Tour 2022: Medisch bulletin en juryrapport

maandag 25 juli 2022 om 09:15
Tour 2022: Medisch bulletin en juryrapport

foto: Cor Vos

Dagelijks publiceert de organisatie van de Tour de France na de etappe belangrijke informatie over blessures van renners en uitgedeelde straffen door de wedstrijdjury. Dat doen zij in het medisch bulletin en in het juryrapport. In dit overzicht bundelt WielerFlits alle medische updates uit de koers en de uitgedeelde straffen.


Zondag 24 juli – Etappe 21

Medisch bulletin
Niets te melden

Juryrapport
Niets te melden

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de eenentwintigste etappe 5 fietsen gecontroleerd, waarvan 5 middels röntgenstralen.


Zaterdag 23 juli – Etappe 20

Medisch bulletin
Niets te melden

Juryrapport
Niets te melden

Tijdens de eenentwintigste etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 20 tot het ingaan van de laatste twee lokale rondes in Parijs.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de twintigste etappe 12 fietsen gecontroleerd, waarvan 12 middels röntgenstralen.


Vrijdag 22 juli – Etappe 19

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Hilaire Van der Schueren (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-si Gorazd Štangelj (ploegleider Bahrain-Victorious) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-es Albert Torres (Movistar) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Benjamin Thomas (Cofidis) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Matis Louvel (Arkéa Samsic) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de negentiende etappe 53 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Donderdag 21 juli – Etappe 18

Medisch bulletin
flag-au Jack Bauer (BikeExchange-Jayco) – Meerdere schaafwonden na valpartij.

flag-nl Nils Eekhoff (Team DSM) – Meerdere schaafwonden na valpartij.

Juryrapport

flag-co Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) – Vasthouden aan de motor. 200 Zwitserse Frank boete, 4 punten in mindering voor het puntenklassement, 4 punten in mindering voor het bergklassement en 10 seconden straftijd in het algemeen klassement.

flag-be Steven De Neef (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Vicente Garcia Acosta (ploegleider Movistar) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Alain Deloeuil (ploegleider Cofidis) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Mikkel Bjerg (UAE Emirates) – Ongepast gedrag jegens de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete en 10 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Guillaume Van Keirsbulck (Alpecin-Deceuninck) – Ongepast gedrag jegens de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete en 10 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Gaëtan Prime (motard ASO) – Schendingen van de verkeersreglementen met een valpartij tot gevolg. Uit koers gehaald en niet welkom tijdens de negentiende etappe naar Cahors.

flag-be Tom Claes (motard Sporza) – Schendingen van de verkeersreglementen met een valpartij tot gevolg. Uit koers gehaald en niet welkom tijdens de negentiende etappe naar Cahors.

Tijdens de negentiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de achttiende etappe 53 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Woensdag 20 juli – Etappe 17

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-us Sepp Kuss (Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen: Waarschuwing voor Alexandre Gaspari (piloot van de helikopter van France TV) wegens het te laag filmen met en het veroorzaken van storingen.

Tijdens de achttiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zeventiende etappe 46 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Dinsdag 19 juli – Etappe 16

Medisch bulletin
flag-es Marc Soler (UAE Emirates) – Spijsverteringsproblemen.

flag-us Matteo Jorgenson (Movistar) – Verwondingen na een val.

Meerdere bloedneuzen door de hitte (verschillende renners zijn bij de doktersauto gezien).

Juryrapport
flag-fr Alain Deloeuil (ploegleider Cofidis) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Hilaire Van der Schueren (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-si Gorazd Štangelj (ploegleider Bahrain-Victorious) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-co Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Motor N° 562 (France TV) – Voor het filmen van de laatste 500 meter en het niet nemen van de afleiding. Waarschuwing.

Tijdens de zeventiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste beklimming / 8 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zestiende etappe 53 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zondag 17 juli – Etappe 15

Medisch bulletin
flag-nl Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) – Blessure aan de rechterschouder. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis van Castres.

Juryrapport
flag-be Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Arthur van Dongen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de zestiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de vijftiende etappe 39 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zaterdag 16 juli – Etappe 14

Medisch bulletin
flag-ch Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost) – Pijn aan de rechterknie.

