Tour 2022: Bahrain Victorious ziet medekopman Haig opgeven in kasseienrit

woensdag 6 juli 2022 om 17:10
Tour 2022: Bahrain Victorious ziet medekopman Haig opgeven in kasseienrit

foto: Cor Vos

Een fikse tegenvaller voor Bahrain Victorious: de ploeg zal het in de resterende Tourweken moeten doen zonder Jack Haig. De Australiër, die als medekopman voor het klassement van start ging, kwam vandaag ten val in de hectische kasseienetappe naar Wallers-Arenberg en moest opgeven.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De kasseienetappe in de Tour de France heeft voor de nodige slachtoffers gezorgd. Met nog goed dertig kilometer te gaan werd een eerste peloton opgeschrikt door een valpartij van onder meer Primož Roglič, Caleb Ewan en Jack Haig. Roglič en Ewan konden hun weg weer vervolgen op weg naar Wallers-Arenberg, maar Haig was minder gelukkig en moest uiteindelijk de handdoek gooien.

De 28-jarige Australiër begon de Tour met de ambitie om een goed algemeen klassement te rijden, maar daar kan nu dus al een streep door.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sven.99 6 juli 2022 om 17:20

Zoveel ak mannen die pech hadden weer met haig als grootste slachtoffer.

0
Ronellenfitsch 6 juli 2022 om 17:29

Pfff, en dat na die doodsmak vorig jaar (waarvan hij verrassend snel herstelde)

0
Willem Kieft 6 juli 2022 om 17:40

Ah, dit was mij volledig ontgaan tijdens de rit. Het ging de hele tijd over de val van Roglic en Ewan. Jammer hoor.

0
Rufusvb 6 juli 2022 om 18:01

Klacht indienen bij organisatie… waarom zet je iets af met hooibalen met loszittend plastic eromheen? En waarom kan een Motard daar langs/tegenaan rijden dat het meegesleurd wordt het wegdek op?

We zijn in Frankrijk en je ziet dat het weer misgaat…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone