Tour 2020: UAE Emirates heeft team rond Pogacar en Kristoff op papier

donderdag 25 juni 2020 om 08:19
Tour 2020: UAE Emirates heeft team rond Pogacar en Kristoff op papier

foto: Cor Vos (archief)

UAE Emirates heeft de volledige selectie voor de aankomende Tour de France rond. Het was al bekend dat toptalent Tadej Pogacar en sprinter Alexander Kristoff als kopmannen uitgespeeld zouden worden. De laatste drie namen zijn Jan Polanc, Sven Erik Bystrøm en Marco Marcato.

Teammanager Joxean ‘Matxin’ Fernández bevestigde dat tegen Tuttobiciweb. Eerder maakte de ploeg, naast Pogacar en Kristoff, drie andere namen bekend. Dat waren die van Fabio Aru, Davide Formolo en David De la Cruz. Dat betekent dat kopman Pogacar een viertal klimmers met zich mee krijgt. Kristoff heeft met Bystrøm en Marcato twee helpers in zijn dienst.

Matxin geeft aan dat UAE Emirates niet voor spek en bonen mee wil doen. Hij denkt dat Team Ineos verslagen kan worden. “Dit jaar is waarschijnlijk het jaar waarin ze minder sterk zijn”, zegt hij. “Ik ben geen magiër, maar het ligt voor de hand dat iedereen zijn eigen rol opeist. Froome heeft vier keer gewonnen en vraagt om respect. Bernal is de laatste winnaar en eist respect. En Thomas heeft al eens gewonnen en werd al eens tweede.”

Pogacar, die vorig jaar bij zijn debuut in de Vuelta derde werd en drie etappes won, liet eerder al weten niet uit te gaan van een goed klassement. “Ik verwacht het goed te doen, en ik zal alles doen wat ik kan, maar ik kan nu niet al gaan praten over resultaten”, aldus de Sloveen.

Selectie UAE Emirates voor de Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-it Fabio Aru
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-es David De la Cruz
flag-it Davide Formolo
flag-no Alexander Kristoff
flag-it Marco Marcato
flag-si Tadej Pogacar
flag-si Jan Polanc

Bekijk hier welke renners UAE Emirates heeft geselecteerd voor de Giro en de Vuelta

Dit artikel delen:

14 Reacties

Vinyakke 25 juni 2020 om 08:32

4 helpers bergop voor pogacar, geen 5 toch? Vind het toch maar een matig team gezien de sterkte van UAE in het algemeen. Pogacar kan verrassen maar voor Kristoff, aru en de la Cruz wordt dat moeilijk. Misschien formolo nog voor een ritje, al zijn er meestal nog sterke vrijbuiters mee in een ontsnapping, zo’n Wellens, lutsenko, mohoric, van avermaet, higuita, jungels, muhlberger, … schat ik zeker zo hoog in!

0
Marveloke 25 juni 2020 om 08:58

Ik heb grote verwachtingen voor Pogacar. Van de nieuwe generatie renners (Bernal en Pogacar) vind ik Pogacar toch wel de beste. Pogacar presteerde op 20-jarige leeftijd al subliem, waar Bernal er toch een jaartje langer voor nodig had. Daarnaast is Pogacar veel explosiever, dat vind ik altijd een goede kwaliteit. Ben benieuwd wat deze strijd gaat opleveren. Ondertussen klopt de generatie na Pogacar en Bernal (gen z) ook al weer op de deur in de vorm van Evenepoel. Over een paar jaar gaat hij die twee wel losrijden in de grote rondes verwacht ik.

0
boenk 25 juni 2020 om 12:27

Wat is dat voor onzin. Ze wonnen beide de Tour de l'Avenir in hun tweede seizoen U23. Pogacar werd derde in de Vuelta een week voor zijn 21ste verjaardag, voordien won hij enkele rittenkoersen (Algarve, California) van een week waar geen toppers in vorm aan de start stonden (waar dat wel was, won hij niet). Op die leeftijd lag Bernal langdurig te revalideren in het ziekenhuis. Toen Bernal 21 was moest hij zich leegrijden in de Tour voor Froome en Thomas, en nog eindigde hij 15de dacht ik. De maanden voordien won hij ook California, Columbia en eindigde tweede nipt achter Roglic in Romandië.
Het enige verschil is dat Bernal in het begin van het seizoen verjaart en pogacar op het einde.
Maar we zullen zien of pogacar volgend jaar de Tour kan winnen, hij zal dan 4 maanden ouder zijn dan Bernal was (22 jaar + 6 maanden). Als hij beter wil doen, moet hij hem dit jaar winnen.

0
lemmens 25 juni 2020 om 09:03

Onbegrijpelijk dat Kristoff steeds maar weer naar de Tour blijft gaan, daar valt voor hem al lang niets meer te rapen. Een rit in de Giro of Vuelta zou zijn carriere wel nog wat extra glans geven.

0
LB108 25 juni 2020 om 09:18

Als evt. Helper in vlakke of waaier etappes is hij zeker heel blijkbaar. Hoe Bennati de laatste jaren ook reed bij Movistar en Tinkoff

0
04398 25 juni 2020 om 09:35

Giro/Vuelta is dit jaar minder goed te combineren met de klassiekers.

0
lander luypaert 25 juni 2020 om 09:40

Best begrijpelijk aangezien Kristoff voor de klassiekers gaat.

0
lander luypaert 25 juni 2020 om 09:47

Ik vind dit een zeer sterke ploeg. Ze kunnen op 2 paarden gokken. Aru en Pogacar. Wanneer Aru er door zakt kan die samen met Polanc, De La Cruz, Formolo werken in de bergen voor Pogacar. Dit kan ook andersom als Pogacar er door zakt. Verder benieuwd hoe Bystrom bergop gaat rijden. Heeft me in de Tour Down Under en UAE Tour aangenaam verrast. Hij heeft tegenover vorig jaar een paar kilo's kwijt. Ik ben akkoord dat als je Richeze en Gaviria in de plek van Marcato en Kristoff zet dit een wereld selectie is.

0
harryjohan71 25 juni 2020 om 10:06

Er zijn weinig echte kansen voor sprinters in de tour. Daarom ben ik van mening dat het team sterker is zonder Gaviria. Alleen heb je minder kans op een etappe overwinning in 1 van de weinige echte sprints. Voordeel is wel dat je in de ‘vlakke’ etappes niemand op kop hoeft te zetten, maar kunt overlaten aan DQS, Lotto Soudal en Cofidis.

0
Kannibaal van Schepdaal 25 juni 2020 om 13:37

Stilaan gelooft zelfs de moeder van Aru niet meer in de kansen van haar zoon. UAE gokt natuurlijk vol op Pogacar, maar probeert de druk af te houden.

0
Wielervolger 25 juni 2020 om 09:58

Aru: een vraagteken, hoe goed is hij eigenlijk nog
De la Cruz: hopelijk heeft hij ondertussen leren dalen en haalt hij een hoger niveau dan bij Ineos
Formolo: beste knecht voor Pogacar denk ik, heeft wel altijd 1 of 2 slechte dagen in een grote ronde
Polanc: goed maar niet super. Als er nog 30 renners in een favorietengroep overblijven is hij er normaal gezien niet meer bij

Als iedereen zijn beste niveau haalt inderdaad een zeer sterke klimploeg voor Tadej, maar het zou ook zomaar heel erg kunnen tegenvallen.

0
Romāns Vainšteins 25 juni 2020 om 10:54

Bijzonder goed team dat ik zich wel in algehele zin zie schikken naar een in topvorm verkerende Pogacar. Wanneer dat tegenvalt hebben ze bakken kwaliteit en ervaring om voor ritten te gaan, zo n Kristoff acht ik in staat om een rit te pakken op de manier die medeNoren Hushovd en Hagen ook al eens etaleerden na hun sprinthoogtijdagen, Pogacar, Aru, Polanc en Formolo kunnen indien op achterstand gereden elke dag mee in de vlucht groepen.

0
Kevin Lowagie 25 juni 2020 om 11:23

Ik verwacht dat Pogacar dicht tegen de top vijf kan aanleunen. Dat zou ongelooflijk straf zijn voor zijn debuut in de Tour. Hij hoeft de koers niet te dragen. Met Formolo en Aru kunnen zich aanvallend instellen. Verder kan Kristoff zich mengen in het spurtgeweld. Vooral naarmate dat de Tour vordert zou hij wel eens raak kunnen schieten. Het blijft een enorm sterke renner. Dit kan een succesverhaal worden, maar evenwel overal net dat beetje tekort komen voor de echte hoofdprijzen.

0
Kannibaal van Schepdaal 25 juni 2020 om 13:31

Pas inderdaad op voor Kristoff in de tweede helft van een grote ronde. Sterke beer die schijnbaar minder kapotgaat dan de tegenstand.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone