Tour 2020: Voorbeschouwing bergetappe naar Grand Colombier

zondag 13 september 2020 om 08:00
Tour 2020: Voorbeschouwing bergetappe naar Grand Colombier

foto: Cor Vos

De renners kregen in de tweede Tourweek enkele lastige, verraderlijke en hectische etappe voorgeschoteld, maar zondag is het pas echt alle hens aan dek voor de klassementsrenners. De finish ligt namelijk op de loodzware Grand Colombier. Wie heeft straks de beste rustdag? WielerFlits blikt vooruit op deze cruciale etappe!

Parcours

De vijftiende rit van de Tour de France 2020 is er weer een voor de klimmers. De renners trekken vanuit Lyon naar het noorden in de richting van de Jura. Daar wacht een tweevoudige beklimming van de Grand Colombier, waar voor het eerst in de Tourgeschiedenis een etappe finisht.

De rit van zondag zal de renners bekend voorkomen. Een maand geleden kregen zij namelijk al eens een voorproefje in de Tour de l’Ain, al was de start toen in Saint-Vulbas. De overwinning was destijds voor Primož Roglič, vóór Egan Bernal en Nairo Quintana.

Het startsein wordt gegeven in Lyon, de derde stad van Frankrijk. Vanuit de ‘hoofdstad van de gastronomie’ koersen de renners in oostelijke richting. Tijdens de openingsfase door de Rhône en de Isère worden er nog weinig hoogtemeters gemaakt. De enige tussensprint van de dag ligt na 59 kilometer in Le Bouchage.

Het zwaartepunt van de rit ligt in het tweede gedeelte, wanneer er in de Ain flink moet worden geklommen. De eerste klim van de dag is een eerste beklimming van de Colombier, al gaat het weliswaar van een andere kant. Deze klim met de naam Montée de la Selle de Fromentel kent een lengte van 11,1 kilometer aan 8,1%. Het venijn zit hem in de staart, want de laatste drie kilometer lopen omhoog aan respectievelijk 11,5%, 14,5% en 12,5%, gemiddeld. Na het ronden van de top volgt een afdaling naar Lochieu waar de volgende klim begint. De Col de la Biche is in het begin relatief gemakkelijk, maar de laatste zeven kilometer lopen omhoog aan 8,9%.

Na een snelle afdaling naar Culoz begint de slotklim naar de top van de Grand Colombier. De beklimming is 17,4 kilometer lang, waarin in totaal 1.244 hoogtemeters moeten overwonnen. Dat betekent dat de weg gemiddeld met 7,1% stijgt. De Grand Colombier staat bekend om zijn onregelmatigheid. Tot tweemaal toe stijgt het wegdek met 12%, maar die stukken worden ook afgewisseld met stukken van 4 à 5%.

Mocht het een sprint bergop worden tussen de toppers, dan is het goed te vermelden dan de laatste honderden meters aan 10% omhoog lopen. Genoeg gelegenheid om het verschil te maken dus!

Start: 12.50 uur in Lyon
Finish: tussen 17.11 en 17.40 uur op Grand Colombier


Favorieten

Parcoursbouwer Thierry Gouvenou zegt het volgende over de vijftiende etappe naar de Grand Colombier: “Voor de eerste keer in de Tourgeschiedenis hebben we de streep boven op de Grand Colombier getrokken. Om dat te vieren, moeten de renners deze berg zondag tweemaal beklimmen. En wat betreft de slotklim: we zijn altijd op zoek naar bergen die iets speciaals hebben, ook voor de kijker. Winnen op de Grand Colombier is iets prestigieus.”

“De haarspeldbochten op deze open klim zorgen voor prachtig plaatjes en zullen de mensen zeker in vervoering brengen. Aan de vooravond van de tweede rustdag zullen de titelkandidaten alles uit de kast halen.” Gouvenou verwacht dus dat de klassementsrenners volle bak zullen gaan in de Jura. We kunnen het alleen maar roerend eens zijn met de Fransman. En dus kijken we naar de beste klimmers in deze Tour als het gaat om de dagzege.

Tadej Pogačar – foto: Cor Vos

We komen al snel uit bij Tadej Pogačar en Primož Roglič. Het is nog altijd een realistisch scenario dat de twee Slovenen straks op het eindpodium in Parijs staan. Roglič voert al een week het klassement aan en is op dit moment de voornaamste kandidaat voor de Tourzege, al weet de renner van Jumbo-Visma ook dat de zwaarste bergritten nog moeten komen. Te beginnen met de etappe van aankomende zondag, met twee bergen van eerste én een col van de buitencategorie.

Geletruidrager Roglič hoeft voor niemand bang te zijn als het bergop gaat, maar heeft ook nog eens het voordeel dat hij bijzonder explosief is en dus een fabelachtige laatste kilometer uit zijn benen kan persen. De 30-jarige coureur won eerder al de sprint op Orcières-Merlette en wist in de overige bergritten ook al de nodige bonificatieseconden te verzamelen. Als Roglič er zondag nog bij is in de laatste kilometer, hebben zijn concurrenten een probleem.

Een andere Sloveen die indruk maakt in de Franse bergen is Pogačar. De (veel) jongere landgenoot van Roglič werd tweede op Orcières-Merlette, stormde de Col de Peyresourde op in de etappe naar Loudenvielle en won na een nagelbijtende finale de laatste Pyreneeënrit met finish in Laruns. De renner van UAE Emirates lijkt op zijn 21e én als Tourdebutant al klaar om een gooi te doen naar de eindzege, maar dan zal hij zondag wel weer een goede dag moeten hebben.

Op de steile Puy Mary bleken Roglič en Pogačar nog de sterkste klassementsrenners. Het probleem voor Pogačar is wel dat hij het wellicht in zijn eentje moet opknappen, na het uitvallen van ploegmakkers Fabio Aru en Davide Formolo. Verder is David De la Cruz nog altijd herstellende van een breukje in het heiligbeen en dus zal Pogačar bij een chaotische wedstrijd een beetje van de andere ploegen moeten profiteren.

Primož Roglič gaat vol op de flanken van Puy Mary – foto: Cor Vos

De Slovenen maken momenteel de dienst uit in de bergen en de vraag is of titelverdediger Egan Bernal sterk genoeg is om nog iets uit te richten in de komende etappes. De Colombiaan kreeg in aanloop naar de Tour last van zijn rug en reed in de eerste week op standje overleven, maar leek naar zijn beste niveau te groeien. Op de Puy Mary bleek Bernal echter niet in staat om de sterkste klimmers te volgen, waardoor hij nu één minuut moet goedmaken op Roglič.

Als de renner van INEOS Grenadiers zondag wel over zijn beste benen beschikt, dan is hij een geduchte concurrent voor Pogačar en Roglič. In de voorbije Tour de l’Ain werd hij al tweede op de Grand Colombier achter Roglič. Dat belooft wat voor de vijftiende etappe. Andere kanshebbers op de ritzege zijn Mikel Landa, Nairo Quintana, Richie Porte en Miguel Ángel López. De vraag is alleen of deze mannen ook sterk genoeg zijn om Roglič en Pogačar te verslaan na een man-tegen-mangevecht.

Landa heeft nog flink wat werk te verzetten, wil hij straks op het eindpodium staan van de Tour. De Spanjaard liet zich weer eens verrassen in een waaieretappe, maar bergop is hij in staat om de beste renners te volgen. In de rit naar Laruns bleek hij met de twee Slovenen en Bernal de sterkste klimmer, op de flanken van Puy Mary verloor hij slechts dertien seconden op de geletruidrager en diens landgenoot.

De kopman van Bahrain McLaren zal wellicht moeten anticiperen op de slotklim, ook al omdat hij geen sprint in de benen heeft. Maar als iemand het kan én durft, dan is het wel Mikel Landa.

Egan Bernal ziet af in deze Tour – foto: Cor Vos

De versnelling van Nairo Quintana op de Peyresourde was snedig, maar een dag later moest hij passen op de Col de Marie Blanque. Het is een beetje het probleem van de Colombiaan: Quintana is de laatste jaren behoorlijk wisselvallig. Maar dat betekent ook dat hij zondag zomaar een goede dag kan hebben, wat hem meteen een gevaarlijke klant voor de dagzege maakt. In de Tour de l’Ain werd hij al knap derde op de slotklim van zondag.

De Grand Colombier is op papier een ideale klim voor Quintana, die het toch meer moet hebben van lange en slopende cols, het liefst op hoogte. De renners trekken in etappe vijftien naar een hoogte van slechts 1.501 meter, maar we schrijven de renner van Arkéa-Samsic toch maar op. Het is wel even afwachten of Quintana, de nummer vijf in het klassement, volledig is hersteld van zijn valpartij van vrijdag. Hij klaagt over meerdere kneuzingen.

Richie Porte was eigenlijk al een beetje afgeschreven als klassementsrenner, maar de Australiër van Trek-Segafredo bewijst deze Tour het tegendeel. Zo was hij op de Puy Mary de dichtste belager van de twee Slovenen, waardoor hij is opgeschoven in het klassement. Porte staat nu negende, maar de 35-jarige renner is in deze vorm in staat om voor een podiumplek te strijden. López kijkt ook omhoog na een sterke prestatie in het Centraal Massief.

Richie Porte is bezig aan een uitstekende Tour – foto: Cor Vos

De meeste renners die één ster hebben gekregen, zijn inmiddels uitgeschakeld voor een goed klassement. Waarom we Rigoberto Urán, Adam Yates, Enric Mas, Guillaume Martin en Tom Dumoulin niet tot de dagfavorieten rekenen? Deze renners vechten nog altijd (al zal Dumoulin vooral knechten voor Roglič) voor een klassement, maar lijken niet goed genoeg om ook écht mee te doen voor de ritzege.

Tourverrassing Martin stuiterde al een paar keer over het asfalt en kende ook nog eens een slechte dag op weg naar de Puy Mary. Urán staat keurig vierde in het klassement, maar de Colombiaan denkt vooral aan verdedigen. Dit geldt ook voor ex-geletruidrager Yates en Mas, die wel zicht hebben op een top 10-notering in Parijs. Aanklampen is het devies, al zien we Yates en Martin nog wel in de aanval gaan.

We verwachten dat een klassementsrenner zal zegevieren op de Grand Colombier, maar het is zeker niet uitgesloten dat een sterke vluchtgroep wegrijdt en wegblijft in de Jura. We houden vooral de mannen van Groupama-FDJ in de smiezen, die niet meer hoeven te werken voor Thibaut Pinot en dus frank en vrij kunnen aanvallen. David Gaudu liet zich al zien in de etappe naar Laruns en lijkt weer fit na een valpartij eerder deze Tour.

Thibaut Pinot – foto: Cor Vos

De jonge Fransman beschikt over de kwaliteiten om op dit parcours een winnende solo uit zijn benen te schudden. Datzelfde geldt voor zijn kopman Pinot, die zijn teleurstellende Tour zal willen redden met een of meerdere ritzeges in de bergen. De aanvalslustige Fransman liet zich al zien in de tweede Pyreneeënrit en is in topvorm een van de beste klimmers in dit peloton. Pinot won vorig jaar nog op de Grand Colombier, maar dat was wel in de Tour de l’Ain.

Marc Hirschi is ook een gevaarlijke klant, al is de Grand Colombier wellicht iets te zwaar voor de talentvolle Zwitser. Aan de andere kant, de renner van Team Sunweb bleek op de steile Pyreneeënbeklimmingen wel in staat om erkende klimmers als Daniel Felipe Martínez, Davide Formolo en David Gaudu op achterstand te fietsen. Een andere renner om in de gaten te houden is Emanuel Buchmann, die een goed klassement uit zijn hoofd heeft gezet en de laatste dagen energie lijkt te sparen. Met de nadruk op lijkt.

Het probleem voor Buchmann is wel dat hij weinig ervaring heeft als rittenjager. Breekt hem dat op als er tactisch wordt gereden in een kopgroep? Twee ploeggenoten van Buchmann, Lennard Kämna en Maximilian Schachmann, hebben zich deze Tour al wel laten zien als rittenkapers. Al zijn ze er nog niet in geslaagd om daadwerkelijk te kapen. De nummers twee en drie op de Puy Mary krijgen zondag weer een kans om de eerste ritzege voor BORA-hansgrohe te boeken.

Nans Peters, waarom niet? – foto: Cor Vos

Hou ook rekening met een aanval van de Fransen Warren Barguil en Pierre Rolland, Hugh Carthy, Daniel Martin, Mikel Nieve, Esteban Chaves en Jesús Herrada. En waarom niet Nans Peters, ritwinnaar in Loudenvielle? Daniel Felipe Martínez is de laatste man die we een sterretje geven. De renner van EF Pro Cycling wist op indrukwekkende wijze de etappe naar de Puy Mary te winnen. Klautert hij zondag naar een tweede ritzege? Wie weet!


Favorieten volgens WielerFlits
**** Primož Roglič
*** Tadej Pogačar, Mikel Landa
** Egan Bernal, Richie Porte, Miguel Ángel López
* Nairo Quintana, Daniel Felipe Martínez, Lennard Kämna, Thibaut Pinot

Tour 2020: Deelnemerslijst (WielerFlits)


Weer en TV

In startplaats Lyon belooft het lekker weer te worden met een gemiddelde temperatuur van zo’n 23 graden Celsius. De renners hoeven zich onderweg geen zorgen te maken over mogelijke regenval, aangezien het de hele dag droog blijft. Op de top van de Grand Colombier is het rond 17.00 uur een graad of twintig.

De vijftiende etappe is vanaf de start, om 12.50 uur, live te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player. Sporza (Eén) en de NOS (NPO1) zijn er ook bij vanaf het begin.Dit artikel delen:

96 Reacties

Stammie 12 september 2020 om 19:03

Tja, Pinot, moet hij snel lossen of wordt hij 4e in deze etappe?

Lalsacien 12 september 2020 om 20:29

Pinot heeft wel eens gewonnen op de Grand Colombier. Ik verwacht hem morgen in de ontsnapping, hij zal het in ieder geval proberen.

Krul 12 september 2020 om 21:29

Is hij al hersteld van die pijn dan?

Lalsacien 12 september 2020 om 22:10

Dat zal morgen misschien duidelijk worden.

Murcia 12 september 2020 om 19:06

Enorm lange aanloop voor dat we aan de eerste beklimming toekomen, dus je zou zeggen dat een vluchtgroep een mooie marge kan opbouwen. Wil Roglic de rit en dus tijd pakken zal TJV de avonturiers onder controle houden. Gezien de verhoudingen tot nu toe lijkt het er op dat Roog en Poog weer de rest op achterstand gaan zetten. Ben vooral benieuwd wat INEOS voor tactiek kiest.

Vannios 12 september 2020 om 19:33

Bora en Quikstep zullen wel alles samenhouden tot de tussensprint lijkt me. Dan nog 40 km tot aan de voet van de eerste klim.

madeinstars 12 september 2020 om 19:44

Waarom zou Bora dat doen? Sagan verliest de sprint sowieso van Bennett, dus die hebben liever een grote groep weg.

Wheely 12 september 2020 om 20:00

Normaal gesproken wel maar ik vraag me af of er bij Bennett nog wel wat in het vat zit.

Bruine Koersbroek 12 september 2020 om 20:42

Sagan moet gewoon ophouden aanspraak te willen maken op de groene trui.. Net zo potsierlijk als die knakker Benoit in de bollentrui..

Lalsacien 12 september 2020 om 21:07

Liever strijd dan geen strijd. Hoe meer Sagan ervoor gaat hoe zoeter de overwinning of dat nou Bennett of de Slovaak wordt.

Wee-Bey 12 september 2020 om 22:06

Wat een onzin. Als Cosnofroy de bollen wint heeft hij hem verdiend net zoals Sagan als hij hem zou winnen. Kruiswijk, Uran en sommige andere renners halen het podium zonder ooit te winnen maar door consistent te blijven plakken. Niet spectaculair en hoeven dan ook geen publiekslieveling te zijn. Maar of je veranderd de regels of ze hebben verdiend wat ze hebben bereikt

Michelangelo 13 september 2020 om 00:14

Parcours tot aan de sprint zoet er niet selectief genoeg uit om bennett te lossen. En dan heeft het weinig zin voor sagan om het risico te lopen extra punten te verliezen lijkt me.

Zal op de laatste week aankomen. Als bennett net zo bergop rijdt als gisteren zie ik hem Parijs niet halen….

Deel Koeper 13 september 2020 om 00:20

@Wee-Bey

Sagan, OK, maar Cosnefroy… een bollenman die er samen met de sprinters worden uitgereden op een viaduct is gewoon genant.

Giro_101 13 september 2020 om 10:11

Bruine Koersbroek. Wat wil je dan wel? Het maakte een aantal ritten toch juist leuk dat Bora nog alles doet voor de groene trui? Ik heb gisteren genoten van de strjid tussen de twee pelotons. Dat is wielrennen.

En voor de bollen: Ik heb genoten van de strijd om dat ene bergpuntje in Milau, het zijn van die fantastische kleine momentjes die het wielrennen mooi maken. Ik zou ook graag een serieuzere strijd zien, maar als niemand wil, dan kan je toch moeilijkgaan klagen over degene die er nog wel iets van willen maken?

Wie zou volgens jou dan de bollen verdienen en voor moeten gaan? Volgens mij zou Soler wel een mooie kandidaat zijn, maar dan moet hij waarschijnlijk iets slimmer gaan rijden (dus minder voor de ritoverwinning).

ProfrondeZevenbergen 12 september 2020 om 19:18

Ik ga er in ieder geval lekker voor zitten.

vanuit de kantlijn 12 september 2020 om 19:23

Ik ben benieuwd welk plan Sunweb heeft klaarliggen…

FritsvanHoefelen 12 september 2020 om 19:35

Lekker uitrusten

Jowinho 12 september 2020 om 19:24

Hopelijk geen ruime kopgroep die wegrijdt in het begin en 10+ minuten voorsprong pakt, want dan komen sommige sprinters in de problemen met de tijdslimiet. Toch voor de sprinters dan toch.

Ik hoop wel op een grote kopgroep en liefst met een grote voorsprong zodanig dat we twee wedstrijden kunnen zien.

Vannios 12 september 2020 om 19:33

Bora en Quikstep zullen wel alles samenhouden tot de tussensprint lijkt me. Dan nog 40 km tot aan de voet van de eerste klim. Denk dat het voor de klassementsmannen zal zijn.

ti-raleigh 12 september 2020 om 19:38

Als er een groep wegrijdt, zal Roglic zijn ploeg niet opbranden omdat hij de etappe wil winnen. Deze Tour nog weinig gezien van het eens zo roemruchte Movistar. Ik denk dat we die morgen wel zien.

bobby bobsma 12 september 2020 om 20:02

Zou een leuke rit zijn als ze die eerste 98,5 km schrappen.

Gelei 12 september 2020 om 20:05

cprudhomme@letour.fr

Bruine Koersbroek 12 september 2020 om 20:43

Ik kreeg een out-of-office dat hij met ziekteverlof was ofzo? Mn Frans is niet zo best..

RainbowJersey 13 september 2020 om 08:26

Maandag is ie er weer ;)

Gelei 12 september 2020 om 20:04

Benieuwd of er eindelijk een bergkoning gaat opstaan. Dat klassement is al vaker een schertsvertoning gebleken de laatste jaren.

Lalsacien 12 september 2020 om 20:33

Vorig jaar wel, maar de voorgaande jaren werd er wel echt gestreden om de trui. Dat dat ook op de kleinere klimmen gebeurt is wel een punt.
Van Impe won de trui niet het jaar dat hij de Tour won. Als klassementsrenner moet je prioriteiten stellen. Pinot kan er nu voor gaan als hij genoeg herstelt is. Hij zou als winnaar niet misstaan.

Gelei 12 september 2020 om 20:45

@lalsacien,

Dat een klassementsman er geen energie wil in steken, kan ik best begrijpen. De ironie is net dat met het huidige systeem de trui haast automatisch in de schoot van een GC man valt.
Op papier oogt Pinot mooi op de erelijst, maar als je 2/3 van de tour als een vod rondrijdt dat zou dit nogmaals het failliet vd bolletjestrui aantonen.

RodyTur10 12 september 2020 om 20:55

Alle winnaars sinds de nieuwe puntentelling in 2011:
Samuel Sánchez, Thomas Voeckler, Nairo Quintana, Rafal Majka, Chris Froome, (nogmaals) Rafal Majka, Warren Barguil, Julian Alaphilippe en Romain Bardet.

De andere renners die eindigden in de top 3 van het klassement:
A. Schleck, Vanendert, Kessiakoff, C.A. Sörensen, Rolland, Nibali, J. Rodriguez, De Gendt, Pantano, Roglic, Bernal en Wellens.

Ondanks dat er slechts weinig renners een echt doel maken van de bollentrui levert dit dus wel mooie winnaars op.

Lalsacien 12 september 2020 om 21:13

De strijd tussen Perez en Cosnefroy was interessant. Door zijn opgave heeft Benoit een leuke voorsprong kunnen opbouwen. Bolletjestrui is voor bijna iedereen een B-plan.
Trouwens de Tour is nu op 2 weken onderweg, de eerste week reed Pinot nog verdienstelijk

hnac 12 september 2020 om 21:56

@RodyTur10. Erg leuk dat je vanaf 2011 de winnaars opsomt, want in 2010 won een ene Anthony Charteau..

RodyTur10 12 september 2020 om 22:00

Ja, omdat sindsdien de puntentelling juist daarom veranderd is.
Een koekenbakker als Cosnefroy gaat het bergklassement echt niet kunnen winnen, want de punten zijn nu verdubbeld bij aankomsten bergop.

Spake Breekerd 13 september 2020 om 08:42

Hirschi staat er niet slecht voor, en zou een verdiende winnaar zijn. Heeft al een etappe op zak en kan dus laten lopen na flink gesprokkeld te hebben. Misschien zelfs nog “knechten” voor een van zijn ploegmakkers op jacht naar dagsucces.

Gibi 13 september 2020 om 09:09

Ik zou voor het bergklassement een systeem met tijdsregistratie invoeren. Tegenwoordig moet dat kunnen, denk ik. Wie een berg het snelst oprijdt krijgt de meeste punten.

vanuit de kantlijn 12 september 2020 om 20:07

Kopgroep kan ook net voor of op de eerste klim ontstaan, ff het blok erop en de kopgroep heeft 6 minuten… Alles is dus mogelijk…

Wheely 12 september 2020 om 20:10

Wordt weer met de billen bloot, als Pogačar gaat aanvallen zal Roglič direct in zijn wiel moeten. Waarschijnlijk rijden ze dan door en sneuvelen er renners uit de top 10. Ik hoop dat Landa en de Colombianen eerder durven aan te vallen.

Porte zou wel eens kunnen profiteren.

Wee-Bey 12 september 2020 om 22:10

Met de billen bloot is wel toepasselijk na je chat vandaag :)

Wheely 13 september 2020 om 10:32

Ja dat was weer rete-gezellig!

wielrenner 12 september 2020 om 20:19

Waar is de tijd gebleven dat een Nederlander nog eens kans had om zo’n rit te winnen…

Veloburto 12 september 2020 om 21:00

Ehm, 2019?

RodyTur10 12 september 2020 om 21:00

Mollema en Kruijswijk hadden hier moeten staan. Erg teleurgesteld in hen.
Poels rijdt als een vaatdoek rond en Dumoulin is een knechtje geworden.
En fietsen Kelderman en Oomen überhaupt nog?
Jammer allemaal.

harryjohan71 12 september 2020 om 22:10

Nederlanders maken eerder de keuze voor het AK. Dan wel te knechten voor AK renners. Mollema. Kruijswijk, Poels, Kelderman, Gesink en Dumoulin kunnen dergelijke ritten winnen als ze geen prioriteit geven aan AK dan wel knechten voor kopmannen die de gele trui kunnen winnen.

Dion 13 september 2020 om 10:19

Rodydoortien; wat een bizarre post en hoe vervelend dat er zo veel zuigers op deze site zijn.

RodyTur10 13 september 2020 om 11:41

Mijn post was sarcastisch. Ik wilde aangeven dat Nederland voldoende renners heeft die in het hooggebergte kunnen schitteren, maar dat door omstandigheden er nu geen kandidaat ritwinnaars zijn.

AnalistJerom 12 september 2020 om 20:34

Kopgroep die geheel of grotendeels voor de meet bijgehaald wordt door de AK-mannen. Afgaande op de tijdverliezen verwacht ik hoe dan ook Rolland, Martinez en Pinot en misschien zelfs een Buchmann. Al betekent tijdverlies voor de twee laatst genoemde niet dat daar per se bewust voor gekozen is. Verder: Cosnefroy en als outsiders: Gautier, Skujins en Hermans.

Wee-Bey 12 september 2020 om 22:09

Skujins is al 10 keer gevallen en Hermans en Gaultier nog amper gezien. Waarom verwacht je juist die 3?

debarreman 12 september 2020 om 20:48

Mogelijk is dit eerste rit waarin JV Steven gaat missen.

Shuffle 12 september 2020 om 20:50

Ben benieuwd wat er gebeurd als Tom mee springt in de vlucht… al zou het maar zijn om te kijken wat de concurrentie dan doet.
Een Froomey ritje?

RodyTur10 12 september 2020 om 21:03

Erachter aan rijden wellicht? Net zolang tot Dumoulin teruggepakt is of opgebrand.
Dit is niet het parcours om Dumoulin mee te sturen in de vlucht.

Veloburto 12 september 2020 om 21:01

Ik verwacht wel wat actie van ineos morgen. Dit wordt er 1 voor de ak mannen

Fuubs 12 september 2020 om 21:18

Het einde komt in zicht. Maar gelukkig komen er nog wat mooie ritjes aan voor het klassement. Zal er morgen al met minuten gestrooid worden? Ik hoop het. (bergetappes doordeweeks is zo jammer).

zomaareens 12 september 2020 om 21:33

Carapaz in de vlucht?

vanuit de kantlijn 12 september 2020 om 21:38

Naar huis?

Jungle Man 12 september 2020 om 21:38

Ik mis rolland bij de sterren verdeling. Lijkt me een grote kanshebber voor de ritzege.

Etio 12 september 2020 om 22:18

Rolland laat het waarschijnlijk lopen morgen, hij heeft gisteren aangegeven het waarschijnlijk rustig aan te doen de komende dagen en ik denk dat hij zich richt op Etappe 16 en 18.

Shuffle 12 september 2020 om 21:39

Om de concurrentie uit te lokken zie ik Tom of Carapaz wel wat doen. Aanval is de beste verdediging…

vanuit de kantlijn 12 september 2020 om 21:40

Rolland kan best morgen in de kopgroep zitten, maar zal vast wel weer liggen te linkenballen met de andere Fransozen.

Wee-Bey 12 september 2020 om 22:12

Ik denk dat Landa de enige is die wat durft maar de Slovenen zijn gewoon te sterk

nickdt 12 september 2020 om 22:20

Het verbaasd mij dat niemand Nans Peters genoemd heeft.

Fuubs 13 september 2020 om 00:19

De man in de bollen in Parijs bedoel je?

PeterUitKampen 12 september 2020 om 22:32

Roglic laat Pogacar winnen. Roglic hoeft de etappe niet te winnen. Staat leuk op zijn palmares, maar is niet strikt noodzakelijk. Zolang hij in de buurt van Pogacar blijft, blijft het verschil 44 seconden. Roglic hoeft zo geen trap teveel te doen.

Wheely 12 september 2020 om 22:42

Bonificaties he, die laat je niet liggen en geef je zeker niet weg aan je dichtste concurrent.

TeamTrek 12 september 2020 om 22:52

Een kans voor Buchmann wellicht??

Bazzz 13 september 2020 om 00:23

Hij heeft meer kans dan Ewan

peterwinnen 12 september 2020 om 23:18

Misschien nog niet de beslissing van de Tour, maar toch zeker de voorbeslissing dunkt me.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair