Tour 2022: Regenbuien op zondag, kleine kans op neerslag in kasseienrit

zondag 3 juli 2022 om 08:05
Tour 2022: Regenbuien op zondag, kleine kans op neerslag in kasseienrit

foto: Cor Vos

Het peloton van de Tour de France moet de komende drie etappes rekening houden met wat regenbuien. Zeker op de laatste Deense koersdag wordt neerslag verwacht, meldt Weeronline. De meteorologen hebben speciaal voor WielerFlits de weersverwachting tot en met de vijfde etappe bekeken.

Zondag trekken tijdens de derde etappe enkele buitjes over Denemarken. Deze zijn niet heftig, maar kunnen wel zorgen voor een nat wegdek. Er staat een matige westenwind tijdens de etappe naar Sønderborg. Vervolgens staat op maandag een rust- en reisdag op het programma.

Dinsdag, op weg van Duinkerke naar Calais, is de kans dat de renners de etappe droog doorkomen groot. Het is vrij rustig weer met niet veel wind en daarbij wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Met 20 à 21 graden is het niet al te warm voor de renners.

Het vooruitzicht voor de kasseienetappe van Lille naar Arenberg laat net iets hogere temperaturen zien van 23, vooral omdat dit parcours wat verder van zee ligt. De bewolking neemt dan toe, maar de kans op een bui is vooralsnog klein. Verder blijft het vrij rustig weer met niet zo veel wind.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone