Tour 2022: Medisch bulletin en juryrapport

maandag 25 juli 2022 om 09:15
Tour 2022: Medisch bulletin en juryrapport

foto: Cor Vos

Dagelijks publiceert de organisatie van de Tour de France na de etappe belangrijke informatie over blessures van renners en uitgedeelde straffen door de wedstrijdjury. Dat doen zij in het medisch bulletin en in het juryrapport. In dit overzicht bundelt WielerFlits alle medische updates uit de koers en de uitgedeelde straffen.


Zondag 24 juli – Etappe 21

Medisch bulletin
Niets te melden

Juryrapport
Niets te melden

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de eenentwintigste etappe 5 fietsen gecontroleerd, waarvan 5 middels röntgenstralen.


Zaterdag 23 juli – Etappe 20

Medisch bulletin
Niets te melden

Juryrapport
Niets te melden

Tijdens de eenentwintigste etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 20 tot het ingaan van de laatste twee lokale rondes in Parijs.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de twintigste etappe 12 fietsen gecontroleerd, waarvan 12 middels röntgenstralen.


Vrijdag 22 juli – Etappe 19

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Hilaire Van der Schueren (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-si Gorazd Štangelj (ploegleider Bahrain-Victorious) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-es Albert Torres (Movistar) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Benjamin Thomas (Cofidis) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Matis Louvel (Arkéa Samsic) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de negentiende etappe 53 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Donderdag 21 juli – Etappe 18

Medisch bulletin
flag-au Jack Bauer (BikeExchange-Jayco) – Meerdere schaafwonden na valpartij.

flag-nl Nils Eekhoff (Team DSM) – Meerdere schaafwonden na valpartij.

Juryrapport

flag-co Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) – Vasthouden aan de motor. 200 Zwitserse Frank boete, 4 punten in mindering voor het puntenklassement, 4 punten in mindering voor het bergklassement en 10 seconden straftijd in het algemeen klassement.

flag-be Steven De Neef (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Vicente Garcia Acosta (ploegleider Movistar) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Alain Deloeuil (ploegleider Cofidis) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Mikkel Bjerg (UAE Emirates) – Ongepast gedrag jegens de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete en 10 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Guillaume Van Keirsbulck (Alpecin-Deceuninck) – Ongepast gedrag jegens de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete en 10 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Gaëtan Prime (motard ASO) – Schendingen van de verkeersreglementen met een valpartij tot gevolg. Uit koers gehaald en niet welkom tijdens de negentiende etappe naar Cahors.

flag-be Tom Claes (motard Sporza) – Schendingen van de verkeersreglementen met een valpartij tot gevolg. Uit koers gehaald en niet welkom tijdens de negentiende etappe naar Cahors.

Tijdens de negentiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de achttiende etappe 53 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Woensdag 20 juli – Etappe 17

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-us Sepp Kuss (Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen: Waarschuwing voor Alexandre Gaspari (piloot van de helikopter van France TV) wegens het te laag filmen met en het veroorzaken van storingen.

Tijdens de achttiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zeventiende etappe 46 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Dinsdag 19 juli – Etappe 16

Medisch bulletin
flag-es Marc Soler (UAE Emirates) – Spijsverteringsproblemen.

flag-us Matteo Jorgenson (Movistar) – Verwondingen na een val.

Meerdere bloedneuzen door de hitte (verschillende renners zijn bij de doktersauto gezien).

Juryrapport
flag-fr Alain Deloeuil (ploegleider Cofidis) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Hilaire Van der Schueren (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-si Gorazd Štangelj (ploegleider Bahrain-Victorious) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-co Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Motor N° 562 (France TV) – Voor het filmen van de laatste 500 meter en het niet nemen van de afleiding. Waarschuwing.

Tijdens de zeventiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste beklimming / 8 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zestiende etappe 53 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zondag 17 juli – Etappe 15

Medisch bulletin
flag-nl Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) – Blessure aan de rechterschouder. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis van Castres.

Juryrapport
flag-be Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Arthur van Dongen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de zestiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de vijftiende etappe 39 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zaterdag 16 juli – Etappe 14

Medisch bulletin
flag-ch Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) – Pijn aan de rechterknie.

Juryrapport 
Niets te melden.

Tijdens de vijftiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de veertiende etappe 44 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Vrijdag 15 juli – Etappe 13

Medisch bulletin
flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Blessure aan de linkerknie.

Juryrapport
flag-dk Mads Pedersen (Trek-Segafredo) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-us Matteo Jorgenson (Movistar) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-it Andrea Bagioli (Quick-Step-Alpha Vinyl) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, één minuut straftijd in het algemeen klassement, tien punten aftrek in het puntenklassement en één punt aftrek in het bergklassement.

flag-es Albert Torres (Movistar) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Philippe Mauduit (ploegleider Groupama-FDJ) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. Slechte positionering van medewerkers tijdens de bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Vicente Garcia (ploegleider Movistar) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

Er wordt aan herinnerd dat medewerkers niet kunnen bevoorraden binnen de afvalzones.

Tijdens de veertiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de dertiende etappe 43 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Donderdag 14 juli – Etappe 12

Medisch bulletin
flag-fr Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) – Bloedneus

flag-fr Warren Barguil (Arkéa Samsic) – Meerdere wonden aan rechterheup en recthterelleboog

Juryrapport
flag-nl Jumbo-Visma – Afwezigheid bij de ploegenpresentatie en vertrek zonder handtekeningcontrole. 500 Zwitserse Frank boete voor elke renner en 15 strafpunten UCI-klassement. Ook manager Frans Maassen krijgt een boete van 500 Zwitserse Frank.

flag-ae UAE Emirates – Afwezigheid bij de ploegenpresentatie en vertrek zonder handtekeningcontrole. 500 Zwitserse Frank boete voor elke renner en 15 strafpunten in het UCI-klassement. Ook manager Andrej Hauptman krijgt een boete van 500 Zwitserse Frank.

flag-kz Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 200 Zwitserse Frank boete en 20 seconden tijdsafname in het algemeen klassement.

flag-kz Alexandr Shefer (ploegleider Astana Qazaqstan) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 1000 Zwitserse Frank boete.

flag-es Enric Mas (Movistar) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider Total Energies) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de dertiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 20 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de twaalfde etappe 51 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Woensdag 13 juli – Etappe 11

Medisch bulletin
flag-nl Martijn Tusveld (Team DSM) – Pijn aan de linkerknie.

Juryrapport
Geen meldingen.

Tijdens de twaalfde etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 12 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de elfde etappe 50 fietsen gecontroleerd, waarvan 7 middels röntgenstralen.


Dinsdag 12 juli – Etappe 10

Medisch bulletin
flag-fr Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) – Bloedneus

Juryrapport
flag-it Simone Velasco (Astana Qazaqstan) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-us Joe Dombrowski (Astana Qazaqstan) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Andrey Zeits (Astana Qazaqstan) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de elfde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 17 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de tiende etappe 49 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zondag 10 juli – Etappe 9

Medisch bulletin
flag-de Jonas Rutsch (EF Education-EasyPost) – Probleem aan het oog.

flag-fr Tony Gallopin (Trek-Segafredo) – Pijn aan de heup en de knie.

flag-ca Michael Woods (Israel-Premier Tech) – Meerdere schaafwonden.

Juryrapport
flag-it Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-lu Bob Jungels (AG2R Citroën) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Simon Geschke (Cofidis) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ca Hugo Houle (Israel-Premier Tech) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ca Steve Bauer (ploegleider Israel-Premier Tech) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. Slechte positionering van medewerkers tijdens de bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. Slechte positionering van medewerkers tijdens de bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de tiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 20 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de negende etappe 46 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zaterdag 9 juli – Etappe 8

Medisch bulletin
flag-co Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost) – Wond aan de rechter elleboog en schaafplek aan de rechter heup.

flag-us Kevin Vermaerke (Team DSM) – Gebroken sleutelbeen. Afgevoerd naar het ziekenhuis van Dole.

flag-fr Romain Bardet (Team DSM) – Wond op de linkerknie.

flag-de Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) – Schaafplekken op het gezicht, de rechterknie en de rechter elleboog.

flag-ca Guillaume Boivin (Israel-Premier Tech) – Bloedneus.

flag-au Ben O’Connor (AG2R Citroën) – Spierschade aan rechter heup. Gezien in de röntgenwagen.

Juryrapport
flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-gb Fred Wright (Bahrain Victorious) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

Tijdens de negende etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 20 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de achtste etappe 51 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Vrijdag 8 juli – Etappe 7

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-es Patxi Vila (ploegleider Movistar) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-at Felix Großschartner (BORA-hansgrohe) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Rolf Aldag (ploegleider BORA-hansgrohe) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Geert Van Bondt (ploegleider Quick-Step Alpha Vinyl) – Voor niet-naleving van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

flag-co Nairo Quintana (Arkéa Samsic) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de achtste etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zevende etappe 65 fietsen gecontroleerd, waarvan 9 middels röntgenstralen.


Donderdag 7 juli – Etappe 6

Medisch bulletin
flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Grote wond aan de linkerelleboog.

flag-za Reinardt Janse van Rensburg (Lotto Soudal) – Meerdere schaafwonden.

flag-be Kobe Goossens (Intermarché-Wanty-Gobert) – Gehavende linkerknie.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Kleine wond op de rechterknie.

Juryrapport
flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, dertig seconden straftijd in het algemeen klassement, tien punten aftrek in het puntenklassement en één punt aftrek in het bergklassement.

flag-nz George Bennett (UAE Emirates) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, één minuut straftijd in het algemeen klassement, tien punten aftrek in het puntenklassement en één punt aftrek in het bergklassement.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider TotalEnergies) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) – Ongepast gedrag in het openbaar. Plassen in het zicht van het publiek. 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de zevende etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zesde etappe 64 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Woensdag 6 juli 2022 – Etappe 5

Medisch bulletin
flag-si Primož Roglič (Jumbo-Visma) – Meerdere blauwe plekken. Kon de wedstrijd vervolgen.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Meerdere schaafwonden en lichte hersenschudding, volgens het hersenschuddingprotocol. Kon de wedstrijd vervolgen.

flag-au Jack Haig (Bahrain Victorious) – Wond aan de linkerelleboog en aanzienlijke schaafwonden over de hele rug. Geëvacueerd naar het ziekenhuis van Valenciennes.

flag-at Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck) – Gebroken sleutelbeek en breuk in bekken en darmbeen (via Alpecin-Deceuninck)

Meerdere andere valpartijen op de kasseienstroken zonder veel erg.

Juryrapport
flag-fr Cyril Barthe (B&B Hotels-KTM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic) – Ongepast gedrag in het openbaar. Plassen in het zicht van het publiek. 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de zesde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de vijfde etappe 49 fietsen gecontroleerd, waarvan 6 middels röntgenstralen.


Dinsdag 5 juli 2022 – Etappe 4

Medisch bulletin
flag-us Kevin Vermaerke (Team DSM) – Lage rugpijn

Juryrapport
flag-gb Thomas Pidcock (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-gb Luke Rowe (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Nils Eekhoff (Team DSM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-pl Maciej Bodnar (TotalEnergies) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Matthew Winston (ploegleider Team DSM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-za Reinardt Janse van Rensburg (Lotto Soudal) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Mario Aerts (ploegleider Lotto Soudal) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Torsten Schmidt (ploegleider BORA-hansgrohe) – Voor niet-naleving van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Samuel Dumoulin (ploegleider B&B Hotels-KTM) – Voor niet-naleving van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de vijfde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de vierde etappe 55 fietsen gecontroleerd, waarvan 7 middels röntgenstralen.


Zondag 3 juli 2022 – Etappe 3

Medisch bulletin
flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Lichte kneuzing aan de rechterelleboog.

flag-fr Maxime Bouet (Arkéa-Samsic) – Valpartij zonder erg.

flag-us Matteo Jorgenson (Movistar) – Grote wond gehecht aan zijn elleboog na een valpartij (via Movistar)

Juryrapport
flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-es Marc Soler (UAE Emirates) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-de Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Mikkel Honoré (Quick-Step-Alpha Vinyl) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Silvan Dillier (Alpecin-Deceuninck) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Mario Aerts (Lotto Soudal) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-us Quinn Simmons (Trek-Segafredo) – Ongeoorloofd gebruik van een stoep, pad of fietspad. 500 Zwitserse Frank boete, 25 strafpunten in het UCI-klassement, 20 strafseconden in het algemeen klassement, 40 strafpunten in het puntenklassement en 1 strafpunt in het bergklassement.

Tijdens de vierde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 20 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de derde etappe 45 fietsen gecontroleerd, waarvan 5 middels röntgenstralen.


Zaterdag 2 juli 2022 – Etappe 2

Medisch bulletin
Grote valpartij op de brug. Veel renners betrokken, met diverse lichte verwondingen en kneuzingen.

Juryrapport
flag-ch Stefan Küng (Groupama-FDJ) – Voor het aanvallen van een renner met de hand. 500 Zwitserse Frank boete en 20 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-gb Matthew Winston (ploegleider Team DSM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Wilfried Peeters (ploegleider Quick-Step-Alpha Vinyl) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Hilaire Van der Schueren (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-gb Charly Wegelius (ploegleider EF Education-EasyPost) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

Er vond een valpartij plaats in de laatste drie kilometer van de etappe. Alle renners die op dat moment in het peloton reden, krijgen de tijd van de winnaar (4 uur, 34 minuten en 34 seconden).

Tijdens de derde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 20 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de tweede etappe 48 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Vrijdag 1 juli 2022 – Etappe 1

Medisch bulletin
Valpartijen zonder erg.

Juryrapport
Niets te melden.

Tijdens de tweede etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 20 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de eerste etappe 13 fietsen gecontroleerd middels röntgenstralen.


Dit overzicht wordt voorzien van updates.

Dit artikel delen:

65 Reacties

Verweggistan 19 juli 2022 om 20:22

Vandaag veel boetes voor niet geïdentificeerde renners. Commissaris morgen maar weer zijn bril meenemen :)

0
nickdt 21 juli 2022 om 21:13

Hoezo is hangen aan een motor geen DQ? Nibali werd uit koers gehaald voor het hangen aan een auto.

0
Maillot à Pois 22 juli 2022 om 09:26

Het was in dit geval niet hangen aan de motor, maar het zich afzetten op de motor (s’est appuyé sur le moto). In dat geval zou ik DQ wel overdreven vinden.

Deze fase: https://twitter.com/cyclingreporter/status/1550125096961839105?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1550125096961839105%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cyclismactu.net%2Fnews-tour-france-nairo-quintana-a-ete-penalise-dix-secondes-67094.html

0
Wildebert 21 juli 2022 om 21:20

Hing die Quintana al niet eens eerder ergens aan de motor bergopwaarts? Wordt een beetje een recidivist zo. Zeker als klassementsman inderdaad een lege straf die 10 seconden.

0
GUY MALFAIT 21 juli 2022 om 22:23

Sporza motard uit koers gehaald. Te belachelijk voor woorden. De gemiddelde Belg kent niets van veilig weggebruik, dat is absoluut waar, maar in dit geval schoot de organisatie wel degelijk te kort. Het was een onaangekondigde trechter in een afdaling door een dorpskern.

0
xistnc 21 juli 2022 om 22:29

Volkomen terecht. Die motard moet zich te allen tijde bewust zijn van renners om zich heen, zodat hij de consequenties van manoeuvres kan inschatten. Dat deed hij in dit geval niet, met de valpartij van Eekhoff tot gevolg.

0
Jacco van Stierop 21 juli 2022 om 23:11

Een beetje laat maar ik merk het nu pas op: op zaterdag 2 juli kreeg Küng een boete “Voor het aanvallen van een renner met de hand.” Wat moet ik mij daarbij voorstellen?

0
Jacco van Stierop 22 juli 2022 om 21:01

Ah ok. Heb het eerste Tourweekend niet zo nauwgezet kunnen volgen, dus dit was mij ontgaan. Dank, duidelijk zo.

0
martini151 22 juli 2022 om 08:45

Komt de medische info officieel van de ASO of UCI? Ik heb gisteren naast Bauer en Eekhoff wel meer renners met schaafwonden binnen zien komen namelijk

0
timjokkmokk 25 juli 2022 om 10:22

Wat doei de ASO met dat boetegeld, gaat dat in de grote pot of doen ze er ook wat nuttigs mee, en goed doel b.v?

0
xistnc 25 juli 2022 om 10:29

Daar doet de ASO niks mee. Het zijn UCI-boetes. Die worden van het prijzengeld afgetrokken. Wat de UCI er mee doet, weet ik niet.

0
Wheely 25 juli 2022 om 10:47

De heren van de UCI gaan waarschijnlijk na elke grote ronde gezellig uit eten bij Anne-Sophie Pic in Lausanne.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone