is hij toch nooit geweest?
Op PCS zie ik echter dat hij meer punten binnenrijfde als klimmer dan als eendagsrenner. Merkwaardig.

0
SprintMaster 8 juli 2022 om 10:33

@Kopinkas: bij ‘climber’ rekenen ze ook de heuvelklassiekers mee. Daardoor heeft hij er meer wedstrijden dan onder het kopje ‘one day races’.

0
Dumoulist 8 juli 2022 om 10:50

Mohoric was vorige maand de enige renner die Pogacar kon volgen op de laatste klim in de ronde van Slovenië (1,3km á 10,6%). Dus vanuit de kopgroep maakt hij gewoon een goede kans. Wellicht dat hij solo begint aan de slotklim.

0
Kopinkas 8 juli 2022 om 12:40

Thx, boeiende toevoegingen.
PCS dus nog meer met een korreltje zout nemen. En de Tour de Pogacar heb ik met minder dan een half oog gevolgd. 1,3 km is natuurlijk vrij kort, maar we zullen (wie weet) zien…

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone