Tour 2022: Clarke klopt Van der Hoorn in kasseienrit, Pogacar wint tijd na Jumbo-chaos

Tour 2022: Clarke klopt Van der Hoorn in kasseienrit, Pogacar wint tijd na Jumbo-chaos

foto: Cor Vos

woensdag 6 juli 2022 om 17:15

Simon Clarke heeft Taco van der Hoorn verslagen in een chaotische en bedrijvige kasseienetappe in de Tour de France. Na een stoffige rit van 157 kilometer tussen Lille en Wallers-Arenberg, met bijna 20 kilometer over kasseien, was hij als eerste aan de finish. Jumbo-Visma kende een pechdag; Jonas Vingegaard en vooral Primož Roglič verloren tijd op een sterke Tadej Pogačar.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Taco van der Hoorn in de aanval
Voor de start in Lille was de spanning voelbaar in en om het peloton, maar de renners wisten ook dat de eerste kasseistrook van de dag pas na tachtig kilometer zou opdoemen. De eerste serieuze versnelling kwam van rasaanvaller Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert), die wegreed met bergtruidrager Magnus Cort (EF Education-EasyPost) en Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies).

Daarachter viel het echter niet stil. Drie renners wisten uiteindelijk met moeite de oversteek te maken. Dat waren Neilson Powless (EF Education-EasyPost), Simon Clarke (Israel-Premier Tech) en Alexis Gougeard (B&B Hotels-KTM). De zes hardrijders kregen van een nerveus peloton ruim drie minuten voorsprong, waardoor Neilson Powless virtueel de gele trui in handen had.

De kopgroep met Taco van der Hoorn – foto: Cor Vos

De tussensprint lag vroeg in de rit en daar kwam Van der Hoorn als eerste langs. In het peloton won Fabio Jakobsen de sprint voor Wout van Aert en Christophe Laporte. De Nederlander kwam daardoor één punt dichterbij in de stand. In het peloton werd stevig tempo gereden door de treintjes, dat was vooral om uit de problemen te blijven.

Valpartij Wout van Aert
Dat lukte niet voor Van Aert, die op een rotonde ten val kwam. Het leek een crash zonder erg, want hij kon snel verder. Op weg terug naar het peloton kwam hij ook nog bijna ten val, maar hij wist de volgwagen van Team DSM nipt te ontwijken. Ondertussen kregen de zes koplopers vier minuten voorsprong en kwamen de kasseien steeds dichterbij.

Het peloton begon met 3.15 minuut achterstand aan de eerste strook (sector 11) met Primoz Roglic en Tadej Pogacar op de voorposten. Kort na de strook volgde een aanval van Jack Bauer en Mads Pedersen, maar zij werden snel weer ingerekend. Pech was er voor Aleksandr Vlasov, maar de Rus werd snel teruggebracht voor de volgende stroken begonnen; tien in de laatste 60 kilometer.

Slechte dag Mathieu van der Poel
Daar plaatste Quick-Step-Alpha Vinyl een straffe versnelling, waardoor het peloton op een lang lint getrokken werd. Voor Ben O’Connor was er pech op een zeer slecht moment, waardoor hij op een minuut achterstand kwam te rijden. Ook Peter Sagan, Alexander Kristoff, Louis Meintjes en Florian Sénéchal kregen te maken met tegenslag. Ondertussen hielden de zes koplopers hun voorsprong van 2.30 minuut vast, waardoor zij steeds meer zicht kregen op de ritwinst.

In het peloton lag de focus vooral op een veilige passage van de kasseistroken voor de diverse kopmannen. Opvallend was de afwezigheid van Van Aert op de voorposten, hij verschool zich in de buik van het peloton op de stoffige wegen. Pogacar liet zich dan weer van zijn beste kant zien, door attent te koersen over de Noord-Franse kasseien. Een slechte dag was er voor Mathieu van der Poel en Fabio Jakobsen, die vroeg losten uit het peloton.

Pech bij Primož Roglič – foto: Cor Vos

Chaos bij Jumbo-Visma: pech Vingegaard én Roglic
Schrik was er op 36 kilometer van de finish bij Jumbo-Visma, want Jonas Vingegaard kreeg pech en moest van fiets wisselen. Hij kreeg die van Nathan Van Hooydonck, maar die was veel te groot. Het zorgde voor een chaotische situatie, omdat ook Kruijswijk en Benoot van de fiets moesten. Van Aert liet zich vervolgens uitzakken om Vingegaard te helpen.

Het goede nieuws voor Jumbo-Visma was dat Roglic en Laporte wel in het peloton zaten, totdat vlak voor de 4-sterrenstrook naar Wandignies een valpartij plaatsvond in het peloton. Daar was Roglic een van de grootste slachtoffers door een rondslingerende hooibaal, samen met Caleb Ewan en Jack Haig. Dat was het teken voor Pogacer om te versnellen op de kasseien.

Roglic vond zich na zijn val terug achter de groep-Vingegaard, die al een minuut achterstand had op het voorste peloton met daarin Pogacar, Vlasov, David Gaudu en Nairo Quintana. Door goed werk van Van Aert en Laporte wist Vingegaard het gat echter klein te houden, maar andermaal was het Pogacar die het tempo de hoogte in trok aan het einde van de strook naar Brillon.

Tadej Pogačar maakte indruk op de kasseien – foto: Cor Vos

Pogacar en Stuyven jagen op kopgroep
Van der Hoorn, Cort, Powless, Boasson Hagen en Clarke begonnen met een minuut voorsprong op de groep-Pogacar aan de zware strook naar Sars-et-Rosières (4-sterren). Daar 50 seconden achter reed Vingegaard en een minuut verder reed Roglic rond. Een versnelling van Jasper Stuyven op de 2,3 kilometer lange strook kon alleen gevolgd worden door een ontketende Pogacar. Achter hen regende het valpartijen en lekke banden.

Stuyven en Pogacar kwamen, met nog twee stroken te gaan, tot op 40 seconden van de koplopers. De groep-Vingegaard bleef hangen op een minuut, maar de schade voor Roglic dreigde groter dan twee minuten te worden. Vooraan ging echter het tempo de hoogte in, waardoor Pogacar en Stuyven in de laatste 15 kilometer niet dichterbij kwamen.

Van der Hoorn nipt geklopt door Clarke
Op de laatste strook van Hasnon naar Wallers, zes kilometer voor de finish, werd Cort gelost door de andere vier, die gingen strijden om de ritwinst. Powless plaatste vlak voor de vod een aanval, maar hij viel stil en werd teruggehaald door Boasson Hagen. Hij nam Clarke en Van der Hoorn mee, die er een sprint der stervende zwanen van maakten. De Nederlander leek op weg naar de ritzege, maar de Australiër was nipt sneller.

Laporte en Van Aert werken voor Vingegaard – foto: Cor Vos

Vingegaard beperkt schade, veel verlies Roglič
In de achtergrond wisten Van Aert en Laporte, samen met enkele andere klassementsploegen, de schade voor Vingegaard op Pogacar nog flink te beperken. De Sloveen gaf samen met Stuyven redelijk wat tijd weg. Zij kwamen op 51 seconden van Clarke over de finish, dertien seconden later gevolgd door het pelotonnetje met Vingegaard en Van Aert. Bijgevolg mag de Belg zijn gele trui behouden, al zijn Powless en Boasson Hagen wel gestegen in het algemeen klassement.

De groep-Roglic kwam op 2.59 minuut over de finish. Hij verliest dus ruim twee minuten op Pogacar in deze chaotische kasseienetappe naar Wallers-Arenberg. Ook Alexey Lutsenko (op 2.59 minuut), Louis Meintjes, Ben O’Connor en Michael Woods (op 4.12) verloren tijd. De andere klassementsrenners finishten in het peloton met Vingegaard. De enige grote afwezige: Jack Haig, die na de valpartij met ook Roglic moest opgeven.

Dit artikel delen:

206 Reacties

Wheely 6 juli 2022 om 17:17

Geweldige rit!

0
Apemantus 6 juli 2022 om 17:20

Leuk zo’n kasseienetappe hoor, maar de Tour gooit op deze manier wel geweldig haar eigen ruiten in. Na 5 dagen alle spankracht uit het AK.

0
SoloSlim 6 juli 2022 om 17:21

Die niet thuis hoort in een grote ronde!

0
Sven.99 6 juli 2022 om 17:23

Dit was toch precies de hoeveelheid chaos die iedereen verwachtte. 1 ak man eruit met haig, o connor en roglic die veel verliezen maar de meeste ongeveer dezelfde tijd. Zo dramatisch als iedereen stelt met “dit kan niet” overdrijft een beetje.

0
Maillot à Pois 6 juli 2022 om 17:28

Roglic en O’Connor verliezers van de dag.
Maar voor de rest…Alle spankracht weg? Omdat Pogacar 13 seconden gepakt heeft op Vingegaard en een stel andere favorieten?
Beetje overdreven toch…

0
djerkson 6 juli 2022 om 17:32

Waarom spankracht weg? Vlasov, Yates, Thomas en Vingegaard staan amper 13″ verder dan gisteren. Roglic moet maar aanvallen he. Ook: Pogacar kan ook pech hebben he?

0
Alfred Issendorf 6 juli 2022 om 17:34

En, laten we het niet hopen, maar is Pogacar immuun tegen Corona? Het kan nog een rare Tour worden.

0
Willem Kieft 6 juli 2022 om 17:36

Precies, Maillot. Pog pakt 13 seconden. Laten we niet overdrijven in hoe briljant hij reed. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het niet best was dat hij uiteindelijk gewoon weer tijd verloor op de koplopers, maar dat zou net zo overdreven zijn de andere kant op. Uiteindelijk is het vooral weer een etappe geweest waarin wat AK mannen hun hoop zijn verloren.

0
Wheely 6 juli 2022 om 17:38

Vingegaard is misschien wel beter in de bergen dan Pogi, kan nog van alles gebeuren deze Tour.

0
Apemantus 6 juli 2022 om 17:38

Ja, Jonas staat op 31 seconden van Pogacar. Valt eigenlijk nog mee. Toch ben ik geen voorstander van dit soort etappes in de Tour.

0
Pietspeed 6 juli 2022 om 17:56

Idd, wat een rit.

0
oscarito1908 6 juli 2022 om 17:58

Geweldige rit. De schade voor Jumbo valt uiteindelijk erg mee. Alleen Roglic valt weg. Maar daar had ik al niet teveel van verwacht. Van Aert en Laporte zeer sterk gereden. Ook Benoot en van Hooydonck goed.

0
lo squalo dello Stretto 6 juli 2022 om 17:17

edit wf: niet doen

0
John Bidon 6 juli 2022 om 17:24

Je bedoelt hoe geweldig Jumbo als een team heeft gereden om hun 2 kopmannen naar voren te brengen terwijl ze buiten hun schuld zijn opgehouden? Ga toch wieberen.

0
djerkson 6 juli 2022 om 17:33

Ik snap niet dat ze de kasseien niet hebben aangevat zoals gisteren, ook vreemd gedrag van Van Aert.

0
Apemantus 6 juli 2022 om 17:18

Kapitaalvernietiging ten faveure van een dagje vuurwerk.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 6 juli 2022 om 17:18

Zo, en klaar. Tour beslist. Pogacar wint, maar dat wist iedereen 2 jaar geleden eigenlijk ook al wel. Nog maar een jaartje of 10 tot 12 te gaan en we kunnen eindelijk weer met plezier en spanning naar de Tour kijken jongens! Ik kan er echt oprecht niet bij dat er mensen waren die dachten dat Pogacar te verslaan was. Was het niet vandaag, dan had hij in de eerste bergetappe wel 3 minuten voorsprong gepakt.

Het magnum opus van Gianetti en San Millán, hoe ze het voor elkaar hebben gekregen mag iedereen voor zichzelf bepalen..

0
lo squalo dello Stretto 6 juli 2022 om 17:21

Wel erg voorbarig. Pogacar kan ook nog pech hebben of een zwak moment kennen. Parijs is nog heel ver.

En wat je met je laatste opmerking wilt zeggen, echt geen idee.

0
Willem Kieft 6 juli 2022 om 17:23

Ja, hij pakt toch zo maar 13 seconden….

0
debarreman 6 juli 2022 om 17:27

Dat Pogi weer de Tour wint zal haast wel.
Ik heb eerder het idee dat hij het portie geluk dat je in je wielercarriere tot je beschikking hebt reeds geheel aan het opsouperen is.

0
Roeptoeter 6 juli 2022 om 17:31

Ja laten we de komende 10 tot 12 jaar gewoon geen tour organiseren. Of in ieder geval geen algemeen klassement opmaken.

0
Tripodboom 6 juli 2022 om 17:38

Ik heb niet het idee dat Pogacar in grote vorm verkeert. Hij blijft weer verschoond van alle pech, net als in zijn vorige Tours. Maar een gevallen van Aert en knecht Laporte reden toch echt veel harder dan Pogacar, die enorm geholpen werd door Jasper ‘hoeveel betaald’ Stuyven.

0
Baukema Tomoulin 6 juli 2022 om 17:40

Ik vermoed bij Pogacar niet dat het om geluk/pech gaat. Er zijn er die buiten proportioneel veel 'pech' hebben ik denk aan Roglic, Gesink, Kelderman, Pinot, Landa, Thomas en Porte. Deze hebben hun redenen (onstabiel op de fiets zitten, dromen, slechte val techniek, genetisch wat fragiele, teveel risico nemen). En er zijn renners die buitenproportioneel weinig 'pech' hebben zoals Pogacar. Dit heeft bij hem volgens mij te maken met zijn talent. Hij zit bijna altijd met zoveel overschot op de fiets dat hij nergens hoeft te forceren. Niet forceren betekend sneller en beter kunnen sturen bij problemen. Dat zag je dit jaar ook in strade bianchi. Hij reed de rest uit het wiel op een technisch stuk. Dat kan alleen als je ook daar overschot hebt.

0
Pietspeed 6 juli 2022 om 17:59

Het grappige is dat Pogacar eigenlijk nog nooit een mindere, laat staan slechte dag in een grote ronde heeft gehad.

0
HennieK 6 juli 2022 om 19:43

Waarom kijk en reageer je dan in hemelsnaam? De grote favoriet wint vaker in de sport hoor… Dit was een geweldig spannende etappe op heel veel fronten. Voer voor veel discussie en puntje van de stoel.
Passief agressieve doping-insinuaties doen daar niks aan af.

0
vevie 6 juli 2022 om 17:18

Wat een rit! Zoveel gebeurd. Zonde voor TJV. the Terminator wint de tour! ALWEER!

Dit gaan we gewoon nog jaren zien. Jaren. Gelukkig is iedereen in de soep gereden dus ze kunnen flink gaan aanvallen in de bergen. Mas, Vlasov, Gaudu, Yates, DFM, Thomas, Vinge, Roglic, O Connor, Caruso: allemaal de puin in gereden. We kunnen alleen maar hopen op de grote verbond. Maar dat zal vast niet gebeuren.

Roglic en O Connor de grote verliezers. Daar kan een kruis over. Roglic rijdt nu voor plek 3. En die gaat hij ook wel pakken.

0
reusjen 6 juli 2022 om 17:25

Heel leuk altijd dat moeten aanvallen, maar dat werkt alleen als het de sterkste renner is die op achterstand staat, niet andersom.

0
djerkson 6 juli 2022 om 17:37

Ach Sagan ging alle klassiekers ook jaren domineren. Altijd maar eerst even afwachten en zien.

0
lo squalo dello Stretto 6 juli 2022 om 17:18

Geweldige etappe!

0
Dion 6 juli 2022 om 17:18

Jammer dat tjv altijd pech heeft in de Tour. Ineos toch het meest luie team deze tour.

0
Melkzuur 6 juli 2022 om 17:27

Ik begreep helemaal niets van Ineos vandaag.

0
zietemgaan 6 juli 2022 om 17:32

Eerder meest opportunistische, alleen werkte dat niet, ze deelden in de brokken

0
Man met de hamer 6 juli 2022 om 17:53

Inderdaad, die voerden geen flikker uit in de achtervolging, heel vreemd.

0
Wildebert 6 juli 2022 om 18:10

Gewoon ergerlijk dat passieve van Ineos. Kopmannen hadden het blijkbaar zeer moeilijk.

0
Glorious 6 juli 2022 om 17:19

Manmanman wat een dag.

0
Ragnar Danneskjold 6 juli 2022 om 17:19

Geweldige rit. Jammer voor Van der Hoorn.

Koop je voedsel direct bij de boer, niet bij Jumbo. Of andere supermarkten.

0
Man met de hamer 6 juli 2022 om 17:54

Kan geen boer meer zien.

0
Wildebert 6 juli 2022 om 18:08

Zeker balen van dat hooi!

0
Emergo 6 juli 2022 om 18:10

De boeren kunnen hun eigen pot op.

0
Mandarijn 6 juli 2022 om 17:19

Heerlijk dagje

0
Laatste man 6 juli 2022 om 17:31

Iedereen weet bij jou waarom.

0
Wildebert 6 juli 2022 om 18:11

Zou fijn zijn mandarijn als je je misschien iets socialer op het forum op zou stellen. Bij voorbaat dank. Komt de sfeer ten goede.

0
Man met de hamer 6 juli 2022 om 18:23

Ik haal het zwavelzuur.

0
Mandarijn 6 juli 2022 om 18:33

Als Pogacar fan kan ik toch niet anders dan tevreden zijn met deze rit. Ik kan me al voorstellen hoe opgewekt iedereen hier zou reageren als Pogacar in Roglic zijn situatie zou zitten.

0
Napoleon 6 juli 2022 om 18:38

Pogacar doet voor het klassement goede zaken, maar ik vond hem minder sterk dan verwacht. Verliest in de laatste 10km toch 45 seconden op Van Aert en Laporte die al 30 km op kop reden.

0
Selmar 6 juli 2022 om 17:20

Zo ongelofelijk veel pech, en dan in ieder geval één van de kopmannen op 13 sec van Poga houden is ook eigenlijk ongelofelijk

0
de adelaar 6 juli 2022 om 17:25

Ik zie veerkracht bij Jonas Vingeard

0
Koers 6 juli 2022 om 17:20

En daarom altijd proberen in de kopgroep te zitten bij een kasseienrit.

Roglic volle knecht voor Vignegaard. Wout meer ruimte voor groen, dat mag ie mijn inziens best vragen nu.

Agent bij de strobaal….:
https://twitter.com/OutOfCycling/status/1544691473442119684

0
reusjen 6 juli 2022 om 17:22

Volgens het twitterdraadje werd de baal vlak daarvoor door een motor aan puin gereden en was er dus geen tijd.

0
Koers 6 juli 2022 om 17:25

Ah dat valt nog te begrijpen idd. Maar dan heeft ie er wel raar opgezeten zeg.

0
the student 6 juli 2022 om 17:58

Ik kan eigenlijk ook geen goede reden zien waarom ze er eigenlijk liggen…

0
SprintMaster 6 juli 2022 om 18:20

Die motor had er veel verder voor moeten rijden.

0
reusjen 6 juli 2022 om 17:20

Opzich best een mooie etappe met heel veel spektakel. Wel veel moeite gehad om ervan te genieten met in het achterhoofd wat dit betekent voor het klassement en het feit dat ik Jumbo-Visma een warm hart toedraag.

Taco een iets te zware versnelling gekozen, die kreeg het niet meer rond aan het eind van zijn sprint. Erg jammer want zo’n kans krijg je niet snel weer.

0
oscarito1908 6 juli 2022 om 18:02

Taco verliest het in de laatste 10 meter. Net te vroeg aangegaan.

0
user26942 6 juli 2022 om 17:20

Wat een all rounder toch Van Aert, als meesterknecht de schade voor vinegaard beperkt , en gevochten voor zijn trui.

0
zietemgaan 6 juli 2022 om 17:33

Hij verdiende volgens mij nog het meest de prijs voor strijdlust!

0
Wildebert 6 juli 2022 om 18:17

Eens zietemgaan. Wat heeft hij geknokt!

0
Patrick 6 juli 2022 om 17:21

Wat een rit maar wat een verschrikkelijk einde, zo zonde Taco!

0
Alfons Haavers 6 juli 2022 om 17:21

Spektakelritje, maar ik blijf mij afvragen of dit in een grote ronde thuishoort. Je decimeert het kransje topfavorieten alleen nog maar meer. Anderzijds: als Pogacar hier vandaag tijd verliest, is het goed voor de koers.

Pogi (zoals een beetje gevreesd voor de spanning) die hier het best uitkomt, het blijft nu eenmaal ook de beste renner van het peloton. Zit wat geluk mee gemoeid, maar als je (sterk en handig genoeg bent en) voortdurend vooraan rijdt, dwing je het ook af. Volgend voorjaar misschien maar eens volle focus op Vlaanderen/Roubaix, zou leuk zijn.

Bij TJV zakte het kaartenhuisje helemaal in elkaar, terwijl zij het hier moesten doen vandaag. Ging al mis bij de val van WvA. Net als in de RVV van '20 leek hij hier even (vrij lang eigenlijk) van te moeten herstellen. De ploeg reed niet gegroepeerd, van Aert zat te ver en er ontstond chaos. Roglic natuurlijk brute pech gekend, maar ze zaten vanaf de eerste strook in de verdediging gedrukt naar mijn gevoel, terwijl ze hier net agressief wilden rijden om de rest pijn te doen.

Gelukkig hebben ze wel een ploeg mee om de schade beperkt te houden. Met een klimmersteam was het na vandaag helemaal gedaan. Benieuwd wat van Aert overhoudt aan die val, eens de adrenaline uit het lijf is. Groen wordt wellicht toch de prijs om voor te gaan bij de ploeg. Voor Roglic lijkt het me onmogelijk geworden, kans op Tourwinst wellicht (definitief?) weg.

Spannende ontknoping wel. Taco op z'n Taco's hengsten naar de meet, en dan Clarke er toch nog over. Mooi voor hem.

Genoten wel.

0
lo squalo dello Stretto 6 juli 2022 om 17:23

Goede analyse. Overal mee eens.

0
vevie 6 juli 2022 om 17:24

Het hoort er thuis. Probleem is eigenlijk helaas altijd dat alleen de concurrentie van de topfavoriet wat tegenkomt. Daarom vragen we ons vervolgens af of dit in de Tour moet. Maar mocht dit Pogacar overkomen dan zouden we staan juichen.

0
platteprijs 6 juli 2022 om 17:24

Tsja Roglic heeft het ook niet meezitten. Valt nu op net zo’n ongelukkige manier als met omi en opi.

0
Patrick 6 juli 2022 om 17:25

Zo’n etappe hoort er absoluut in. Die uitstapjes naar het buitenland wel schrappen aub.

0
Willem Kieft 6 juli 2022 om 17:26

Ik ben er ook nog niet over uit of dit er nou bij hoort. Ja, je moet over alle terreinen kunnen fietsen, maar in een dergelijke etappe speelt de pechfactor wel een hele grote rol.

0
Romāns Vainšteins 6 juli 2022 om 17:27

Ik vind dat het er in hoort wanneer je het noorden meepakt. Is gewoon sprekend onderdeel van de regio. Het gaat meer om Frankrijk dan de poppetjes.

0
JopieZ 6 juli 2022 om 17:38

Zo als elk jaar, met of zonder dit soort etappes, vallen er de eerste week kanshebbers uit door d

0
Dutch Smartie 6 juli 2022 om 17:39

Iets te snel conclusies getrokken, pogicar is nu de bovenliggende partij maar de tour is nog lang. Roglic kan nu juist mee in de aanval en vingegard lekker plakken in het wiel van pogi.

0
Man met de hamer 6 juli 2022 om 17:58

Hmm, niet helemaal eens met dat ‘in de verdediging gedrukt’. Laporte en Roglic draaiden vooraan de eerste strook op. Die uitgangspositie was niet slechter dan die van Pogi.

0
Alfons Haavers 6 juli 2022 om 18:07

Ik had wel dat gevoel. Na gisteren had ik een beetje verwacht dat TJV hier collectief het heft in handen ging nemen. Maar ze zaten overal verspreid in het peloton, van Aert leek als misschien wel belangrijkste man voor de stenen niet eens te willen opschuiven en het was me meteen duidelijk dat ze de koers vandaag gingen ondergaan i.p.v. zelf te maken.

Maar uiteindelijk hebben ze zich wel geweldig geweerd en de schade heel beperkt gehouden, dat moet ook gezegd.

0
Wildebert 6 juli 2022 om 18:22

Dus juist niet als een kaartenhuis in elkaar gestort. Dan was de schade ondanks alle pech niet zo beperkt gebleven.

0
Alfons Haavers 6 juli 2022 om 18:30

Dat was echt het gevoel dat ik had op een gegeven moment, toen Vingegaard daar op een reuzenbike zat en er iemand (Kruijswijk of ook Vingegaard?) voor een aanstormende meute wegsprong. De dag waarop ze Pogi wilden pijn doen, liep het helemaal in het honderd.

Maar daarna dus zoals ook aangegeven nog goed de schade hersteld. Ook omdat van Aert er toch weer wat door leek te komen en uiteindelijk de meubelen grotendeels heeft gered voor TJV.

0
Dikkepootn 6 juli 2022 om 17:21

Ik stem op elk jaar zo’n etappe in de tour!

0
Koers 6 juli 2022 om 17:23

Niet met zo veel valpartijen, wel met kasseien en stofffffffffffffffffffffff

0
Onie 6 juli 2022 om 17:22

Zuur voor Roglic (en Ewan), alles wat je op zo’n dag kan verwachten en dan kom je een strobaal tegen.

0
lo squalo dello Stretto 6 juli 2022 om 17:24

Ewan rijdt al een hele tijd gedemotiveerd rond. Tijd om te vertrekken bij Lotto, zou beter zijn voor beide partijen

0
Alfred Issendorf 6 juli 2022 om 17:28

Die logge Kung ging weer eens door roeien en ruiten.

0
TheBigShow 6 juli 2022 om 17:35

Was toch niet de fout van Küng

0
Alfred Issendorf 6 juli 2022 om 17:44

@BigShow: natuurlijk niet. Maar de bedoeling van de strobaal was eigenlijk dat Kung er zacht overheen zou vallen, niet dat hij met zijn al zijn power dat ding midden op het parcours slingert.

0
Maillot à Pois 6 juli 2022 om 18:00

De baal lag al op de weg voor Küng er passeerde

0
Maillot à Pois 6 juli 2022 om 18:01

@losqualo
Ewan toch net heel goed vandaag, zonder val sprintte hij gewoon mee met Jakobsen en Philipsen

0
Krist The Vanma 7 juli 2022 om 12:10

Gedemotiveerd?
Hij moet net echt geweldig gemotiveerd zijn om er nog bij te zitten.
Brute pech. Net als Florian Vermeersch overigens.

0
Rufusvb 6 juli 2022 om 17:22

Man, man, man… wat een bizarre rit! Pogacar zoals verwacht de beste van de GC mannen, maar wat heeft Roglic wederom pech zeg: notabene een hooibaal op de weg… de rest wel goed schade beperkt weten te houden en schitterende koers gezien!

0
platteprijs 6 juli 2022 om 17:22

Van der Hoorn verliest door een Frans gat.

0
GUY MALFAIT 6 juli 2022 om 17:23

Slechte timing. Heeft zich laten ringeloren.

0
platteprijs 6 juli 2022 om 17:25

@Slechtgedaan. Onzin, niet zo veel naar De Cauwer en Schotte luisteren.

0
reusjen 6 juli 2022 om 17:58

Vooral door zijn veel te zware versnelling. Waar Clarke nog even gaat zitten en nog kan schakelen blijft Taco doormalen op een verzet dat hij steeds minder goed rond krijgt.

0
jv88 7 juli 2022 om 08:45

Dus iets te vroeg aangegaan dan toch.

0
Krist The Vanma 7 juli 2022 om 12:11

Hetzelfde zware verzet als waar ie Parijs-Brussel mee won. Toen hoorde ik er niemand over.

0
GUY MALFAIT 6 juli 2022 om 17:22

Wat een rit, wat een rit. Dit moet elk jaar in de Tour. En trakteer die Wood Van Aert een pint, Jonas.

0
Lennimator 6 juli 2022 om 17:22

Ongelooflijk wat een etappe…

Zo zonde dit.

Taco – die uiteraard net iets later aan had moeten gaan – trapt bij het aanzetten van de sprint en vlak voor de finish door. Wat zuur. Anders wint hij.

Waar die Stuyven mee bezig is? Ik heb werkelijk geen enkel idee.

0
lo squalo dello Stretto 6 juli 2022 om 17:26

Waarom zou Stuyven niet meerijden? Als een renner “volgt” noemen we hem the Shadow en zijn we allemaal boos maar nu zou hij niet mogen meerijden?

Je weet bovendien nooit dat het vooraan stilvalt. En anders onthoudt zo’n Pogacar dat wel. Kan zich nog uitbetalen ergens in zijn carrière.

0
Romāns Vainšteins 6 juli 2022 om 17:29

Stuyven ging eerst vd winst en investeert daarna in het laten rijden van ploeggenoten door UAE verderop in de tour. Oa goed voor Bauke, ks het dan weer wel goed?

0
John Bidon 6 juli 2022 om 17:32

Slimme kerel die Stuyven als die op dat moment 4d schaak het spelen is. Zou het niet eenvoudiger zijn als Pogacar hem gewoon wat eurootjes heeft beloofd?

0
Melkzuur 6 juli 2022 om 17:33

Stuyven heeft ervoor gezorgd dat Trek een ritzege cadeau krijgt deze Tour.

0
TheBigShow 6 juli 2022 om 17:36

Als het in nadeel van Jumbo is, mag ie uiteraard niet meerijden…

0
RefleX 6 juli 2022 om 17:41

Wat doet Jasper hier precies fout dan? Echt de meest vreemde reactie die ik hier ben tegengekomen. Hij gaat in de aanval voor winst en krijgt met Pogacar een prima bondgenoot. Pogacar rijdt vol mee en op dat moment had Jasper absoluut geen reden om ineens te gaan slepen omdat ze er niet meer bij kwamen. Pogacar had een doel om zoveel mogelijk tijdswinst te pakken en Jasper het doel om de rit te winnen. Wanneer 1 van de twee doelen onbereikbaar is ga je niet ineens slepen (tenzij er voor jouw ploeg een 2e belang is). Zo werkt het niet in het wielrennen.

0
Dutch Smartie 6 juli 2022 om 17:42

Wat heeft Jumbo hier mee te maken?

0
reusjen 6 juli 2022 om 18:01

@RefleX
Zo werkt het normaal gesproken juist precies wel. Zeker in een grote ronde. Tenzij er een extra belang gecreëerd wordt natuurlijk en dat kan vanalles zijn, van geld tot meer vrijheid voor ontsnappers.

0
Romāns Vainšteins 6 juli 2022 om 18:04

Jumbo heeft hier veel mee te mKen want het leeuwendeel van de ‘waaaat doet Suuven?!!’ Is vanwege het feit dat er Jumbo’s in het verweer zaten.

0
TheBigShow 6 juli 2022 om 18:06

Wat Romans zegt idd

0
RefleX 6 juli 2022 om 23:16

@Reusjen, jij hebt duidelijk nooit gekoerst. Zo werkt het dus absoluut niet. Je sluit een verbond (zonder daar echt over te praten) waarbij beide renners er vol voor gaan. Wat heeft het voor meerwaarde dat hij zich op 5km van de meet ineens gaat sparen? Ga je met die laatste minuten inspanning niet doen ineens een betere tour rijden? Je zit daar nu eenmaal en dan moet je ook door. Plus het heeft ook met respect te maken naar je medevluchter (het waren tenslotte de twee sterksten).

Als hij wel ineens zijn benen zou stilhouden dan krijgt hij snel een naam in het peloton. Wie gaat dan nog met hem doorrijden? Ik zou een 2e keer nadenken in elk geval.

Echt volstrekt onlogisch dat het doorrijden hier in twijfel wordt getrokken. Dat neigt naar fanboy gedrag naar mijn mening.

0
horsm 6 juli 2022 om 17:22

Jammer van Taco!

0
user24283 6 juli 2022 om 17:23

Enige voordeel nu is dat je echt een duidelijk kopman hebt als TJV. Vingegaard kan gewoon volgen als het ware en Roglic van ver aanvallen. Laat UAE het dan maar oplossen, dat zal de nieuwe tactiek zijn #markmywords

0
horsm 6 juli 2022 om 17:26

Als Roglic tenminste geen schade heeft opgelopen. Hij zag er niet helemaal jofel uit.

0
oscarito1908 6 juli 2022 om 18:06

Schijnt dat hij zijn schouder uit de kom heef.

0
de adelaar 6 juli 2022 om 17:23

Taco geweldig!!! Ik zie nu wel een goede duidelijke ploeg voor TJV, alle balle op Jonas

0

Headlines

Populair

Materiaalzone