Juryrapport 
Niets te melden.

Tijdens de vijftiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de veertiende etappe 44 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Vrijdag 15 juli – Etappe 13

Medisch bulletin
flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Blessure aan de linkerknie.

Juryrapport
flag-dk Mads Pedersen (Trek-Segafredo) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-us Matteo Jorgenson (Movistar) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-it Andrea Bagioli (Quick-Step-Alpha Vinyl) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, één minuut straftijd in het algemeen klassement, tien punten aftrek in het puntenklassement en één punt aftrek in het bergklassement.

flag-es Albert Torres (Movistar) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Deceuninck) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Philippe Mauduit (ploegleider Groupama-FDJ) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. Slechte positionering van medewerkers tijdens de bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Vicente Garcia (ploegleider Movistar) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

Er wordt aan herinnerd dat medewerkers niet kunnen bevoorraden binnen de afvalzones.

Tijdens de veertiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 10 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de dertiende etappe 43 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Donderdag 14 juli – Etappe 12

Medisch bulletin
flag-fr Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) – Bloedneus

flag-fr Warren Barguil (Arkéa Samsic) – Meerdere wonden aan rechterheup en recthterelleboog

Juryrapport
flag-nl Jumbo-Visma – Afwezigheid bij de ploegenpresentatie en vertrek zonder handtekeningcontrole. 500 Zwitserse Frank boete voor elke renner en 15 strafpunten UCI-klassement. Ook manager Frans Maassen krijgt een boete van 500 Zwitserse Frank.

flag-ae UAE Emirates – Afwezigheid bij de ploegenpresentatie en vertrek zonder handtekeningcontrole. 500 Zwitserse Frank boete voor elke renner en 15 strafpunten in het UCI-klassement. Ook manager Andrej Hauptman krijgt een boete van 500 Zwitserse Frank.

flag-kz Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 200 Zwitserse Frank boete en 20 seconden tijdsafname in het algemeen klassement.

flag-kz Alexandr Shefer (ploegleider Astana Qazaqstan) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 1000 Zwitserse Frank boete.

flag-es Enric Mas (Movistar) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider Total Energies) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de dertiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 20 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de twaalfde etappe 51 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Woensdag 13 juli – Etappe 11

Medisch bulletin
flag-nl Martijn Tusveld (Team DSM) – Pijn aan de linkerknie.

Juryrapport
Geen meldingen.

Tijdens de twaalfde etappe mag er worden bevoorraad vanaf kilometer 12 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de elfde etappe 50 fietsen gecontroleerd, waarvan 7 middels röntgenstralen.


Dinsdag 12 juli – Etappe 10

Medisch bulletin
flag-fr Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) – Bloedneus

Juryrapport
flag-it Simone Velasco (Astana Qazaqstan) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-us Joe Dombrowski (Astana Qazaqstan) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Andrey Zeits (Astana Qazaqstan) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de elfde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 17 tot het bord dat de laatste 5 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de tiende etappe 49 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zondag 10 juli – Etappe 9

Medisch bulletin
flag-de Jonas Rutsch (EF Education-EasyPost) – Probleem aan het oog.

flag-fr Tony Gallopin (Trek-Segafredo) – Pijn aan de heup en de knie.

flag-ca Michael Woods (Israel-Premier Tech) – Meerdere schaafwonden.

Juryrapport
flag-it Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-lu Bob Jungels (AG2R Citroën) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Simon Geschke (Cofidis) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ca Hugo Houle (Israel-Premier Tech) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ca Steve Bauer (ploegleider Israel-Premier Tech) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. Slechte positionering van medewerkers tijdens de bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. Slechte positionering van medewerkers tijdens de bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de tiende etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 20 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de negende etappe 46 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Zaterdag 9 juli – Etappe 8

Medisch bulletin
flag-co Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost) – Wond aan de rechter elleboog en schaafplek aan de rechter heup.

flag-us Kevin Vermaerke (Team DSM) – Gebroken sleutelbeen. Afgevoerd naar het ziekenhuis van Dole.

flag-fr Romain Bardet (Team DSM) – Wond op de linkerknie.

flag-de Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) – Schaafplekken op het gezicht, de rechterknie en de rechter elleboog.

flag-ca Guillaume Boivin (Israel-Premier Tech) – Bloedneus.

flag-au Ben O’Connor (AG2R Citroën) – Spierschade aan rechter heup. Gezien in de röntgenwagen.

Juryrapport
flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-gb Fred Wright (Bahrain Victorious) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

Tijdens de negende etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 20 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de achtste etappe 51 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Vrijdag 8 juli – Etappe 7

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-es Patxi Vila (ploegleider Movistar) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-at Felix Großschartner (BORA-hansgrohe) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Rolf Aldag (ploegleider BORA-hansgrohe) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Geert Van Bondt (ploegleider Quick-Step Alpha Vinyl) – Voor niet-naleving van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

flag-co Nairo Quintana (Arkéa Samsic) – Voor onbehoorlijk of ongepast gedrag (publiekelijk urineren). 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de achtste etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zevende etappe 65 fietsen gecontroleerd, waarvan 9 middels röntgenstralen.


Donderdag 7 juli – Etappe 6

Medisch bulletin
flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Grote wond aan de linkerelleboog.

flag-za Reinardt Janse van Rensburg (Lotto Soudal) – Meerdere schaafwonden.

flag-be Kobe Goossens (Intermarché-Wanty-Gobert) – Gehavende linkerknie.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Kleine wond op de rechterknie.

Juryrapport
flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, dertig seconden straftijd in het algemeen klassement, tien punten aftrek in het puntenklassement en één punt aftrek in het bergklassement.

flag-nz George Bennett (UAE Emirates) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, één minuut straftijd in het algemeen klassement, tien punten aftrek in het puntenklassement en één punt aftrek in het bergklassement.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider TotalEnergies) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) – Ongepast gedrag in het openbaar. Plassen in het zicht van het publiek. 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de zevende etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de zesde etappe 64 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Woensdag 6 juli 2022 – Etappe 5

Medisch bulletin
flag-si Primož Roglič (Jumbo-Visma) – Meerdere blauwe plekken. Kon de wedstrijd vervolgen.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Meerdere schaafwonden en lichte hersenschudding, volgens het hersenschuddingprotocol. Kon de wedstrijd vervolgen.

flag-au Jack Haig (Bahrain Victorious) – Wond aan de linkerelleboog en aanzienlijke schaafwonden over de hele rug. Geëvacueerd naar het ziekenhuis van Valenciennes.

flag-at Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck) – Gebroken sleutelbeek en breuk in bekken en darmbeen (via Alpecin-Deceuninck)

Meerdere andere valpartijen op de kasseienstroken zonder veel erg.

Juryrapport
flag-fr Cyril Barthe (B&B Hotels-KTM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic) – Ongepast gedrag in het openbaar. Plassen in het zicht van het publiek. 300 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de zesde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de vijfde etappe 49 fietsen gecontroleerd, waarvan 6 middels röntgenstralen.


Dinsdag 5 juli 2022 – Etappe 4

Medisch bulletin
flag-us Kevin Vermaerke (Team DSM) – Lage rugpijn

Juryrapport
flag-gb Thomas Pidcock (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-gb Luke Rowe (INEOS Grenadiers) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Nils Eekhoff (Team DSM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-pl Maciej Bodnar (TotalEnergies) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Matthew Winston (ploegleider Team DSM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-za Reinardt Janse van Rensburg (Lotto Soudal) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Mario Aerts (ploegleider Lotto Soudal) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Torsten Schmidt (ploegleider BORA-hansgrohe) – Voor niet-naleving van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Samuel Dumoulin (ploegleider B&B Hotels-KTM) – Voor niet-naleving van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

Tijdens de vijfde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 10 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de vierde etappe 55 fietsen gecontroleerd, waarvan 7 middels röntgenstralen.


Zondag 3 juli 2022 – Etappe 3

Medisch bulletin
flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) – Lichte kneuzing aan de rechterelleboog.

flag-fr Maxime Bouet (Arkéa-Samsic) – Valpartij zonder erg.

flag-us Matteo Jorgenson (Movistar) – Grote wond gehecht aan zijn elleboog na een valpartij (via Movistar)

Juryrapport
flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-es Marc Soler (UAE Emirates) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-de Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Mikkel Honoré (Quick-Step-Alpha Vinyl) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Silvan Dillier (Alpecin-Deceuninck) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Mario Aerts (Lotto Soudal) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-us Quinn Simmons (Trek-Segafredo) – Ongeoorloofd gebruik van een stoep, pad of fietspad. 500 Zwitserse Frank boete, 25 strafpunten in het UCI-klassement, 20 strafseconden in het algemeen klassement, 40 strafpunten in het puntenklassement en 1 strafpunt in het bergklassement.

Tijdens de vierde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 20 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de derde etappe 45 fietsen gecontroleerd, waarvan 5 middels röntgenstralen.


Zaterdag 2 juli 2022 – Etappe 2

Medisch bulletin
Grote valpartij op de brug. Veel renners betrokken, met diverse lichte verwondingen en kneuzingen.

Juryrapport
flag-ch Stefan Küng (Groupama-FDJ) – Voor het aanvallen van een renner met de hand. 500 Zwitserse Frank boete en 20 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-gb Matthew Winston (ploegleider Team DSM) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Wilfried Peeters (ploegleider Quick-Step-Alpha Vinyl) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-be Hilaire Van der Schueren (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

flag-gb Charly Wegelius (ploegleider EF Education-EasyPost) – Voor het weggooien van afval buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete voor de ploegleider, omdat de renner niet geïdentificeerd kon worden.

Er vond een valpartij plaats in de laatste drie kilometer van de etappe. Alle renners die op dat moment in het peloton reden, krijgen de tijd van de winnaar (4 uur, 34 minuten en 34 seconden).

Tijdens de derde etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 20 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de tweede etappe 48 fietsen gecontroleerd, waarvan 8 middels röntgenstralen.


Vrijdag 1 juli 2022 – Etappe 1

Medisch bulletin
Valpartijen zonder erg.

Juryrapport
Niets te melden.

Tijdens de tweede etappe mag er worden bevoorraad vanaf km 30 tot het bord dat de laatste 20 kilometer aangeeft.

In het kader van de strijd tegen technologische fraude werden rondom de eerste etappe 13 fietsen gecontroleerd middels röntgenstralen.


Dit overzicht wordt voorzien van updates.

Dit artikel delen:

65 Reacties

WernerFranke 1 juli 2022 om 21:12

Las dat Rutsch vreesde voor zijn sleutelbeen?

Rufusvb 1 juli 2022 om 22:24

Valt me tegen dat Yves niet gediskwalificeerd wordt: alleen al omdat een heel aantal wielerflitsers sinds kort een pokkehekel aan hem hebben…

garconextraordinaire 1 juli 2022 om 22:56

Idd sinds kort. Hoe zou dat komen denk je?

reusjen 2 juli 2022 om 06:31

Misschien omdat hij zich als een lompe, onsportieve boer gedragen heeft in koers en vervolgens 0,0 reflecterend vermogen heeft laten zien.

Maillot à Pois 1 juli 2022 om 23:18

Medisch bulletin: Tom Steels naar huis met COVID…
https://twitter.com/qst_alphavinyl/status/1542975978900791298?t=Rgf9nuvSZ52ya0vVEBc_bA&s=19

Jean Dumas 1 juli 2022 om 23:26

Bramati in de auto, dat wordt een nerveuze bedoening.

Maenhout 1 juli 2022 om 23:40

Tom heeft geen rugnummer, denk ik.

reusjen 2 juli 2022 om 06:33

Benieuwd of er renners van de ploeg gaan volgen. Goede reden om te zorgen dat je voor de quickstep ploeg rijdt

garconextraordinaire 2 juli 2022 om 07:24

Die interviewde Patlev gister……zonder mondkapje…….dromen mag toch…….. :)

FrankyVercauteren 6 juli 2022 om 23:14

Ik wens jou hetzelfde toe als datgene wat jij Pat Lefevre toewenst …

zacht 2 juli 2022 om 20:22

Een renner aanvallen met de hand is even duur als het weggooien van een bidon zie ik.

ThijmenHB 14 juli 2022 om 09:47

Had ook niet veel meer verwacht van de UCI

Charlie33 2 juli 2022 om 20:34

Wie lagen er bij die tweede valpartij op de brug? Ik zag 2 mannen van ineos, maar verder niet duidelijk.

Michiel 2 juli 2022 om 20:45

Martinez sws leek het

Jean Dumas 2 juli 2022 om 22:00

Apart dat men zo summier is over ‘diverse verwondingen en kneuzingen’. Normaal is dat toch individueel toebedeeld.

Veloburto 2 juli 2022 om 22:45

Dainese en Turgis niet op deze lijst? Die lagen er allebei niet goed bij en Dainese gaat afstappen wss

de winnaars 3 juli 2022 om 09:02

Waar staat dat dat Dainese wss gaat afstappen?

tombolala 3 juli 2022 om 09:59

Dainese start gewoon. Gaat gewoon top 10 rijden vandaag.

Veloburto 3 juli 2022 om 10:21

Italiaanse media (ik spreek Italiaans)

Veloburto 3 juli 2022 om 10:23

Il padovano Alberto Dainese, ciclista del Team DSM, uno dei pochi italiani al Tor è caduto oggi durante il finale della seconda tappa sul ponte Grande Belt.

Il 24enne professionista di Abano – ex campione europeo Under 23 – vincitore di una tappa al Giro d’Italia 2022, è rimasto arrotato in una caduta che ha coinvolto anche la maglia gialla Lampaert e uno dei favoriti, Uran.

Il giovane sarebbe a rischio di ritiro dalla Grande Boucle.

Arema Pro Cycling Team 3 juli 2022 om 11:18

De persverantwoordelijke van Team DSM laat weten dat Dainese en Vermarcke in orde zijn. Ze hebben slechts met wat schaafwonden en stramme spieren te maken, maar kunnen gewoon hun weg vervolgen.

Karstboy 2 juli 2022 om 23:09

De 2 Ineos renners waren Ganna en Martinez.

Jean Dumas 3 juli 2022 om 05:01

De valpartij op de brug vond plaats omdat de EF-renner op de pedalen ging staan midden in het peloton en tegen zijn voorganger aanreed.

Harry83 3 juli 2022 om 07:58

Die EF renner was Guerreiro en op zijn insta heeft hij een foto geplaatst en dat ziet er bepaald niet lekker uit. Die gaat het zwaar krijgen de komende dagen.

Maenhout 3 juli 2022 om 10:09

Wat zijn er veel “renners niet geïdentificeerd”. Ze hebben toch allemaal een rugnummer en kaderplaatje, en het wemelt van de camera’s?

Polleke 3 juli 2022 om 10:24

Dat is wel veel gevraagd van een UCI commisaris, ze zijn met zo veel…

Kettingkast 3 juli 2022 om 19:47

Weet iemand op welk UCI klassement de strafpunten gelden? Is dit hetzelfde klassement op basis waarvan de promotie/degradatie berekend wordt?

Anna 3 juli 2022 om 20:08

In het geval dat de individuele renner gestraft wordt, heeft het betrekking op hun UCI klassement. Maar alleen de eerste aantal best scorende (weet niet hoeveel precies) renners tellen mee voor het promotie/degradatie klassement.

Je ziet als de renner niet geïdentificeerd kan worden, maar de ploeg wel, er dus ook geen punten worden afgetrokken van de UCI klassementen..

elrio 3 juli 2022 om 21:01

Heeft Lotto toch mazzel dat hun renner niet geidentificeerd kon worden want anders hadden ze 25 UCI punten verloren.

Anna 3 juli 2022 om 20:03

Poeh, Quinn Simmons flinke straf omdat ie (nogal goed in beeld) zo’n 100 meter om Jumbo Visma heen ging rijden in het gras?
Waarom 40 punten aftrek in het punten klassement, en maar 1tje in het bergklassement? Dat is toch een rare verhouding?

pirazzi 3 juli 2022 om 20:15

Er waren maar bergen van 1 punt tot nu toe
Hij staat daardoor wel tweede in het bergklassement met -1 punt.

Anna 3 juli 2022 om 21:50

Maar er waren wel sprints van 50 punten, dus daarin zijn ze niet consistent ;)

Polleke 4 juli 2022 om 10:38

UCI en consequent zijn… ik zit duizenden km verder op de bank en zie werkelijk tientallen bidonnen door de lucht vliegen, bij de meesten herken ik de gooiers , de ploeg waarin ze rijden quasi altijd….een videoref die alleen daarop moet letten ziet er een stuk of 5.

Dikke Vrouw 4 juli 2022 om 20:38

Krijgt woutie eigelijk niet elke dag een boete omdat hij de verkeerde pot op heeft ?

Mystery Rider 5 juli 2022 om 05:46

Dat zal Red Bull met plezier extra betalen moest dat het geval zijn :)

Quincy Adams (aka voorwiel) 5 juli 2022 om 21:20

Sammy dumoulin? Rijdt ie mee, dan???

Pietspeed 5 juli 2022 om 22:57

Kennelijk was het een tijdelijke en plaatselijke C bui. Floepsiewoepsie, verdwenen… Wat een maffe wereld toch.

Jean Dumas 5 juli 2022 om 23:32

Ineos met zijn bevoorrading in volle finale, beetje dom allemaal.

chasse patat 6 juli 2022 om 21:42

Verbazingwekkend dat er hier geen boetes worden uitgedeeld voor het verlaten van het wedstrijdtraject (lees de aangegeven weg) . Ook vandaag werden er regelmatig stoepjes en fietspaadjes opgezocht tijdens het gedrang.

Koers 6 juli 2022 om 22:58

Ik weet niet waar je precies op doelt maar voor de veiligheid mag je daar naar uitwijken. Inhalen uiteraard niet. Maar het is wat grijs gebied natuurlijk, want je doet alsof het gevaarlijk is en daarna blijf je doorfietsen.

Magician 6 juli 2022 om 22:40

Had eigenlijk verwacht dat Van Aert op het juryrapport stond vandaag, wel erg veel aan het stayeren in beeld

FrankyVercauteren 6 juli 2022 om 23:19

Flauw, dat was enkel na een valpartij, iets wat oogluikend wordt toegestaan. Van Aert komt nu eenmaal veel in beeld als drager van de gele trui.

Verweggistan 8 juli 2022 om 20:11

Ik had Patxi Vila eigenlijk eerder in het medisch bulletin verwacht. ;)

mauri 10 juli 2022 om 21:39

Waarom zoveel boetes en alleen in de tour?

Verweggistan 10 juli 2022 om 21:49

Omdat van andere wedstrijden de juryrapporten niet op wf gepubliceerd worden. Maar daar worden ook gewoon boetes uitgedeeld hoor

Jacob Lohof 10 juli 2022 om 22:41

Trouwens nog knap van Galoupin, waar hij gefinisht is

Abdoe 12 juli 2022 om 20:57

Sodeju, die boetes voor Astana vandaag. Die staan onderhand in de min.

mackie 15 juli 2022 om 19:59

Ewan -1 punt voor het bergklassement , fantastische straf

Favo 18 juli 2022 om 12:31

Is er nog ergens een boeteklassement? Ik zie TJV verrassend vaak voorbij komen…

Kaj 20 juli 2022 om 12:04

@Favo doe eens gek en leef je uit zou ik zeggen. ;-)

Anna 22 juli 2022 om 22:24

Als ik het goed geteld heb, staat Jumbo op 8200 frank boete. UAE staat op 5900.
De nummer 3 volgt op zeer gepaste afstand en is Movistar met 2700 frank.

Qua UCI punten ook Jumbo met 170 min. UAE 125 en INEOS 100.

Anna 22 juli 2022 om 22:26

Bij UAE en Jumbo komen die bizarre bedragen eigenlijk grotendeels doordat ze een keer niet zijn komen opdagen bij de podiumpresentatie. Jumbo kreeg daar 4500 frank en 120 punten aan de broek, UAE 3500 en 90.

  • 1
  • 2

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone