Tour 2022: Alle lichten staan op groen voor Wout van Aert

dinsdag 28 juni 2022 om 08:22
Tour 2022: Alle lichten staan op groen voor Wout van Aert

foto: Cor Vos

Wout van Aert zal vrijdag in het Deense Kopenhagen gewoon aan de start staan van de openingstijdrit van de Tour de France. De renner van Jumbo-Visma moest vanwege een lichte knieblessure het BK wegwielrennen aan zich voorbij laten gaan, maar Van Aert kan inmiddels weer pijnvrij fietsen. “De knie van Wout heeft de tijd gehad om te herstellen”, laat persman Ard Bierens weten aan Het Laatste Nieuws.

Van Aert liep zijn blessure op tijdens een trainingsrit met de ploeg van Jumbo-Visma in het Franse Tignes. De Belg moest vervolgens wat gas terugnemen en besloot uit voorzorg te passen voor het BK wielrennen in Middelkerke. Van Aert maakte zich toen echter al geen zorgen over zijn Tourdeelname. De 27-jarige coureur kon in het weekend al twee voorzichtige trainingen afwerken en maandag volgde de eerste volwaardige training.

Van Aert kon maandag zonder pijn trainen en dus staan alle lichten op groen voor de komende Ronde van Frankrijk. Bierens: “De inschatting die we vooraf hadden gemaakt, klopt. De knie van Wout heeft de tijd gehad om te herstellen. Hij reist dinsdag mee af naar Denemarken. Het is dubbel. Enerzijds wisten we perfect wat we moesten doen en is het gewoon logisch dat Wout de Tour kan rijden. Anderzijds is er altijd dat ene procentje bezorgdheid: ‘Het zal toch niet zijn dat…’.”

Van Aert reist vanavond met zijn Belgische ploeggenoten Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck naar Denemarken voor de Tourstart. De alleskunner is op vrijdag meteen een van de grote kanshebbers op het geel. De Tour begint namelijk met een vlakke en technische tijdrit van 13 kilometer in Kopenhagen.

Dit artikel delen:

20 Reacties

Beer 28 juni 2022 om 08:33

Ook al namen velen dit verhaal met een dik pak zout; ik kan een grote ‘oef’ niet onderdrukken :-) Op naar vrijdag! Strijd tussen WVA, Ganna & VDP voor het eerste geel.

Marik 28 juni 2022 om 10:25

Bisegger er nog bij denk ik.

Pietspeed 28 juni 2022 om 10:37

En nog wel een paar anderen, die verrassen.
Beer: jij nam het niet met een pak zout dan?

Beer 28 juni 2022 om 12:18

Gewoon een beetje schrik voor een herhaling van het RVV-scenario :-)

lo squalo dello Stretto 28 juni 2022 om 08:43

LOL, alsof dat ooit in vraag werd gesteld

Yeez 28 juni 2022 om 08:47

Ondanks dat ik niet twijfel aan het feit dat er daadwerkelijk knieklachten waren klinkt het verhaal totaal niet geloofwaardig. Tm zondag rusten, in het weekend nog wat last en maandag ineens pijnvrij na een stevige training en precies na de gecommuniceerde rust

Beer 28 juni 2022 om 09:04

“De 27-jarige coureur kon in het weekend al twee voorzichtige trainingen afwerken en maandag volgde de eerste volwaardige training.”

-> Ze bouwen het nog wel iets beter op met 2 voorzichtige trainingen in het weekend.

Wheely 28 juni 2022 om 08:50

GROEN, GROEN!

Barry Batsbak 28 juni 2022 om 09:37

Lingo!!!!!!

Anton van Valouwe 28 juni 2022 om 09:04

Je verwacht het niet…

Sean Kelly 28 juni 2022 om 09:10

Ik heb ergens gelezen dat Belgische profs verplicht zijn deel te nemen aan het BK. Als dat zo is dan vraag je natuurlijk om dit soort onzin verhalen.

Schaduwling 28 juni 2022 om 09:58

Hopelijk heeft hij ondertussen ook nog wat aan zijn sprints gewerkt. Want die hebben me tot nu toe dit jaar nog niet kunnen overtuigen.
Ik vrees dat het dit jaar een stuk moeilijker gaat worden om überhaupt een rit te winnen.
Ganna kloppen in de tijdritten gaat moeilijk worden, evenzo voor de snelle spinters zoals Jacobsen en Ewan in massaspurts. Blijven de heuveletappes over, maar daar staat dan ook weer een MVDP tegenover.

Alfons Haavers 28 juni 2022 om 10:00

Ben benieuwd naar de Tour van Wout. Begint deze keer met iets meer vrijheden t.o.v. de vorige jaren, maar een garantie op succes is dat uiteraard niet. Heb het gevoel dat de verwachtingen heel hoog gespannen zijn, en dan kan het vaak alleen maar tegenvallen.

In de tijdritten komt hij Ganna tegen en ik verwacht ook dat klassementsmannen in bloedvorm als Pogacar en Roglic daar telkens kort gaan eindigen en met ook nog Küng, Bissegger, een man in een heel duur pakje en andere Asgreens wordt een tijdrit winnen een zware opgave.

In de pure sprintetappes zijn er wellicht nog snellere mannen aanwezig en ook in de punchetappes heb je met vdP iemand die daar normaal gezien beter in is, en dan heb je nog de lichtere types als Pogacar, Roglic en Pidcock die goed kunnen finishen.

Als wellicht de meest veelzijdige van het peloton zou groen van Aert natuurlijk als gegoten moeten zitten, maar dan moet je onderweg ook veel energie verspillen aan punten pakken en daarnaast wellicht ook nog af en toe bezig zijn met kopmannen Roglic en Vingegaard. Stevige opdracht, waardoor hij voor mij wel favoriet is voor groen maar los daarvan er ook wel eens vaak naast zou kunnen grijpen voor de dagzege.

Persoonlijk zie ik dit niet als a walk in the park voor Wout met net zoals vorig jaar een zak ritzeges, maar denk ik dat het echt knokken wordt voor groen en hopelijk minstens 1 etappe. Het blijft de Tour en de beste renners en ploegen ter wereld zijn allemaal tot de tanden gewapend om hier succes te oogsten, en een ronde zoals vorig jaar passeert echt niet elk jaar de revue. Los van dat ook van Aert eens pech kan hebben of het bij een covid-opstoot direct boeken toe kan zijn.

Schaduwling 28 juni 2022 om 10:13

Ik denk er ook zo over. Zal moeilijk worden.
Misschien nog het meeste kans bij de openingstijdrit. Fysiek en mentaal is iedereen dan nog even fris en strijdt met gelijke wapens.
Verder in de ronde gaat het dan moeilijker worden. Sprinters kunnen zich sparen in de tijdritten en tijdrijders in de sprints/bergen. Waardoor ze altijd ietsje frisser zijn dan van Aert die overal aan mee doet.

Koers 28 juni 2022 om 10:19

Op elk onderdeel is ie idd niet de beste, maar zit wel dicht genoeg om zicht te houden op zeges. Voor groen zal het denk vooral afhangen hoeveel punten Wout in de eerste ritten haalt (en de concurrentie ook) en hoe de AK-mannen er voor staan. Als hij het in de eerste ritten verneukt en groen heel lastig wordt zal ie ws weer moeten knechten als de ak mannen er goed voor staan. Dan geen punten meer jagen voor groen, maar ook minder kans in de etappes. T/m de kassei-etappes heeft Wout elke dag wel wat te doen.

Pietspeed 28 juni 2022 om 10:50

Je kunt er elk verhaal en scenario op los laten, over 3 weken weten we meer. Misschien heeft hij dan wel 4 zeges en groen op zak. Mijn indruk is dat Van Aert nog beter is dan vorig jaar. Anderzijds zijn anderen misschien ook verbeterd. Accoord dat Van Aert favoriet is voor groen.

Beer 28 juni 2022 om 10:51

Laat ons vooral hopen dat van Aert zijn deel van de pech gehad heeft met dit jaar een corona-streep door de Ronde van Vlaanderen en 3 fietswissels in Roubaix.

Verder akkoord dat de verwachtingen heel hoog zijn en het overal net niet kan zijn. Maar we kunnen het ook positiever bekijken. Ganna, Jakobsen en VDP; ze zullen op hun terrein allemaal voorbij van Aert moeten om te winnen. Ook voor hen ligt de laat hoog. En na die stortvloed aan 2e plaatsen in grote wedstrijden gevolgd door een positief gebaar richting de winnaar; wie gunt Wout de openingstijdrit en geel niet?

Pietspeed 28 juni 2022 om 10:44

Dit moet door de Belgische wielerbond grondig onderzocht worden, als er een startplicht geldt. Onderste steen boven water ;-) Van Aert heeft de schijn tegen.

Klein Verzet 28 juni 2022 om 11:47

Hoezo is Zeeman niet de woordvoerder voor dit bericht? Heeft hij een vliegenvanger in dienst genomen?

oliebol 28 juni 2022 om 13:05

Ik denk toch weer Cavendish

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone