Tour 2020: Voorbeschouwing openingsetappe rond Nice
foto: Cor Vos
zaterdag 29 augustus 2020 om 07:00

Tour 2020: Voorbeschouwing openingsetappe rond Nice

Wie grijpt in Nice de eerste gele trui van de Tour de France 2020? Dat is de hamvraag die gesteld wordt op de openingsdag van de eerste grote ronde van dit aparte wielerjaar. Op het programma staat een heuvelrit die wel degelijk kansen biedt voor sprinters. WielerFlits kijkt naar het parcours en de favorieten.

Parcours

De Tour de France 2020 begint dit jaar in Nice. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat de Zuid-Franse stad Le Grand Départ organiseert. De eerste keer was in 1981 toen Bernhard Hinault de proloog won. De laatste keer dat de Tour in Nice neerstreek was in 2013: het was Orica-Greenedge dat toen de ploegentijdrit won. Simon Gerrans nam die dag de gele trui over van de Belg Jan Bakelants.

Na zeven jaar keert het peloton dus terug naar Nice. De Tour begint dit jaar met een heuvelrit door de omgeving van de stad aan de Middellandse Zee. In totaal fungeert Nice tweemaal als finishplaats en driemaal als startplaats deze ronde.


Tijdens de eerste rit rijdt het peloton een drietal lussen door het landschap van de Côte d’Azur. Vanuit de start loopt het een kleine acht kilometer lang omhoog naar Aspremont. Na deze klim met bescheiden stijgingspercentages dalen de renners af richting Carros. 25 kilometer verder bereikt het peloton voor de eerste keer de finishlijn, om exact dezelfde lus nogmaals af te leggen. In die lus ligt ook de eerste gecategoriseerde klim van de Tour: de Côte de Rimiez (5,8 km aan 5,1%) van derde categorie.

In de derde lus – met opnieuw de Côte de Rimiez – klimt het peloton nogmaals richting Aspremont, maar na de top maken de renners een extra lusje door het Zuid-Franse landschap richting Tourette-Levens. Hier krijgen de renners de klim naar Levens voorgeschoteld. De klim is in totaal acht kilometer lang aan 3 à 4%. De top van de laatste hindernis ligt een kleine veertig kilometer van de streep. Vanaf daar loopt de weg in dalende lijn of vlak.

De finish ligt op de lange en brede Promenade des Anglais, de boulevard van Nice. De renners passeren de eindstreep al twee keer voor de echte finish, dus ze weten exact hoe de aankomst erbij ligt. In totaal is de etappe 156 kilometer lang.

Start: 14.00 uur in Nice
Finish: tussen 17.45 en 18.10 uur in Nice


Favorieten

Het zal na 156 kilometer rondom Nice geen koninklijke massasprint worden, zoals vorig jaar in Brussel, maar de kans op een sprint is wel degelijk aanwezig. Sluit een kopgroep die het haalt tot de finish ook niet, al is het maar de vraag of de ploegen van de sprinters dat laten gebeuren.

Kan Sam Bennett overleven? – foto: Cor Vos

Een openingsrit met vier beklimmingen, zo mogen we het wel noemen, hebben we nog niet vaak gezien. Toch zijn de laatste veertig kilometer in dalende lijn en vlak. Genoeg tijd dus voor bepaalde rappe mannen om nog terug de aansluiting te vinden. Alles hangt af van het koersverloop, maar deze rit lijkt toch echt te zwaar voor pure sprinters als Caleb Ewan en Sam Bennett. Mochten de Australiër en de Ier er nog bijzitten, dan zijn zij de te kloppen mannen.

Ewan wist in Milaan-Turijn naar een tweede plek te sprinten achter de in de Tour afwezige Arnaud Démare. In de Tour de Wallonie won de kopman van Lotto Soudal vervolgens de openingsrit. Ewan heeft zijn volledige ploeg in dienst, maar moet wel over de klimmetjes geraken. Anders kan John Degenkolb mogelijk zijn kans gaan. Bennett wist, net als Ewan, een rit te winnen in Wallonië. Ook hij heeft bij Deceuninck-Quick-Step een complete ploeg in zijn dienst. De Iers kampioen kan de klimmetjes overleven, maar dan moet er niet te hard gekoerst worden.

Giacomo Nizzolo, hier nog in zijn ploegtricot – foto: Cor Vos

We richten onze blik daarom op de categorie sterk klimmende sprinters en rappe klassieke mannen. Giacomo Nizzolo springt er dan meteen uit. De Italiaan verkeert in topvorm, met zeges op het Italiaans kampioenschap en het Europees kampioenschap. Beide koersen waren echt niet over een biljartvlak parcours. Toch zat Nizzolo erbij in de finale. Ook hier zal de kopman van NTT Pro Cycling zeker in het peloton zitten als Nice binnengereden wordt. Schrijf Nizzolo dan maar op. Met Max Walscheid, Ryan Gibbons en Edvald Boasson Hagen heeft hij ook nog eens een deftige trein met renners die ook zelf zouden kunnen sprinten.

Peter Sagan is altijd een kanshebber in dit soort etappes, maar het is gissen naar de vorm van de Slowaak. Na de coronapauze werd hij vierde in Milaan-Turijn en Milaan-San Remo, waarna hij in de bergachtige Dauphiné (logischerwijs) buiten de schijnwerpers reed. Als enige sprinter in de ploeg van BORA-hansgrohe zullen de ogen op hem gericht zijn. Maar winnen? Dat wordt lastig tegen de intrinsiek snellere mannen.

Zet Van Aert de succesreeks van Jumbo-Visma voort? – foto: Cor Vos

Wout van Aert bijvoorbeeld. De Jumbo-Visma-renner heeft het in zich om een massasprint te winnen. Dat bewees de 25-jarige alleskunner vorig jaar al in Albi en afgelopen maand liet hij zien nog beter te klimmen dan ooit. Hij won solo Strade Bianche, Milaan-San Remo in een sprint tegen Julian Alaphilippe en de oplopende aankomst in de openingsrit van het Critérium du Dauphiné. Bergop gaat Van Aert goed mee en van Jumbo-Visma zal hij de kans krijgen om een gooi te doen naar het eerste geel, mits er niet gewerkt moet worden voor de kopmannen.

Trek-Segafredo heeft twee renners die naar een korte uitslag kunnen sprinten in de openingsrit. Jasper Stuyven werd afgelopen woensdag nog vijfde in de wegrit van het EK in Plouay, dus met zijn snelheid zit het wel goed. De andere kanshebber is de huidige wereldkampioen, Mads Pedersen. De Deen zal zijn regenboogtrui willen laten zien en hoe kan dat beter dan door de eerste rit van de Tour te winnen. In de Ronde van Polen liet hij met een ritzege zien over een sterke sprint te beschikken. Op wie wedt Trek-Segafredo?

Mads Pedersen en Jasper Stuyven – foto: Cor Vos

CCC heeft ook twee snelle mannen mee, al zullen Greg Van Avermaet en Matteo Trentin echt moeten hopen op een groep van vijftig man die overblijft aan de finish. Achter Trentins landgenoot Elia Viviani staan dezelfde vraagtekens als bij Ewan en Bennett: kan hij overleven? Een goed vormpeil heeft Viviani de laatste weken niet laten zien, dus topfavoriet is de kopman van Cofidis zeker niet. Dat geldt ook voor UAE Emirates-sprinter Alexander Kristoff, die met een ‘DNF’ het EK verliet.

Team Sunweb rekent dan weer volledig op Cees Bol, maar ook de sterke Nederlander zal dan eerst de klimmen moeten overleven. Zijn enige kilometers na de coronapauze waren in Milaan-San Remo en die koers bleek te zwaar voor Bol. Een zekerheidje is hij dus niet. Sonny Colbrelli (Bahrain McLaren) en Luka Mezgec en Daryl Impey (Mitchelton-Scott) behoren ook tot de kanshebbers als een uitgedund peloton overblijft.

Bryan Coquard en Elia Viviani – foto: Cor Vos

Outsiders voor de zege, of beter gezegd een ereplaats, als er gesprint gaat worden zijn Niccolò Bonifazio (Total Direct Energie) en Bryan Coquard (B&B Hotels-Vital Concept). Laatstgenoemde werd afgelopen week tweede op het Frans kampioenschap, nadat hij op een heuvelachtig parcours Démare en Alaphilippe wist te volgen. Coquard is dus echt een outsider.

En dan bestaat er nog de kans dat een groep aanvallers het haalt. De weersomstandigheden – zie onderaan deze voorbeschouwing – beloven niet veel goeds voor de omgeving van Nice en het op-en-af-parcours bieden mogelijkheden voor aanvallers als de sprinters in moeilijkheden zijn. Benoît Cosnefroy, Oliver Naesen, Rémi Cavagna, Kasper Asgreen, Matej Mohorič, Luis Léon Sánchez, Thomas De Gendt, Nils Politt, Søren Kragh Andersen en Tiesj Benoot zijn dan namen om in de gaten te houden.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Giacomo Nizzolo
*** Sam Bennett, Wout van Aert
** Peter Sagan, Mads Pedersen, Caleb Ewan
* Bryan Coquard, Matteo Trentin, Luka Mezgec, Sonny Colbrelli

Deelnemerslijst (WielerFlits)


Weer en TV

Hoewel de temperatuur van 24 à 25 graden nog iets weggeeft van een zomerse Tour de France, is de verwachte wolkenpartij dat niet. Meerdere weerstations voorspellen zaterdagmiddag regen rondom Nice. In de bergachtige omgeving aan de Middellandse Zee kan dat ook gepaard gaan met hagel en zware windstoten. Oppassen dus voor de renners. Volgens Buienradar is het vanaf 17.00 uur weer droog in Nice.

De openingsetappe van de Tour wordt in zijn geheel uitgezonden. De NOS (NPO1), Sporza (Eén) en Eurosport 1 zenden de koers allemaal van begin tot eind uit. De uitzendingen beginnen rond 13.50 uur, waarna de Tour om 14.00 uur begint.


RIDE Magazine
131 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2020 09:06
Tjoh, dat Nizzolo nog eens favoriet zou zijn voor een toursprint. Gekke tijden.
    28 augustus 2020 11:19
    Ik dacht precies hetzelfde
    28 augustus 2020 16:44
    Lijkt me dan ook eerder dat het geen accurate favoriet is. Hoogstens 1 of 2 sterren. Die gaat echt geen Bennett of Ewan verslaan en als het te zwaar is voor hen, dan gaat hij geen Van Aert of Sagan verslaan.

    Ook mét Europese titel blijft het een middelmatige sprinter die zijn titel vooral aan zijn team te danken had, een team dat in de Tour veel zwakker is.
28 augustus 2020 09:06
En hoe cool zou het zijn als ene Cees Bol roet in het eten gooit.
28 augustus 2020 09:17
Snap hier niks van.

1. De sprinters zijn nog fris.
2. Welke ploeg gaat er doorrijden als Ewan en Bennett eraf zijn? Jumbo zeker niet, NTT en dat ploegje van Coquard zijn niet sterk genoeg en met de vorm die Sagan liet zien, zal hij er zeker ook afliggen als Bennett gelost is.
3. Waar is Cees Bol? Hoort qua intrinsieke snelheid gewoon net onder Ewan en Bennett en wordt er toch ook niet overal zomaar afgereden.
4. Als de logica is dat het voor de goed klimmende sprinters is, dan moet je bij Trek naar Stuyven kijken en niet naar Pedersen.

Volgens mij probeert er iemand overdreven creatief en wieler-intellegent te doen?
    28 augustus 2020 09:42
    CCC en Mitchelton hebben er ook wel een handje van om door te rijden als de betere sprinters eraf zijn. Op zich is het helemaal nog niet zo slecht bedacht vind ik. Daarbij is Nizzolo op dit moment denk ik bijvoorbeeld ook gewoon niet echt de mindere van Bennett & Ewan.

    Mads Pedersen enzo noemen is natuurlijk wel een beetje bizar.
    28 augustus 2020 09:46
    Helemaal mee eens. Dit wordt gewoon een zuivere massasprint. Parcours niet selectief genoeg. Rijdt een groepje met 3 proconti's weg, worden teruggepakt op 5 km en de sprint wordt gewonnen door Ewan gevolgd door Bennett en Nizzolo.
    28 augustus 2020 09:54
    +1 Ewan lijkt me gewoon topfavoriet voor de eerste gele trui.
    28 augustus 2020 10:32
    Helemaal eens. Lijkt mij dat het parcours wat lastiger voorgesteld wordt dan het is. Komt misschien doordat de halve community hier Wout al maanden naar de gele trui schreeuwt? ;)
    28 augustus 2020 11:20
    Ewan en Bennett staan echt nog wel een treetje hoger dan Nizzolo. Wint het EK knap, maar had daar voornamelijk met positionering te maken ipv pure top snelheid. Nizzolo heeft ook nog nooit een rit in een grote ronde gewonnen.
    28 augustus 2020 12:00
    Een De Gendt of Cavagna kan wegrijden, door wie worden ze teruggehaald?
    28 augustus 2020 12:48
    "Een De Gendt of Cavagna kan wegrijden, door wie worden ze teruggehaald?"

    Lotto en DQS hebben beiden 49% kans bij een massasprint, de kans voor De Gendt en Cavangna is veel kleiner. Lijkt mij dus stug dat deze teams die kaarten zullen spelen.

    Lijkt mij ook stuk dat Van Aert een kans krijgt morgen. Het gaat er niet enkel om dat de kopmannen 'veilig' zijn, maar ook dat Van Aert niet onnodig betrokken raakt bij een valpartij.
    28 augustus 2020 14:22
    @Panache "stuk" = stug
    28 augustus 2020 14:56
    Eens, iedereen zit nog fris en is wss supergretig
28 augustus 2020 09:19
Ik verwacht persoonlijk dat Ewan en Bennett de klimmetjes wel overleven of nog terugkeren. Ze zullen ook weer niet op minuten gereden worden, en vanaf Levens is er nog 40 kilometer om terug te keren.
28 augustus 2020 09:21
Zou er een ploeg zijn die meteen even wil testen hoe het met de blessures van bernal, Roglic en quintana is? Als dat het geval is en ze lossen een topper zal er doorgereden worden.
    28 augustus 2020 09:32
    Als ze zo slecht zijn dat ze er hier al af liggen dan zie je dat de komende dagen toch wel. Daar hoef je geen extra moeite voor te doen. Met het aflopen van de laatste 40km komt iedereen die een beetje een berg op kan toch wel weer bijeen als het moet.
    28 augustus 2020 09:39
    Goed punt Scibby, is inderdaad nog lang stuk na de finish. Ik ben benieuwd ik zou iedere kans aangrijpen om te kijken hoe het met de fitheid van een aantal mannen zit.
    28 augustus 2020 11:38
    Ik heb sowieso nooit begrepen waarom er niet áltijd, bij íedere eerste klim van íedere etappe even één ploeg serieus op de trappers gaat staan om te kijken of niet één van de concurrenten misschien een slechte dag heeft. Dat zie je snel genoeg, als het zo blijkt te zijn kun je lekker goedkoop een concurrent uitschakelen, als het niet zo blijkt te zijn stop je gewoon weer.
    28 augustus 2020 12:50
    Profiel van zondag is daar veel geschikter voor.
28 augustus 2020 09:25
Bijna 40 kilometer na de laatste klim. Welke ploeg gaat er 40 minuten beuken om een sprinter op achterstand te zetten? We gaan in het tempo van Bennett en Declercq omhoog rijden en met 95% van het peloton de laatste afdaling in. Aanval van een Fransoos die 9 seconden krijgt. Laatste bocht. Massasprint.
    28 augustus 2020 09:55
    Ik tel er toch maar 27,5. In die afdaling zal er weinig gebeuren met het verschil.
    28 augustus 2020 10:02
    De "top" van de Levens is op km 118. De etappe is 156?
    28 augustus 2020 10:05
    De enige ploeg die het zou willen is NTT, maar denk niet dat ze dat gaan doen.
28 augustus 2020 09:26
Een rit die in zijn geheel wordt uitgezonden, wat heerlijk.
28 augustus 2020 09:29
Ewan topfavoriet imo. Blijft voor mij de snelste sprinter in het peloton, en het lijkt me toch gewoon een massaspurt te worden.
28 augustus 2020 09:46
Er wordt echter wel zeer slecht weer verwacht, vandaar dat ik denk dat een select groepje semi-snelle mannen gaat sprinten. WvA, Naesen, Stuyven etc.
28 augustus 2020 09:48
Er zijn er hier precies heel wat die vergeten dat na de laatste beklimming het peloton waarschijnlijk nog zal moeten jagen op een vluchtersgroep en dat het niet louter de beter klimmende sprinters tegen de gelosten is.
    28 augustus 2020 09:51
    Op Ledanois, Grellier en Pacher met 7 sprintploegen en 7 AK-ploegen? Ga er maar aan staan...
    28 augustus 2020 09:54
    Dus alle reden om iedereen (de knechten van de sprinters) aan boord te houden?
    28 augustus 2020 09:54
    Astana, Sunweb, CCC,...
    28 augustus 2020 09:55
    @magnus die elkaar al in de vernieling hebben gereden voor de bollentrui.
28 augustus 2020 09:50
Ben nu wel nieuwsgierig hoe NTT gaat koersen met de favoriet in hun gelederen. Zullen ze het initiatief nemen en een aantal concurrenten van Nizzolo eraf kunnen rijden. Ze hebben best wat sterke renners en Riis heeft altijd een plannetje.
28 augustus 2020 09:53
Dat verwachte slechte weer kan nog wel eens tricky worden, vooral gezien de laatste afdaling behoorlijk technisch is. Hopelijk blijft alles en iedereen heel.
28 augustus 2020 10:29
@redactie: Gelieve voor het weer niet buienradar te gebruiken. Meteo France is in dit geval een betere optie. Buienkans blijft tot 's nachts aanwezig, helemaal geen zekerheid dat het om 17u droog zal zijn, integendeel.
28 augustus 2020 10:40
Ik mis hier wel Elia Viviani bij de favorieten. Kan hij niet meer sprinten? Verleden jaar nog op goed niveau en ik weet hij rijdt bij een mindere ploeg nu. Oké, staat beschreven, mist vormpeil.
    28 augustus 2020 11:55
    Daarnaast ook wel 1 van de minste klimmers. Als hij eraf ligt, willen DQS, Lotto, NTT en Sunweb echt wel doortrekken.
28 augustus 2020 10:45
Gewoon lekker sprinten met iedereen en zijn moeder er nog bij.
Geen Wout van Aert, wellicht wel een ontregelende poging van DQS door Jungels en of Asgreen laatste paar kilometers. DQS heeft daar wel een handje van om zo de koers naar zich toe te trekken.
28 augustus 2020 10:46
Ik ben toch bang dat er morgen veel gevallen wordt. Eerste grote ronde van het jaar. 1e etappe dus hoop nervositeit. Afdaling technisch. Denk dat er een kopman de dupe wordt
    28 augustus 2020 10:54
    Don't jynx it. Maar ben het wel met je eens helaas...
    28 augustus 2020 11:20
    Dat is nou net de suspense en een onmisbaar onderdeel van het wielrennen. Net al je geld en hoop ingezet om hem binnen 100k om een vangrail heen terug te zien. Om dit scenario te mijden zie ik Ineos en Jumbo nog wel de handen ineen slaan om het peloton relaxed naar een overzichtelijke spurt te loodsen ipv het over te laten aan de neuroten ploegen die het primair van hun spurter moeten hebben.
    28 augustus 2020 18:54
    De eerste etappe is altijd nerveus. En dan na 8 kilometer al met zo'n groot peloton een afdaling in … ik hou m'n hart vast, zeker als de weg ook nog eens nat ligt.
28 augustus 2020 10:52
Gaan Ewan en Bennett die niet overleven? Lijkt me toch wel.
    28 augustus 2020 14:24
    Alle sprinters overleven dit
    28 augustus 2020 14:29
    Laten we het wel hopen, of ze mee kunnen doen voor de winst is een tweede.
28 augustus 2020 10:57
Profiel lijkt meer dan het is (hoogste top ligt op 540m). Laatste klim op 59 kilometer van de finish, een Cipressa+ (5,8 km a 5,1%). Dan een stuk van 10 km à 1,8% gemiddeld. Een korte afdaling en dan 9 km à 1,5% gemiddeld. Vanaf Levens is het dan nog 38 km vlak of dalend.
    28 augustus 2020 11:29
    En wie wapperden er op de Cipressa af? Ewan, Bennett
    28 augustus 2020 11:41
    Ja, sboontjes, maar hier rijdt toch een heel ander peloton, waarbinnen er hele andere belangen zijn? En bovendien ligt de slotklim veel verder van de finish, dus je kunt je niet he-le-maal leegrijden zoals op de Cipressa wel kan.
    28 augustus 2020 11:43
    Ik geloof totaal niet in Bennett als klimmende sprinter, wel als wind rijder.
    28 augustus 2020 14:17
    Bennett lag er maar af op de poggio
28 augustus 2020 10:58
Quote:
Mads Pedersen. De Deen zal zijn regenboogtrui willen laten zien en hoe kan dat beter dan door de eerste rit van de Tour te winnen.


Nou, door hem juist NIET te winnen. Anders moet hij zijn gele trui laten zien.
28 augustus 2020 10:58
Het blijft jammer dat ze rit 1 en 2 niet andersom hebben gepland. Nu krijgen we voor de 4e keer in 5 jaar op de openingsdag een massasprint om het geel. Alle keren leverde dit, behalve een niet echt boeiende rit, een valpartij in de finale op. Met het voorspelde slechte weer kan je er bijna vergif op innemen dat het weer gebeurt.

Afgezien van het extra risico op valpartijen, vind ik 4 op 5 teveel kansen op het geel voor de rappe mannen. Ze worden elke Tour ook al goed bedeeld qua ritwinstmogelijkheden. Etappe 2 als openingsrit had m.i. meer vermaak en een minder voorspelbare gele trui opgeleverd. Verder wel een mooi parcours dit jaar trouwens, dus ik moet ook niet teveel zeuren...
    28 augustus 2020 10:59
    What happened to the proloog? Ik zou het wel tof vinden als ze weer eens beginnen met een proloogje van 6,5km.
    28 augustus 2020 11:08
    Ik zou ook graag weer eens een proloog zien in de Tour. Openen met een sprintersrit is natuurlijk het lokkertje voor de niet klassementsploegen om het geel te veroveren met hun sprinter. Denk dat vandaag een grote motivatie was voor de snelle mannen om in te tekenen.
    28 augustus 2020 11:24
    Zoals iedereen weet ben ik geen tijdrit fan maar wat nog wel eens een mooi idee zou kunnen zijn is om deze dan meteen op dag 1 te plannen als het per se moet. Het extra voordeel dat tijdrijders hebben wordt dan tenminste gecompenseerd met het 3 weken moeten verdedigen van die voorsprong.
    28 augustus 2020 17:13
    Maar ja, je kan natuurlijk ook niet alle klassementsmannen 'koud' gelijk een bergetappe voorschotelen. Moeten ook ff warm rijden
28 augustus 2020 11:02
Ik vestig mijn hoop om meerdere redenen op Cees Bol.
28 augustus 2020 11:06
Denk dat Ewan er gewoon bijzit en dat die hem pakt. Anders Nizollo.
28 augustus 2020 11:08
Stel: een val van een topsprinter; wie wordt dan de Teunissen van deze Tour? Senechal ofzo? O nee, die doet niet mee. Morkov, De Buyst?
28 augustus 2020 11:25
Ik zie dit geen massasprint worden met Ewan, Bennett en Bol. Ploegen als Trek, CCC, MTS zullen waarschijnlijk vroeg op de Rimiez al tempo erop leggen en doortrekken, van de laatste 60KM gaan er 25 omhoog, 10 omlaag en 25 vlak. Handjevol aanvallers zie ik het ook niet halen tegen georganiseerde ploegen, de wind lijkt vanuit zuid-oosten te komen wat heel vervelend is. Verdunde sprint met Nizzolo, Stuyven, Mezgec vind ik helemaal niet gek gedacht. Ewan zoals ie zich op de klimmetjes eraf heeft laten rijden zie ik het zeker niet halen.
    28 augustus 2020 11:30
    Sagan zal er ook wel bij blijven.
    28 augustus 2020 11:42
    Voor Ewan zullen ze misschien ook niet vol rijden, als de andere snelle mannen van andere ploegen er ook af liggen. Dan hebben ze Degenkolb en Gilbert nog.
28 augustus 2020 11:48
Lotto Soudal kan hier in een vrij ideale situatie terechtkomen want als zij een zekere Thomas de Gendt in de ontsnapping hebben dan hoeven ze daarachter niet te werken en zelfs al zou Ewan dan sneuvelen dan kan een Gilbert of een Degenkolb ook nog een goeie finale rijden. Lijkt me sowieso prachtig als De Gendt de eerste paar etappes in het geel zou rijden.
    28 augustus 2020 19:39
    De belangen in zo'n eerst rit zijn toch veel te hoog om te gokken op een De Gendt? Ewan is de beste sprinter van het peleton met Bennett. Als die 2 gezamenlijk tot de finish komen is het 50/50. Grotere kans om te winnen dan met De Gendt in de kopgroep.

Reacties zijn gesloten.